Κύθηρα Ταξίδι και πληροφορίες για Κύθηρα

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Την καλησπέρα μου σε όλα τα παιδιά του forum. Μόλις επέστρεψα κ εγώ από Κύθηρα . Είμασταν παρέα 5 ατόμων και πήγαμε γ 5 ημέρες. Θα παραθέσω και εγώ τα μέρη που επισκέφθηκα. Δυστυχώς το συγγραφικό ταλέντο που έχουν αρκετά απ' τα παιδιά εδώ μέσα δεν το έχω για να κάνω λίγο πιο ενδιαφέρον το ταξίδι μας.

Σάββατο ξημερώματα και περίπου στις 2 ο Βιτσέντζος αγκυροβολεί στο Διακόφτι. Στριμωχνόμαστε στο αμάξι και αναχωρούμε για τα δωμάτια που βρίσκονταν στο Λιβάδι (45€ το δίκλινο) και ήταν τα πιο οικονομικά απ' όσα τηλ πήραμε (Eleni's Studios). Καθαρά και ικανοποιητικά. Το μόνο αρνητικό το παραθυράκι στην πόρτα με αποτέλεσμα να βάζουμε πετσέτα για να μην μπαινει το φώς απ' τις 7 το πρωί. Ύπνος κατευθείαν και ξεκινάμε..

Παραλίες:

Μελιδόνι. Πολύ όμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού. Για να κατέβεις έχει περίπου 2χλμ χωματόδρομο. Οργανωμένη παραλία με καντίνα και ξαπλώστρες 10 ή 15€ (αν θυμάμαι καλά το σετ).

Χαλκός: Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού αλλά απ' την ανατολική μεριά και είναι επίσης μαγευτική παραλία. Έχει περίπου 1 χλμ χωματόδρομο και εδώ. Οργανωμένη παραλία με καντίνα και ξαπλώστρες 10 ή 15€ (αν θυμάμαι καλά το σετ)

Φυρρή άμμος: Στο ανατολικό μέρος του νησιου, μεγάλη σε έκταση παραλία με βότσαλο και υπέροχα νερά. Επίσης, έχει και εδώ χωματόδρομο κανα 800αρι μέτρα. Οργανωμένη παραλία με καντίνα και ξαπλώστρες 10 ή 15€ (αν θυμάμαι καλά το σετ).

Κομπονάδα: Είναι η συνέχεια απ' την Φυρρή άμμο. Παρόμοια παραλία,οργανωμένη με καντίνα και ξαπλώστρες 10€ το σετ.

Καλαδί: Ιδιαίτερη παραλία η οποία χωρίζεται σε 3 μέρη λόγω τον βράχω που παρεμβάλονται. Έχει ευκολή κατάβαση αφού υπάρχουν σκαλία και υπάρχει μια καντίνα πριν κατεβείιτε για να προμηθευτείτε τ' απαραίτητα. Νομίζω ότι αν χρειαστείτε κάτι τα φέρνει και στην παραλία ο καντινιέρης.

Διακόφτι: Η "Γαλάζια Λίμνη" των Κυθήρων.. Απίστευτα νερά, πρασινογαλάζια. ΄Πήγαμε 2 φορές. Η 2η ηταν λίγο πριν την αναχώρησή μας απ' το νησί. Αν δεν σας επαρκεί ο χρόνος μπορείτε να πάτε είτε κατά την αφιξή σας στο νησί είτε κατα την αναχώρηση.

Καλάμι: Η πιο περιπετειώδης παραλία του νησιού αφού χρειάζεται κατάβαση περίπου 15 λεπτά + 5λεπτά περπάτημα απο εκεί που αφηεις το αμάξι. Η κατάβαση γίνεται από βράχους και προς το τέλο η κλίση είναι αρκετά απότομη με απότελεσμα αρκετοί να φοβούνται και να γυρνάνε πίσω. Δεν είναι κάτι το τρομερά δύσκολο απλά θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ παπούτσι νερά και φαγητό γιτί δεν υπάρχει τίποτα στην παραλία. Είναι κάτι που αξίζει να πας. ΄Να προσέξετε να μην υπάρχουν ανέμοι δυτικοί .Δυστυχώς εμείς δεν είχαμε άλλη μέρα να πάμε και είχε καιρό με αποτέλεσμα αρκετο κύμα και όχι καθαρό βυθό. Στον βυθό υπάρχουν και κανόνια. Εγλω κατάφερα να βρώ 2 λόγω της καθόλου καλής ορατότητας. Αν πετύχετε και εσείς καιρό και θέλετε να τα δείτε το ένα κανόνι βρισκετα στα αριστερα της παραλίας σε απόσταση 10 μέτρα απ' την στεριά περίπου και το 2ο λίγο πιο πέρα. Προσοχή γιατί είναι λίγο θαμμένα και ειδικά αν έχει κύμα, λόγω μη καλής ορατότητας πρέπει να καταδυθείς 2-3 μέτρα για να τα δείς. Με νορμάλ καιρό πιστεύω θα είναι πολύ πιο εύκολος ο εντοπισμός τους. Θα παραθέσω και φώτος απ το μονοπάτι για να μην φτάσετε και εσείς μέχρι εκεί και γυρίσετε πίσω. Είναι κρίμα η κατάβαση μέχρι εκεί.

Καταράκτες: Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια όπως μας ενημέρωσαν δεν έβρεξε στο νησί και δεν υπήρχε νερό. Ο λόγος είναι ένας. Επισκέφθηκε το νησί ο γκαντέμης την παρέας. Εγώ είμαι αυτός. :pΚαι φυσικα μια ημέρα κατα την διάρκεια της διαμονής μας, είχαμε και βροχή, την ημέρα που πήγαμε στην χύτρα. Πολύ λογικά πράγματα καλοκαιριάτικα... L


Χύτρα: Αξίζει μια βόλτα με τον Κυρ Σπύρο. Δυστυχώς εμείς λόγω καιρού δεν κολυμπήσαμε. Μας πήγε στην παραλία Κυριακουλού και Σπαραγγαριο όπου κολυμπήσαμε εκεί. Υπάρχουν και αρκετές μάσκες στο καραβάκι του κυρ Σπύρου για όποιον δεν έχει.Η Κυριακολού πανέμορφη το Σπαραγγαριο έτσι κ έτσι.


Φαγητό

Θ' αναφέρω τα μέρη που πήγαμε χωρίς να αναφέρω τι φάγαμε γιατί είναι θέμα γουστου. Αν θέλετε λεπτομέρεις ευχαρίστως ν' απαντήσω.


Φιλιώ (Κάλαμος): Πολύ καλό φαγητό με νορμάλ τιμές και μεγάλες μερίδες. Χωρίς να φάμε κάτι το οποίο θα μας μείνει . Δλδ όχι τόσος ντόρος ρε παιδιά.


Τοξότης (Λιβάδι): Επίσης , πολύ καλό κρέας με μικρή ποικιλία σε φαγητό αλλά οτι φάγαμε ήταν εξαιρετικό. Θα κάνω την εξαίρεση και θα προτείνω να φάτε το εξοχικό του. Φθηνές τιμές.


Λιμανάκι (Αυλέμονας): Φάγαμε ψαρικά. Μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι, όχι κάτι το ιδιαίτερο. Τιμές νορμάλ..


Στέκι (Χώρα): Ψάχνοντας για ένα τσιπουράδικο σε ολόκληρο το νησί καταλήξαμε στο Στέκι που ίσως ήταν και το μοναδικό. Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Στην ποικιλία του ήταν όλα τυποποιημένα. Απλά μην πάτε. Δυστυχώς δεν υπάρχει και κάτι άλλο στο νησί σε στυλ τσιπουράδικου.


Πλάτανος (Μυλοπόταμος): Πάρα πολύ καλό φαγητό με μεγάλες μερίδες. Αρκετά καλές τιμές. Αξίζει μια βόλτα μετα τους καταράκτες.


Μανόλης (Διακόφτι): Στο 90’ φάγαμε το πιο προσεγμένο φαΐ στα Κύθηρα. Τελευταία ημέρα απολαμβάνοντας το τελευταίο μπάνιο στο νησί λίγο πριν τον δρόμο της επιστροφής αποφασίσαμε να κάτσουμε στο ταβερνακι δίπλα στο κύμα.Το κοκοράκι του Μανόλη τρομερό. Πολύ προσεγμένα κ άριστα σερβιρισμένα πιάτα. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Θα ξαναπήγαινα. Τιμές νορμάλ.


Fossa: Πολύ ωραία σπιτικά γλυκά αλλά μικρά κομμάτια. Η τιμή τους στα 3,80 το κομμάτι. Υπάρχει και αυλή απο κάτω με ωραία θέα αλλά δεν φαίνεται καλά απ’ τον δρόμο.


Βανίλλια Κρεπερί (Καψάλη): Πολύ μέτριες κρέπες για τον ντόρο που γίνεται. Δεν ενθουσιάστηκε κανείς απ’ τους 5 μας. Οι τιμές λίγο τσιμπημένες για αυτό που προσφέρει.


Αυτό που μου έκανε κακή εντύπωση απ όλα τα εστιατόρια στα Κύθηρα είναι οτι στο τέλος ούτε ένα δεν κέρασε ένα φρουτάκι ή ένα γλυκό παρ΄ολο που οι λογαριασμοί μας ήταν πάνω από 80€. Η μόνη εξαίρεση αποτεέ’ι ο τοξότης που ίσως το έκανε επειδή περιμέναμε λίγο για τραπέζι. Οι τιμές κυμάνθηκαν σε όλα από 15 – 20 € το άτομο αλλά τρώγμαε του σκασμού. Εντύπωση επίσης μου έκανε το γεγονός οτι απ’ όλα πήραμε απόδειξη χωρίς να ζητήσουμε.


ΑΤΜ


Μόνο Πειραιώς και Εθνική στην Χώρα και μια Εθνική στο Λιβάδι.


Ποτό

Όχι πολλά πράγματα. 2 μαγαζάκια στην Χώρα και ένα στο Καψάλη. Επίσης πολύ ωραίο μαγαζί για καφέ και για ποτό

Συνοψίζοντας, τα Κύθηρα είναι ένα νησί στο οποιο θα ξαναπήγαινα (αυτό το έχω πεί μονο για την μαγευτική Αστυπάλαια). Παρθένο με πεντακάθαρες και πολύ όμορφες παραλίες. Toπιο σημαντικό του μειονέκτημα είναι το κακό οδικό δίκτυο. Απόσταση 15 χλμ την κάνεις μισή ώρα. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο!!!Επίσης, μετά τις 12-1 δεν θα βρείς κάτι να φας σε ολόκληρο το νησί. Απο χωριά ο Μυλοπόταμος και ο Ποταμός είναι αρκετά όμορφα για επίσκεψη. Το λιβάδι είναι το μέρος που αξίζει να μείνει κάποιος γιατί εχει τα πάντα.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που χρειαστείτε εδώ είμαστε.
 

Attachments

tziminhio

Member
Μηνύματα
192
Likes
73
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάποιες τροποποιήσεις που θα ήθελα στο κείμενο. Για ποτό και για καφέ που αναφέρω πιο πάνω είναι ένα μαγαζί στον αβλέμονα κοντά στο λιμανάκι αλλά μου διαφεύγει το όνομα. Πολύ γραφικό alternative με πολύ ωραία μουσική. Ξέχασα ν' αναφέρω το κουκος bar στον δρόμο από χώρα προς Καψάλη, επίσης εξαιρετικό μαγαζί.
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Λατινικής Αμερικής
ΑΤΜ


Μόνο Πειραιώς και Εθνική στην Χώρα και μια Εθνική στο Λιβάδι.
.
Εδώ να συμπληρώσω ότι υπάρχει ΑΤΜ Εθνικής και Πειραιώς ΚΑΙ στον Ποταμό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom