Στη Λέρο και την Κάλυμνο!

fotast

Member
Μηνύματα
9.335
Likes
14.193
Εμείς γενικά είμαστε low budget ταξιδιώτες. Τουαλέτα νάχει και να είναι καθαρο. Τίποτα άλλο. Αν δεν έχουμε αυτοκίνητο θέλουμε και όσο γίνεται πιο κεντρικό.
Στο ταξίδι αυτό που έγινε το δεύτερο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου του 2014 κλείσαμε ενοικιαζόμενα με 25,00 Ε την βραδια χωρίς πρωινό.
Στα Άλιντα της Λέρου στο Studios Papafotis, δίπλα στη θάλασσα και στο Καμάρι της Καλύμνου (μακριά από θάλασσα) στο Studios Aeolos. Και τα δύο από το Booking.com Μέσω αυτών κλείσαμε και τα αυτοκίνητα με 25,00 Ε τη μέρα. Όσον αφορά το φαΐ γενικά φάγαμε παντού καλά και καθόμασταν όπου μας γυάλιζε. Σε δύο που πήγαμε με συστάσεις ήταν καλά αλλά όχι και τόσο. Ένστικτο!
Ευχαριστώ.Και σαν low budget μπορείς να βρείς διαμαντάκια τόσο στην διαμονή όσο και στο φαγητό.Η παρατήρηση αφορούσε όλες τις ιστορίες σου(Ελλάδα και εξωτερικό) τις οποίες διαβάζω τακτικά.Αν σε βολεύει ανέφερε(μελλοντικά) και αυτές τις πληροφορίες,Αν όχι δεν πειράζει.Προτιμώ να έχω τις ιστορίες σου που είναι πολύ καλές και με ωραίες φωτογραφίες έστω και χωρίς αυτές τις λεπτομέρειες.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η παρατήρηση αφορούσε όλες τις ιστορίες σου(Ελλάδα και εξωτερικό) τις οποίες διαβάζω τακτικά.Αν σε βολεύει ανέφερε(μελλοντικά) και αυτές τις πληροφορίες,
Αυτός σε γενικές γραμμές είναι ο τρόπος που κλείνουμε τα δωμάτια και στην Ελλάδα και έξω. Αν έχω αυτοκίνητο, το δικό μου ή νοικιασμένο, ζητάω και πάρκινγκ, κυρίως στο εξωτερικό. Εδώ το πάρκινγκ δεν με ενδιαφέρει και τόσο μιας και γνωρίζω τα καθέκαστα.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η Κάλυμνος τα τελευταία χρόνια είναι παγκόσμια γνωστή για τις εξαιρετικές αναρριχητικές της διαδρομές, με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού. Τον αναρριχητικό. Σε πολλά σημεία υπάρχουν μικρά τσιμεντένια κολωνάκια, σήματα για τις αναρριχητικές διαδρομές. Ένα, δύο ή περισσότερα μηχανάκια παρκαρισμένα εκεί γύρω είναι δείγμα πως κάπου εκεί κάποιος σκαρφάλωνε. Σταμάτησα κάποιες φορές και ψάχνοντας τους έβλεπα.


Ο τηλεφακός έκανε τη δουλειά του και απαθανάτισα κάποιες στιγμές με τους «ανθρώπους - αράχνες» σε δράση.

Περάσαμε τα Σκάλια


και φτάσαμε στο Εμπορειός, μικρό οικισμό με βοτσαλωτές παραλίες και μερικές ταβέρνες. Εκεί κάτσαμε για ένα καφέ.

Μετά από καμιά ώρα φύγαμε και πήραμε το δρόμο για το δωμάτιο. Μετά τον Αργινώντα είδα σε ένα σημείο μαζεμένα πολλά μηχανάκια και στα βράχια ακριβώς από πάνω κάμποσους αναρριχητές.


Ήταν αρκετά κοντά και οι φωτογραφίες που εξασφάλισα με τον τηλεφακό πολύ καλές. Στο Μασούρι κάτσαμε για άλλο ένα καφέ


και οι εικόνες από το στενό της Τελένδου ήταν πολύ όμορφες. Λίγο μετά που φτάσαμε στο δωμάτιο άρχισε να συννεφιάζει και σαν νύχτωσε αρχίσανε τα αστραπόβροντα. Στις 9 φύγαμε για την Πόθια για να φάμε. Πάνω που αρχίσαμε το φαΐ άνοιξαν οι ουρανοί. Μια καταιγίδα που κράτησε περίπου μισή ώρα.


Στο γυρισμό έκανα μια στάση στην παλαιοχριστιανική του Χριστού της Ιερουσαλήμ για νυχτερινές φωτογραφίες.

Το βράδυ έκανε αρκετή ψύχρα και κοιμηθήκαμε με κλειστή την μπαλκονόπορτα.

Αύριο ξημερώνει η τελευταία μέρα στην Κάλυμνο.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πόθια!

Ο καιρός χάλασε και προβλέπεται και άλλη επιδείνωση. Όταν φύγαμε ήταν περίπου 12 και ψιλόβρεχε. Μια ψιλή βροχή που κράτησε μέχρι το απόγευμα. Πήραμε το δρόμο προς την Πόθια και στον Πάνορμο στρίψαμε δεξιά παίρνοντας το δρόμο για Πλατύ Γιαλό. Ο δρόμος είναι ανηφορικός με πολλές στροφές και σε κάποιο σημείο φάνηκε η θάλασσα.


Σε ένα πλάτωμα φάνηκε κάτω μια δίδυμη παραλία που χωρίζεται από ένα βράχο. Σύμφωνα με το χάρτη μου είναι το Καντούνι και τα Λινάρια.


Από πάνω στο βράχο ξεχωρίζει το κάτασπρο Μοναστήρι του Σταυρού. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες και γυρίσαμε στον κεντρικό δρόμο. Αμέσως σχεδόν μετά στρίψαμε και πάλι προς τα δεξιά και ο δρόμος μας έβγαλε στο Καντούνι που εκείνη την ώρα δέρνονταν από το κύμα του βοριά.


Πίσω πάλι και η επόμενη στάση ήταν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο με τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές του Χριστού της Ιερουσαλήμ, που δεν είναι ανοικτός στο κοινό. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες απ’ έξω και συνεχίσαμε. Σε λίγο μπήκαμε στην Πόθια στη δυτική της πλευρά. Μια πινακίδα προς Άγιο Σάββα, Βοθύνους και Βλυχάδια μας έκανε να στρίψουμε δεξιά.


Ανηφορίζοντας η θέα της πόλης κάτω από τα πόδια μας ήταν εντυπωσιακή


για να γίνει πανοραμική έξω από το μοναστήρι του Αγίου Σάββα.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Κατεβήκαμε και πάλι στο λιμάνι


και πήγαμε να δούμε το Ναυτικό Μουσείο, που όμως ούτε κι αυτή τη μέρα δεν ήταν ανοικτό. Έτσι έμελλε να μην το δούμε. Αν και ψιλόβρεχε έκανα μερικές βόλτες για φωτογραφίες.


Το Δημαρχείο,


το Επαρχείο,


Η Εκκλησία του Χριστού Σωτήρα με το εντοιχισμένο αρχαιοελληνικό επιτύμβιο, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστή και μπόρεσα μόνο να «κλέψω» μια-δυο εικόνες από το τζαμλίκι της κεντρικής πόρτας και διάφορα κτίρια της παραλίας. Εκεί στην παραλία κάτσαμε για το καθιερωμένο μερμιζέλι και το Συμιακό γαριδάκι.


Αγόρασα και μερικά σφουγγάρια για δώρα και μετά από ένα καφέ, απογευματάκι πια γυρίσαμε στο δωμάτιο. Εν τω μεταξύ ο βοριάς δυνάμωσε πολύ.


Ο ουρανός ήταν φορτωμένος και ψιλόβρεχε,


ενώ στο βάθος μια καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη

Το βράδυ κατεβήκαμε στις Ελιές για φαΐ. Ελπίζουμε αύριο να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον αέρα και να πετάξουμε.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.266
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπράβο κι από μένα, καταπληκτική δουλειά.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Η Χρυσοχεριά της αναβολής!

Το πρωί ο αέρας καλά κρατεί. Πολλά μποφόρ!! Μέχρι τις 1.30 παίρνουμε διάφορα τηλέφωνα και οι απαντήσεις όλες ίδιες. «Θα δούμε». Έχουμε πληρώσει, έχουμε φορτώσει


και στις 1.45 φτάνουμε στο αεροδρόμιο. Το αεροπλάνο δεν έχει φύγει από την Αθήνα και έχουν δώσει καθυστέρηση 1 ώρα. Τελικά γύρω στις 2.15 ανακοινώνεται πως η πτήση ακυρώνεται μιας και το αεροπλάνο δεν έφυγε από την Αθήνα «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Καλύμνου». Στην ουρά για να αλλάξουμε τα εισιτήρια για τη Δευτέρα το απόγευμα. Ελπίζουμε να γίνει η πτήση τότε.

Αφού αλλάξαμε τα εισιτήρια μια σειρά τηλέφωνα για να ενημερώσω. Στο ξενοδοχείο, στο γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων και στο πάρκινκ στην Αθήνα. Και φυσικά πρώτ’ απ’ όλα το παιδί μας για να μην ανησυχεί.

Ξεκινήσαμε να πάμε κάπου για φαΐ.


Φτάσαμε στα Βλυχάδια όπου κάτσαμε και εκεί δοκιμάσαμε το Μουούρι, το γεμιστό κατσίκι.


Στην επιστροφή κάναμε μια παράκαμψη για μια ανάβαση μέχρι το Μεσαιωνικό Κάστρο της Χρυσοχεριάς, πάνω από την Πόθια


και δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Σοφίας.


Μέσα στο κάστρο έχει στέρνες, εκκλησίες και άλλα κτίσματα,


ενώ στην πλαγιά προς την πόλη έχει τρεις ανεμόμυλους από τον 16ο αι.


Η θέα από εκεί πάνω είναι πανέμορφη!

Τέλος κάτσαμε για ένα καφέ στο λιμάνι και επιστρέψαμε στο δωμάτιο αργά το απόγευμα. Το βράδυ βγήκαμε στις Μυρτιές για ένα σάντουιτς και ένα ποτό και γυρίσαμε να κοιμηθούμε. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα είναι το τελευταίο βράδυ στην Κάλυμνο.
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Σκανταλόπετρες και σφουγγάρια!

Έπεσε τελικά ο αέρας και προβλέπεται να φύγουμε.

Αργά το πρωί κατεβήκαμε στο λιμάνι



και τελικά επισκεφτήκαμε το πολύ ενδιαφέρον Ναυτικό Μουσείο,



που είναι ειδικευμένο στην Σπογγαλιεία. Ένας συνταξιούχος δάσκαλος, που έχει γράψει και βιβλία σχετικά με την ιστορία της σπογγαλιείας, μας ξενάγησε και μάθαμε πολλά.

Φεύγοντας κάτσαμε για καφέ


και εγώ επισκέφτηκα ένα εργαστήριο επεξεργασίας των σφουγγαριών.



Μεσημεράκι γυρίσαμε στο δωμάτιο, πλήρωσα, φάγαμε το λίγο μουούρι που είχαμε από την προηγούμενη και στις 2.30 αναχωρήσαμε για το αεροδρόμιο.


Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά και γύρω στις 6.00 το απόγευμα φτάσαμε στο σπίτι μας.
Και σ’ άλλα με υγεία!



Από το http://disaki.blogspot.gr/2014/11/blog-post_16.html
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
Και σ’ άλλα με υγεία Δήμο.
σ ευχαριστούμε που μας ταξίδεψες για μια ακόμη φορά.
 

PhysioDuck

Member
Μηνύματα
286
Likes
489
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Warwick, NY
Εξαιρετική εισαγωγή για ένα παρεξηγημένο νησί, το οποίο επισκέπτομαι από παιδί κάθε καλοκαίρι, μιας και είναι ο τόπος καταγωγής των παππούδων.

Ανυπομονώ για τη συνέχεια!
Σοβαρά??? Και των δικών μου! Κι εμείς πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι!
Υπέροχο νησί. Αυθεντικό και ήσυχο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom