Τρίπολη - Κέρκυρα - Ηράκλειο - Μυτιλήνη για μόνιμη εγκατάσταση

Sanji

Member
Καλησπέρα παιδιά! Αθηναίος εδώ. Υπάρχει μια πιθανότητα να αφήσω τον τόπο μου και να μείνω μόνιμα εκεί λόγω διορισμού στο δημόσιο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δυο περιοχών από τις τέσσερις αναφερθείσες( Τρίπολη, Κέρκυρα, Ηράκλειο & Μυτιλήνη) και δεν ξέρω ποιες να δηλώσω και ποια πρώτη και ποια δεύτερη. Σίγουρα από θέμα εγγύτητας βολεύει η Τρίπολη και η Κέρκυρα αλλά δεν ξέρω από θέμα ποιότητα ζωής ποιες από τις τέσσερις είναι ιδανικά γιατι δεν έχω ζήσει σε καμία απο αυτές. Τι θα προτείνατε εσείς?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Extra muros

Member
Καλησπέρα παιδιά! Αθηναίος εδώ. Υπάρχει μια πιθανότητα να αφήσω τον τόπο μου και να μείνω μόνιμα εκεί λόγω διορισμού στο δημόσιο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δυο περιοχών από τις τέσσερις αναφερθείσες( Τρίπολη, Κέρκυρα, Ηράκλειο & Μυτιλήνη) και δεν ξέρω ποιες να δηλώσω και ποια πρώτη και ποια δεύτερη. Σίγουρα από θέμα εγγύτητας βολεύει η Τρίπολη και η Κέρκυρα αλλά δεν ξέρω από θέμα ποιότητα ζωής ποιες από τις τέσσερις είναι ιδανικά γιατι δεν έχω ζήσει σε καμία απο αυτές. Τι θα προτείνατε εσείς?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Mυτιληνη, δεν έχω ιδία άποψη, αλλά όποιος γνωστός μου (Αθήνα, Βόλο κ Θεσσαλονίκη ή αρχική καταγωγή) εγκατασταθηκε στο νησί για δουλειά δεν φεύγει ούτε για πλάκα. Αν δε σε ενοχλεί η ακριτικοτητα θα σου έλεγα να το σκεφτείς σοβαρά.

Ηράκλειο πόλη έζησα αρκετά χρόνια, μια μικρογραφία κακής Αθήνας χωρίς αρκετά από τα καλά της είναι εν πολλοίς, με εξαίρεση τις πολλές κ καλές επιλογές για φαγητό. Μεγάλο πλεονέκτημα ωστόσο ότι έχεις μια βάση για εκτενή εξερεύνηση του μαγικού αυτού σε πολλά σημεία τόπου. Επειδή ο διορισμός φαντάζομαι είναι υποχρεωτικός μόνο για κάποια χρόνια, έχεις περιθώριο να δεις κατά πόσον σου ταιριάζει το νησί κι οι άνθρωποι, που ναι, είναι ιδιαίτεροι, άλλοτε προς το καλό κι άλλοτε όχι (τα λέω αυτά εντελώς ανεξάρτητα από τρέχουσα επικαιρότητα περί οπεκεπέδων). Η πρόσβαση προς Αθήνα είναι εύκολη με πλοίο πολλώ δε μάλλον με πτήση π κυριολεκτικα προσγειωνεσαι με το που απογειωνεσαι, φτηνή βέβαια όχι.

Η Κέρκυρα είναι υπέροχη αλλά αν δεν έχεις σπίτι εκεί ετοιμάσου για αγωνιώδη αναζήτηση στέγης με ενοίκια Παρισιού κ γενικά κόστος ζωής από τα υψηλότερα στη χώρα.

Η Τρίπολη αν μιλάμε γ την πόλη είναι πολύ άχαρη κ με κακό κλίμα. Πέρα από υπέροχη φύση και χωριά στο νομό κ σχετική εγγύτητα στην Αθήνα, δε βλέπω πλεονέκτημα εδώ, αλλά ίσως υπάρχουν ειδικές συνθήκες που μόνο εσύ ξέρεις και ίσως γείρουν την πλάστιγγα.

Sanji

Member
Mυτιληνη, δεν έχω ιδία άποψη, αλλά όποιος γνωστός μου (Αθήνα, Βόλο κ Θεσσαλονίκη ή αρχική καταγωγή) εγκατασταθηκε στο νησί για δουλειά δεν φεύγει ούτε για πλάκα. Αν δε σε ενοχλεί η ακριτικοτητα θα σου έλεγα να το σκεφτείς σοβαρά.

Ηράκλειο πόλη έζησα αρκετά χρόνια, μια μικρογραφία κακής Αθήνας χωρίς αρκετά από τα καλά της είναι εν πολλοίς, με εξαίρεση τις πολλές κ καλές επιλογές για φαγητό. Μεγάλο πλεονέκτημα ωστόσο ότι έχεις μια βάση για εκτενή εξερεύνηση του μαγικού αυτού σε πολλά σημεία τόπου. Επειδή ο διορισμός φαντάζομαι είναι υποχρεωτικός μόνο για κάποια χρόνια, έχεις περιθώριο να δεις κατά πόσον σου ταιριάζει το νησί κι οι άνθρωποι, που ναι, είναι ιδιαίτεροι, άλλοτε προς το καλό κι άλλοτε όχι (τα λέω αυτά εντελώς ανεξάρτητα από τρέχουσα επικαιρότητα περί οπεκεπέδων). Η πρόσβαση προς Αθήνα είναι εύκολη με πλοίο πολλώ δε μάλλον με πτήση π κυριολεκτικα προσγειωνεσαι με το που απογειωνεσαι, φτηνή βέβαια όχι.

Η Κέρκυρα είναι υπέροχη αλλά αν δεν έχεις σπίτι εκεί ετοιμάσου για αγωνιώδη αναζήτηση στέγης με ενοίκια Παρισιού κ γενικά κόστος ζωής από τα υψηλότερα στη χώρα.

Η Τρίπολη αν μιλάμε γ την πόλη είναι πολύ άχαρη κ με κακό κλίμα. Πέρα από υπέροχη φύση και χωριά στο νομό κ σχετική εγγύτητα στην Αθήνα, δε βλέπω πλεονέκτημα εδώ, αλλά ίσως υπάρχουν ειδικές συνθήκες που μόνο εσύ ξέρεις και ίσως γείρουν την πλάστιγγα.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και φαντάσου τη Μυτιλήνη την είχα εκτός από τις αρχικές μου επιλογές γιατί πάντα όταν πρότεινα να πάω να την επισκεφθώ η παρέα δε πολυψηνόταν για την απόσταση αλλά και για παραλίες μου έλεγαν όχι κατι το φοβερό.

Για το Ηράκλειο παρόλο που δεν το έχω ζήσει ήμουν πολλά χρόνια φοιτητής στο Ρέθυμνο και έχω μια ιδέα. Θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό που λες είναι μια μικρογραφία της Αθήνας και δεν μαρέσει καθόλου αυτό γιατί δε μένω κέντρο αλλα πιο έξω Σπάτα και δεν μπορώ την Αθήνα όποτε το πιο πιθανό να το απέκλεια.

Αυτό για την Κέρκυρα το έχω ξαναακούσει ότι είναι ακριβή και τα ενοίκια επίσης. Συν το γενονός ότι ο μισθός του δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι κάτι το φοβερό αυτό με προβληματίζει. Ωστοσο εχω ακούσει ότι ειναι πανέμορφο νησι.

Τέλος για την Τρίπολη μια μέρα την είχα επισκεθεί όταν ήμουν φαντάρος στην Σπάρτη και μας είχαν πάει στο στρατιωτικό νοσοκομείο εκεί για κάτι εμβόλια, είχα πάθει σοκ με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας από το ένα μέρος στο άλλο. Δεν το πίστευα!! Προσωπικά μαρέσει το κρύο βέβαια. Αλλά δεν έχω εμπειρία σαν πόλη. Επίσης είμαι χειμερινός κολυμβητής και εχω καλομάθει που εδώ ειναι σε ένα τέταρτο δίπλα στη θάλασσα και εκεί θα είναι 1 ωρα τουλάχιστον. Ωστόσο έχει το καλό ότι ειναι πιο κοντά από όλες και είναι νομίζω πιο οικονομικά.

fotast

Member
Εχω πρόσφατα περίπτωση γνωστού με μετάθεση στην Κέρκυρα.Θα πάει από Σεπτέμβριο.600 Ευρώ για 60 τμ. με ελάχιστα έπιπλα και συσκευές.Πρέπει να συμπληρώσει και απο τα δύο.Και δύσκολα το βρήκε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.080
Μέλη
39.827
Νεότερο μέλος
Mycenaean

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom