Γερμανία Σύντομο ταξίδι στη Λειψία – προτάσεις;

Artyom

Member
Γεια σας,
θα ήθελα τη γνώμη σας για τη Λειψία. Πόσες μέρες θεωρείτε ότι είναι αρκετές για να τη γνωρίσει κανείς;
Σκέφτομαι ένα μικρό ταξίδι 2-3 ημερών και θα ήθελα να ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να συνδυαστεί κοντά στην πόλη. Έχετε κάποια πρόταση για διαμονή και φαγητό;

Επίσης, τώρα τον Αύγουστο ο καιρός είναι κατάλληλος για περπάτημα ή έχει πολλή ζέστη;
Δεν βρήκα πρόσφατες πληροφορίες, οπότε ανοίγω καινούργιο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Extra muros

Member
Γεια σας,
θα ήθελα τη γνώμη σας για τη Λειψία. Πόσες μέρες θεωρείτε ότι είναι αρκετές για να τη γνωρίσει κανείς;
Σκέφτομαι ένα μικρό ταξίδι 2-3 ημερών και θα ήθελα να ξέρω τι άλλο θα μπορούσε να συνδυαστεί κοντά στην πόλη. Έχετε κάποια πρόταση για διαμονή και φαγητό;

Επίσης, τώρα τον Αύγουστο ο καιρός είναι κατάλληλος για περπάτημα ή έχει πολλή ζέστη;
Δεν βρήκα πρόσφατες πληροφορίες, οπότε ανοίγω καινούργιο θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Πολύ συμπαθητική πόλη, φοιτητουπολη με πολλή ζωντάνια. Δεν έχει τα τρελά αξιοθέατα οπότε σε 2 μέρες πιστεύω να έχεις δει τα περισσότερα. Μνημείο Εθνών, παλιά πόλη, εκκλησία του Αγίου. Θωμά με τον τάφο του Μπαχ, το παλατάκι Gohliser, έχει κι έναν από τους παλιότερους ζωολογικους κήπους, αν είναι η φάση σου, γτ εγώ τους αποφεύγω. Υπάρχει και το Πανομετρο με θέα 360 μοιρών όπου δεν πρόλαβα να πάω αλλά θα μου φαινόταν ενδιαφέρον. Πολύ κοντά είναι η μαγευτική Δρέσδη, που πιστεύω θέλει τουλάχιστον δύο διανυκτερευσεις κι ας τη σκοτώνουν οι περισσότεροι σε μονοήμερη, βέβαια αν δεν σκοπεύεις να ξαναπάς στην περιοχή, καλύτερα να τη βάλεις έστω κι ως περαστική στο πρόγραμμα.

Γενικά έχει ζέστη αυτή την περίοδο, τίποτε που δεν μπορεί να αντέξει ένας σκληραγωγημενος μεσογειακός τουριστας. Πάντως γενικα στη Γερμανις συνήθως μιλάμε για αρκετά άστατο καιρό από μέρα σε μέρα ή και μες στην ίδια μέρα οπότε τσεκάρεις λιγο πριν και μετά επιτόπου. Επίσης οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία μπορεί να είναι μεγάλες, πάνω από 30 τη μία και μετά κάτω από 25 ή και 20 την άλλη.

Έμεινα σε χοστελ οπότε δεν μπορώ να δώσω φοβερά τις για διαμονή, από φαγητά ως αξιόλογη θυμάμαι τη La Cosita που είναι κουβανέζικη, κατά τα άλλα έτρωγα τοπικές λιχουδιές στη χριστουγεννιατικη αγορά, πήγα τελείως άλλη εποχή. Στο κέντρο έχει χαριτωμένα μπαράκια με τραπέζια έξω ακόμα κ στο καταχείμωνο(!), φαντάζομαι καλοκαίρι θα είναι ακόμα πιο κεφάτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.132
Μέλη
39.882
Νεότερο μέλος
vdoul

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom