Αυστρία Σλοβακία Στην αριστοκρατικη βιεννη κ στην φτωχη μπρατισλαβα

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ριο Ντε Τζανειρο
Ειναι σιγουρα απο τους τοπ προορισμους της ευρωπης και για αυτον λογο επελεξα να την επισκευτω για μερικες μερες.Βιεννη, με τα πλουσια ανακτορα της, και τα ομορφα και μεγαλα παρκα της.
Φτανοντας λοιπον στο ξενοδοχειο, δεν χασαμε ουτε λεπτο και επισκεφτηκαμε κατευθειαν θα ελεγα την περιοχη του σενμπρουν, το σχολειο κ τα θερινα ανακτορα της πριγκιπισσας σισσυς. Την ιδια μερα το βραδυ επισκεφτηκαμε την πλατια stefansplatz και με την πολυ επιβλητικη εκκλησια της πολης, του αγιου στεφανου να κανει "θραυση". Αυτο το νεογοτθικο στυλ της πολης μπορω να πω οτι μ αρεσε παρα πολυ. Εκτος της εκκλησιας ειδαμε το "ελληνικο" κοινοβουλιο, το δημαρχειο που ειναι παρα διπλα, την στατςοπερα λιγο παραπερα, το παλατι της αλμπερτινα και πολλα αλλα. Αυτο που μας αρεσε πιο πολυ βεβαια ηταν το παρκο πρατερ το οποιο μεσα εχει ενα υπεροχο λουνα παρκ κ επισης το υπεροχο γηπεδο του ερνστ χαπελ οπου εγινε ο τελικος του Euro 2008:clap:. Και κατι ακομα που ξεχασα , ο ζωολογικος κηπος της πολης τα σπαει... εχει τα παντα και πληροφοριακα ειναι στην περιοχη σενμπρουν. Την τελευταια μερα επιλεξαμε να επισκεφτουμε την μπρατισλαβα που βρισκεται 70 χιλιομετρα περιπου ανατολικα της βιεννης. Πηραμε λοιπον το τρενακι(14 ευρω πανε ελα) κ σε μια ωρα περιπου ημασταν στην σλοβακια. Αυτο που εχω να πω ειναι οτι ειναι λιγο καλυτερα απο την βουλγαρια σχεδον σε ολους τους τομεις με την διαφορα οτι μ φανηκε καπως ακριβη για τα δεδομενα της. Επισης ειναι αρκετα βρωμικη. Αυτο που αξιζει να δεις ειναι το καστρο διπλα απο το δουναβη κ επισης πανω αο την γεφυρα εχει ενα εστιατοριο που στην κυριολεξια "αιωρειται", ουτε να με πληρωνανε δεν ανεβαινα τοσο ψηλα.
Γυρνοντας λοιπον απο την μπρατισλαβα(μονο για 3 ωρες κατσαμε) καναμε να τελευταια μας ψωνια στην βιεννη. Προτεινω να αγορασετε οπως κ δηποτε τα σοκολατακια μοτσαρτ κ να δοκιμασετε χοτ ντογκ εστω κ απο υπαιθρια μαγαζια. Ειναι μουρλια!:lol:
Και τελειωνοντας θελω να πω οτι μας βοηθησε αρκετα ο καιρος καθοτι η θερμοκρασια ηταν γυρω στους 18 βαθμους κ ετσι μπορεσαμε να ευχαριστηθουμε τις βολτες μας. Επισης θελω να πω οτι ειναι σχετικα ακριβη πολη αλλα οχι κ πολυ περισσοτερο ακριβη απο την ελλαδα
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΒΙΕΝΝΗ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ;)


 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Η Μπρατισλάβα σου φάνηκε βρώμικη και λίγο καλύτερη από Βουλγαρία;
 

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ριο Ντε Τζανειρο
δε συγκρινεται με την βιεννη σε καμια περιπτωση. δεν ειπα οτι δεν ειναι ομορφη. απλα εχει κ τα κακά της. Ειναι πρωτευουσα σε ενα απο τα πιο φτωχα κρατη της Ε.Ε.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
ειναι απο τα πιο φτωχα κρατη της Ε.Ε.
Αυτό δεν την κάνει κατ'ανάγκην άσχημη.
Με ποιο ακριβώς κριτήριο την έκρινες ως άσχημη και βρώμικη.
Γούστα βέβαια είναι αυτά,απλώς για να γίνεται κουβέντα...
 

Yiannis_84

Member
Μηνύματα
69
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ριο Ντε Τζανειρο
Βασικα μου φανηκαν τα κτιρια της καπως βρωμικα, οχι απαραιτητα να εχει σκουπιδια η πολη στον δρομο.Ειδα κτιρια ας πουμε το υπουργειο οικονομικων κ το κοινοβουλιο και μπορω να πω οτι ειναι αρκετα κακοδιατηρημενα. καθολου προσεγμενα. Κατα τα αλλα μου αρεσε η περιοχη κοντα στο δουναβη κ ιδιατερα στο καστρο που αξιζει να πας να το δεις οσο κ την θεα που βλεπεις.Και δευτερον δεν μου φανηκε ασχημη. Δεν ανεφερα κατι τετοιο.Εχει κ τις ομορφιες της.:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom