Τέχνη και παιδί

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
1. Πριν απο το ταξιδι τους αγοραζεις παιδικα βιβλια τεχνης (υπαρχουν ενα σωρο) και τα διαβαζετε μαζι πολλες φορες. (τα παιδια δε βαριουνται ποτε να ακουν -διαβαζουν τα ιδια και τα ιδια ξανα και ξανα)
2. Κοιτας στα περιεχομενα των βιβλιων που βρισκονται τα εργα τεχνης. Τα περισσοτερα ειναι συνηθως παρμενα απο Παρισι και Λονδινο. Εστιαζεις τις παραμονες του ταξιδιου να ξαναδιαβασεις με το παιδακι αυτα τα βιβλια και να σχολιασεις τα εργα τεχνης που θα βρεις στον προορισμο σου.
3. Εχεις μπει στο site των μουσειων, εχεις εντοπισει τα εργα τεχνης και που βρισκονται ωστε να πας κατευθειαν εκει χωρις να τσακισεις το νηπιο στο ποδαροδρομο. Το παιδι συνηθως ενθουσιαζεται να δει μπροστα του το εργο που εβλεπε σε μια φωτογραφια. Το αφηνεις να κατσει μπροστα στο εργο οσο τραβαει η ψυχουλα του. (η κορη μου ειχε κατασκηνωσει μπροστα σε ενα εργο του Ρουσο στο Ορσαι και σκοπευε να περασει εκει τη νυχτα). Ακους τα σχολια του. Συνηθως ειναι εξαιρετικα εντυπωσιακα.
4. Παραλληλα εχεις αποκομησει και αλλες πληροφοριες για το συγκεκριμενο εργο μεσω του site του μουσειου για το εν λογω εργο και τις παραθετεις στο παιδακι με καποιον χαριτωμενο τροπο.
5. Στην ιδια αιθουσα προφανως υπαρχουν και αλλα εργα τεχνης. Μεσα απο την ιστοσελιδα του μουσειου εχεις πληροφορηθει και γι αυτα, οποτε κρινεις αν πρεπει καποια στιγμη να τραβηξεις το ενδιαφερον του παιδιου και σε δυο τρια αλλα το πολυ εργα. Μην το παραφορτωσεις με πληροφοριες. Αμα κουραστει στο μουσειο, το πηγαινεις για ενα παγωτο στο κυλικειο, μια βολτιτσα στο μαγαζι του μουσειου για να παρει ενα αναμνηστικο κλπ. Αν εχει διαθεση μετα συνεχιζεις, αν οχι μπορεις να κανεις ενα κολπακι του τυπου "σου εχω ακομη μια εκπληξη" προκειμενου να δει ακομη εναν γνωστο σε αυτο πινακα. Αν τα εχει παιξει τελειως το μαζευεις και φευγεις.

Αυτα που γραφω τα γραφω κατοπιν βιωματικης εμπειριας: Ετσι εκανα με την κορη μου (σε εποχες κιολας που δεν υπηρχε και πολυ πολυ το internet, τοτε το δουλευα με CD rom απο τα διαφορα μουσεια το θεμα) και δουλεψε μια χαρα το ζητημα.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Τα λες πολύ ωραία! Ανυπομονώ να μεγαλώσει το παιδάκι μου να τα κάνω κι εγώ αυτά και ελπίζω να μπορέσω να τον κάνω να ενδιαφερθεί, όπως έκανες εσύ με την κόρη σου! :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ερση μου ευχαριστουμε για τις ομορφες προτασεις σου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom