Ισπανία Ταξίδι στην Βαρκελώνη

Kots

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γειά σας, είμαι νέο μέλος και έχω πολλές απορίες, θα ήθελα να κάνω ένα ταξίδι στην Βαρκελώνη. Έχω ήδη πάει μια φορά και θα ήθελα να ξαναπάω γιατι.. ήταν πραγματικά μαγευτικά..
Απλά μόλις έχω κλισει τα 18 και όσο νανε ένα ταξίδι είναι μπέρδεμα :p.. ενώ όταν πήγα όλα ήταν πάνω κάτω έτοιμα κ δεν χρειαζόταν να νοιαστώ κ πολυ (σχολική εκδρομή).

Το ταξίδι 4 ή 5 ημερών για 2 ή 4 άτομα.. απλά είναι και τα διαδικαστικά είναι και η ηλικία (κάτι πηρε το αυτι μου ότι πρέπει να είναι κάποιος 19+ για χωρίς συνοδό ενήλικα).

Τι θα πρέπει να δω ή να ξαναδώ(κάποιοι θα πάνε για πρώτη φορά) και το πώς θα πάω εκεί (μιας και δεν θα είναι group), τιμές,ξενοδοχεία,μετά απο το αεροδρόμιο πως θα πάω εκεί που πρέπει,πως απο το κέντρο της πόλης θα μπορέσω να ξαναπάω στο καταπληκτικό Port Aventura xD κτλπ.. θα προτιμούσα στο κέντρο της πολής κοντα στην La Rabla.

Αυτά περίπου σκέφτομαι.. Αλλά για του χρόνου :p..

Τωρα θα μου πείτε γιατι δεν ρωτάς ένα ταξιδιωτικό γραφειο xD.. Επειδή δεν είναι σίγουρο και βρίσκετε στον αέρα,και δεν ξέρω το κατα πόσο εφικτό είναι, δεν θα ήθελα να ρωτήσω γραφείο :p..

Τέλος πάντον μην σας ζαλίζω και πολύ..

Ευχαριστώ προκαταβολικά
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
γειά σου kots. ρωτάς πολλά μαζί και λίγο μπερδεύτηκα :roll:αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.θεωρητικά στα 18 είσαι ενήλικας και μάλλον θα μπορείς να ταξιδεύεις μόνος σου,όπως κάνεις και όλα τα άλλα(εννοώ σύμφωνα με τον νόμο).γνώμη μου είναι να ρωτήσεις την αεροπορική εταιρία γιά πιο σίγουρα.από το αεροδρόμιο BCN μπορείς εύκολα να πας στο κέντρο με τρένο ή λεωφορείο.εγώ προτίμησα το τρένο.το μετρό είναι βολικό για τις μετακινήσεις μέσα στη πόλη και με μία κάρτα T10(ισχύει γιά 10 διαδρομές)κερδίζεις αρκετά χρήματα.εγώ δεν θα έμενα κοντά στη rablas για πολλούς λόγους,αλλά αυτό το αποφασίζει κανείς μόνος του,ανάλογα με το τι θέλει.γιά ξενοδοχεία μπορείς να κοιτάξεις στο booking και σ' άλλα τέτοιου τύπου sites και ή να κλείσεις μέσω αυτών με πιστωτική κάρυα ή να έρθεις σε επασφή μόνος σου με το ξενοδοχείο που σε ενδιαφέρει.αν κλείσεις μέσω booking έχε το νου σου ,γιατί όπυ λέει 'μη επιστρέψιμη χρέωση',εννοεί πως σε χρεώνει το ξενοδοχείο την στιγμή που κάνεις την κράτηση και δεν σου επιστρέφει τα χρήματα σε περίπτωση που τελικά δεν πας.από αεροπορικές υπάρχουν πολλές .εγώ προτίμησα τηνaegean και γιατί δεν έκανε ενδιάμεσες στάσεις .από αξιοθέατα,όρεξη να χετε και έχει ουκ ολίγα.μερικά που μου έρχονται τώρα:όλα τα κτίρια του A.Gaudi:p,το πάρκο guell,το ενυδρείο,ο ζωολογικός κήπος,η γοτθική συνοικία,ο λόφος motjuik(πας με τελεφερικ),το μουσείο Picasso,Dali και ένα σωρο άλλα μουσεία που μπορείς να δεις στο επ'όσημο site του δ'ημου της Βαρκελώνης.α,αν έχετε χρόνο και όρεξη ανάμεσα στα διάφορα που ξέχασα είναι και το παλάτι της μουσικής που για μένα αξίζει να δει κανείς,αφού είναι το μοναδικό στον κόσμο με φυσικό φωτισμό.αυτά τα λίγα,ότι θέλεις ρώτα:lol:
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μεχρι και τα 12 μπορεις να πεταξεις ασυνοδευτο,οταν τα συμπληρωσεις δε χρειαζεσαι συνοδο για να πεταξεις.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.371
Likes
6.868
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
:welcome2: kots στην ταξιδιάρικη παρέα μας!

Σε κόβω για βαρκελωνόπληκτο κ εσένα αφού θέλεις τόσο σύντομα στα 18 σου να πας για 2η φορά!:haha:

Η από πάνω συνφορουμίτισσα στα έγραψε μια χαρά και τηλεγραφικά για την Βαρκελώνη .:clap:
Στο παρών φορουμ εχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα, είτε σε ταξιδιωτικές ιστορίες είτε ως πληροφορίες για την Βαρκελώνη.
Ρίξε μια ματιά αν θες στην τραβελπεδια που έχει τα πάντα για την
http://www.travelstories.gr/travelp...5%E9%E1/2514-%E2%E1%F1%EA%E5%EB%FE%ED%E7.html

Εδώ μερικά λινκ απο την ενοτητα των πληροφοριών για την Βαρκελώνη
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...%F3%F4%E7%ED-%E2%E1%F1%EA%E5%EB%F9%ED%E7.html,
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...ps-%EA%E1%E9-%F0%F1%EF%F4%E1%F3%E5%E9%F2.html

Επίσης υπάρχει γκρουπ, κάτι σαν υπο-φόρουμ, αποκλειστικά για βαρκελωνοπληκτους:
http://www.travelstories.gr/%E2%E1%F1%EA%E5%EB%F9%ED%FC%F0%EB%E7%EA%F4%EF%E9/
αφού τα μελετήσεις τα σχετικά κείμενα και συνεχίσεις να έχεις απορίες εξέφρασε τες!:cool:
 

Kots

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Πω.. πω..πωωωωωωωωωω xD πολύ μπέρδεμα και ψάξιμο.. Διάβασα τα παραπάνω links :p.. εντάξει πήρα μια γενική ιδέα.. Αυτα που με προβληματίζουν λιγάκι είναι οι μετακινήσεις,το ξενοδοχείο που θα πρέπει να κλίσω.. έχετε κανένα κατα νου? Όταν είχαμε παει εμείς είχαμε παει στο Solvasa ηταν καπου στο πουθενά :p.. θα ήθελα όσο νανε κανένα κοντα στο κεντρο κέντρο ή πχ κάπου πιο μακρια και να πέρνεις ενα μετρό και να σε παει εκει με σχετικό απλό τρόπο :p.. Το πολύ μπλα μπλα για να ρωτησώ εκει μάλλον θα μας κάνει να χαθούμε :p..
Απο όσα διάβασα δεν γίνεται να διαλέξω και να αφομιώσω όοοολα όσα είχαν τα παραπάνω links για ένα χρονο πριν :p.. Απλα μην τα αφησω και πολύ με τον καιρό.. πχ να ξέρω τι θα κλείσω,πότε,πως,το τι θα κάνουμε αφου πάμε κτλπ.. που έχω την τάση να τα κανονίζω απο νωρίς χιχι.. Συγγνώμη αν επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν προαναφερθεί και αλλού.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
:welcome2: kots στην ταξιδιάρικη παρέα μας!

Σε κόβω για βαρκελωνόπληκτο κ εσένα αφού θέλεις τόσο σύντομα στα 18 σου να πας για 2η φορά!:haha:
Θάνο..βρήκες το άλλο σου μισό και είσαι μέσα στην τρελή χαρά βλέπω, ε; :haha::haha::haha:
 

violetta

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
brussels-london
Ταξίδι-Όνειρο
κουβα
καλησπερα...
φευγω για ισπανια 14/8 και εχς σκοπο να πας βαρκελωνη βαλενθια μαλαγα σεβιλλη γραναδα κορντομπα τολεδο και να γυρισς ελλαδα απο μαδριτη...θα κατσω μερες αλλα δεν ξερω ποσες μερες να κατσω σε καθε πολη...θα ηταν χρησιμο λοιπον καποιοσ που εχει ταξιδεψει προσ τα εκει να με ενημερωσει..ευχαριστω...
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
καλησπερα...
φευγω για ισπανια 14/8 και εχς σκοπο να πας βαρκελωνη βαλενθια μαλαγα σεβιλλη γραναδα κορντομπα τολεδο και να γυρισς ελλαδα απο μαδριτη...θα κατσω μερες αλλα δεν ξερω ποσες μερες να κατσω σε καθε πολη...θα ηταν χρησιμο λοιπον καποιοσ που εχει ταξιδεψει προσ τα εκει να με ενημερωσει..ευχαριστω...

Αυγουστος + νοτια Ισπανια = βραζει ο τοπος.

Τολεδο πανω απο μια μερα δε χρειαζεσαι και φροντισε το χοτελ να βρισκεται εκτος πολεως,διοτι εκει εχεις καλυτερη θεα και αισθηση της πολης! Eιδικα αν το χοτελ εχει και εξωτερικο εστιατοριο με θεα την πολη=ρομαντικοτατο!!!

Μαλαγα μην κανεις το εγκλημα και πας στα χωρια fuengirola,toremolinos,benalmadena.
Να πας στα χωρια Mijas, η Marbella ειναι οτι η μυκονος για μας -ειδικα το κομματι της το puerto banus( σε αυτο το κομματι δεν ειναι απαραιτητο να πας εκτος αν σου αρεσουν τα κοταρα,τα πανακριβα αυτοκινητα και τα πανακριβα εστιατορια) - μονο η παλια πολη απο Marbella αξιζει και θυμιζει κυκλαδες με τα ασπρα σπιτια.


Ronda ειναι must!!! Υπαρχει και μια διαδρομη που περνας μεσα απο τα Pueblos blancos και εχει χαρακτηριστικα ασπρα χωρια αλλα το τοπ ειναι η Ronda.

Granada προφανως θα πας στην Alhambra οποτε πρεπει να κλεισεις εισητηρια απο πριν για να μην εχεις κανενα προβλημα:Alhambra y Generalife de Granada. Entradas y Tickets a la Alhambra de Granada: visitas guiadas, horarios, noticias, historia...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom