Συνέντευξη μέλους - gelf

fotast

Member
Μηνύματα
9.371
Likes
14.276
Απόλυτα σεβαστό αυτό που αισθάνεσαι για την απώλεια των φίλων σου.Αν καταφέρεις να το ξεπεράσεις οι πολιτικές ιστορίες σου θα είχαν ενδιαφέρον.

Υπάρχει και η λύση να γράψεις τις ιστορίες και μετά να κλειδωθούν για να μην έχουμε αντιπαραθέσεις:D
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.310
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Είναι σίγουρο φίλε @gelf ότι αν αποφασίσεις τελικά να το κάνεις θα υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον, ωστόσο είναι και απόλυτα σεβαστοί οι λόγοι που παραθέτεις.
Είναι επίσης κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα αποτελέσουν πεδίο αντιπαραθέσεων (είναι και κάποιοι που διαβάζουν με τις μασχάλες, τι να κάνουμε) όπότε η λύση περί κλειδώματος που προτείνει ο @fotast φαντάζει ιδανική.
Δε ξέρω αν θα το επιχειρήσεις τελικά, ωστόσο οφείλω να πω δαβάζοντας τις υπόλοιπες ιστορίες σου τόσο καιρό, και τι δε θα δινα να πιω τα ποτά μου μαζί σου και να ακούσω ζωντανά αυτές τις περιγραφές των παλαιοτέρων:)
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Θα συνταχθώ με τους συμφορίτες παραπάνω...

Η χρηστικότητα είναι κάτι σχετικό. Ένα flash back σε μια εποχή πού έχει περάσει αλλά δοσμένο με μια σύγχρονη ματιά, είναι σίγουρα άκρως ενδιαφέρον και προσωπικά το βρίσκω και χρηστικό.

Πολύ ξεχωριστή και πολύτιμη προσωπικότητα ο gelf για το travelstories
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.371
Likes
14.276
Αντιθέτως, νομίζω ότι οι ιστορίες από παλιά ταξίδια είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσες, γιατί μας δίνουν οπτική από διαφορετικές εποχές και με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Τις ιστορίες εγώ όταν ξεκίνησα το φόρουμ δε τις φαντάστηκα ως αποθήκες χρηστικών πληροφοριών, αλλά ως προσωπικές αφηγήσεις εμπειριών, οπότε σίγουρα και πολύ παλιές ιστορίες θα ενδιέφεραν πολύ κόσμο :)

Δες εξάλλου τις ιστορίες της @St.Adamantidou που διαδραματίζονται δεκαετίες πίσω. :)
Απλά να σημειώσω οτι και ο @soudianos έχει γράψει ωραίες ιστορίες για παλιά και ιδιαίτερα ταξίδια.Μερικές +50 χρόνια πίσω :haha:
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.737
Σας ευχαριστώ πολύ, όλες και όλους για την αποδοχή. Μετά τις παραπάνω παρεμβάσεις, συμφωνώ ότι δεν υπάρχει μόνο η χρηστικότητα σε μια ιστορία. Άλλωστε, είμαι γνωστός αναθεωρητής. Ισχύει αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα, ότι κάποιες ιστορίες θα προσπαθήσω να τις δουλέψω κι αν μου βγουν θα τις αναρτήσω. Προφανώς τις πλέον ανώδυνες, ενώ για τις υπόλοιπες διστάζω γιατί πιθανώς να ¨φωτογραφίσω" ονόματα για τους γνωρίζοντες. Αυτό δεν είναι σωστό σε φόρουμ που γράφεις ανώνυμα. Δεν έχω πρόβλημα να γράψω σε σελίδα στην οποία υπογράφω με ονοματεπώνυμο. Κι αυτό θα κάνω. Πάντως εγώ με τη θεωρία ότι τα καλύτερα ταξίδια είναι το αμέσως προηγούμενο και το αμέσως επόμενο, αυτά σκέφτομαι και γι’ αυτά γράφω.

@fotast, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια (γραπτά) και για την ενθάρρυνση που μου δίνεις ακόμα μια φορά. Στο προηγούμενο μήνυμα έκανα μια κατηγοριοποίηση των παλαιότερων ταξιδιών, πιθανώς σχηματική, οπότε όταν βρεθεί χρόνος θα προσπαθήσω να δουλέψω μερικές ταξιδιωτικές ιστορίες, ξεκινώντας από τις ανώδυνες κι αν μου βγουν θα τις αναρτήσω. Πολλές φορές οι ιστορίες δεν σου βγαίνουν. Για παράδειγμα την ιστορία για το Ρίο την είχα σταματήσει για πάνω από ένα χρόνο, μέχρι που τη συνέχισα όταν παρακολουθούσα τους ολυμπιακούς αγώνες στο Ρίο.

@dimaq, σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράστασή σου σε όλες τις ιστορίες μου. Πράγματι οι παλιές ιστορίες (αν υπήρχαν) θα είχαν ενδιαφέρον. Όμως απαιτείται χρόνος για να παρουσιαστούν. Επίσης υπάρχει κίνδυνος να "φωτογραφίσεις" πρόσωπα. Ένα παράδειγμα, για την ιστορία που αναφέρω με τον φίλο μου μηχανολόγο μηχανικό ο οποίος μας έλεγε στο ταξίδι που είχαμε κάνει στην ΕΣΣΔ, ότι το 75% της παραγωγής του εργοστασίου στο οποίο εργαζόταν, ανακυκλωνόταν για να μη διαταραχθεί η κομματική γραφειοκρατία και ότι αυτή ήταν μια από τις αιτίες αποτυχίας του συστήματος, σε μια ιστορία θα μου ξεφύγει και θα τον "φωτογραφίσω", αφού συνδεόταν συγγενικά με ηγετικό στέλεχος του Π.Γ. του ΚΚΕ κατά την περίοδο της διάσπασης (1968).

@dim kyr, είσαι μία και μοναδική. Χαχαχαχαααααα!!! Πάλι με έκανες να γελάσω. Άρχισα να γράφω για το ζήτημα των προ δεκαετιών ταξιδιών. Εκεί που έγραφα ουδέτερα τις πρώτες γραμμές, άρχισα να θυμάμαι. Ένας κόμπος ανέβηκε στο λαιμό μου. Το στομάχι μου άρχισε να συσπάται έντονα. Το γιατρικό για τέτοιες περιπτώσεις το ξέρω. Σηκώθηκα από το γραφείο και ανέβηκα στο μπαρ. Επέλεξα ένα μπουκάλι Bushmills malt whiskey. Από το παλαιότερο εν λειτουργία αποστακτήριο του κόσμου. Δεν με δουλεύει εμένα το marketing. Δεν θα με πείσουν ότι το καλύτερο whisky είναι από την Ιαπωνία. Είπαμε πολλοί καλοί οι Γιαπωνέζοι, οι καλύτεροι συνεργάτες μπορεί να είναι αλλά ως εκεί. Δεν παράγουν και το καλύτερο ουίσκι. Έλεος!!!
Κατέβηκα με τη μπουκάλα με το Bushmills malt whiskey στο γραφείο μου. Ήταν γιοματάρι. Την άνοιξα. Πήρα ένα ποτήρι. Η μπουκάλα με το ουίσκι άρχισε να γλιστράει προς το χέρι μου. Γέμισα το πρώτο ποτήρι. Ήπια την πρώτη γουλιά. Αισθάνθηκα αμέσως καλύτερα. Συνέχισα να γράφω. Πίνω το πρώτο ποτήρι και βάζω το δεύτερο ποτήρι. Άρχισα να θυμάμαι καλύτερα το παρελθόν. Συγκινήθηκα. Πίνω ακόμα μια γουλιά και συνέχισα να γράφω. Αναμορφώνω το κείμενο. Σταμάτησα να γράφω ουδέτερα. Άρχισα να γράφω εκ βαθέων. Το ουίσκι που έπινα ήταν από την Ιρλανδία.
Θυμήθηκα και τον μεγάλο που ήταν Ιρλανδός

6.JPG


και του έκλεψα τον τίτλο. Κατά τα λοιπά παρακολουθώ την ιστορία σου με τη μπίρα και αγωνιώ να δω και τη βότκα, για την οποία έχω κάνει σχετική διατριβή, η οποία όμως υπολείπεται πολύ από τις διατριβές που έχω κάνει για malt whiskey και malt whisky.

@psilos3, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για ακόμα μια φορά. Η άποψή σου με τιμάει πολύ, όπως έχω ξαναγράψει. Και τα ποτά μας να τα πιούμε και για παλιές ιστορίες να πούμε. Πάντως για να ξεκινήσω ιστορία για ταξίδια προηγούμενων δεκαετιών θα πρέπει να ελέγξω πολύ την κάβα μου και να την ανανεώσω το ταχύτερο δυνατό.

@vrea, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα γραπτά σου. Μου δίνεις κουράγιο, γιατί το επιχείρημα για ιστορίες παλαιότερων ταξιδιών, είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Ισχύουν τα παραπάνω, για το θέμα του χρόνου και της ψυχικής κατάστασης η οποία απαιτείται για συγγραφή παλαιότερων ταξιδιωτικών ιστοριών. Οι αναμνήσεις μπορεί να γίνουν αδυσώπητες. Στην πάροδο του χρόνου, συμβαίνουν απώλειες αγαπημένων προσώπων, απώλειες οι οποίες είναι αδύνατο να αντικατασταθούν.
 
Last edited:

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Gelf κανε οτι καλυτερο μπορεις,οτι σου λεει το ενστικτο σου και η καρδια σου.Και μια να γραψεις, οφελος θα ειναι. Για μενα οι ταξιδιωτικες ιστοριες ειναι κι αυτες ιστοριες,κομματι του εαυτου μας και των αναμνησεων μας, που ειναι υπεροχο να μπορεις να τις μοιραστεις. Εγω σε ευχαριστω για οσα εχεις γραψεις κ εχεις προσφερει εδω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.779
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom