Ηνωμένο Βασίλειο Ταξίδι στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Φίλοι μου, στα μέσα Δεκεμβρίου θα είμαι Λονδίνο.Διάβασα ήδη, εδώ στο χώρο μας, την καταπληκτική δουλειά του Traveller για το Λονδίνο.
Θα πετάξω με Α3 για το Stansted.Αν γνωρίζει κανείς πως απο τον σταθμό Liverpool street, όπου φτάνω με το τραίνο από το αεροδρόμιο,μπορώ να φτάσω στο Paddington?
Ο σταθμός Liverppol street επικοινωνεί υπόγεια με τον ομώνυμο του μετρό(tube) ή υπέργεια?
ευχαριστώ
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
O σιδηροδρομικός σταθμός της Liverpool Street ασφαλώς και επικοινωνεί με αυτόν του tube. Είναι από πάνω του...

Θα πάρεις την Circle line και σε περίπου 15 λεπτά θα είσαι στο Paddington... Πρόσεξε μην πάρεις την Hammersmith & City... αν και αυτή πηγαίνει στο Paddington έχει πιό αργά δρομολόγια και ο σταθμός της δεν είναι κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό αλλα κανένα 5λεπτο ποδαρόδρομο έξω από τον σταθμό...
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Traveller καλησπέρα.Ευχαριστώ για την απάντησή σου.Το ξενοδοχείο είναι στην πλατεία Norfolk Square κοντά στο σταθμό του Paddington.Η περιοχή ενδείκνυται? Επίσης αυτό που δεν ξεκαθάρισα από το άρθρο σου είναι, αν δεν βγάλω την κάρτα Oyster, με συμφέρει να βγάλω κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τρείς ημέρες και για μία επιπλέον?(θα μείνω 4 νύχτες).Οι ημέρες μετρούν από την ώρα της πρώτης ενεργοποίησης της κάρτας?Η κάρτα χρειάζεται κάθε φορά ακύρωση ή μόνο επίδειξη σε τυχόν έλεγχο? Ευχαριστώ.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Η περιοχή είναι μιά χαρά, κανένα πρόβλημα... Η Norfolk Square βρίσκετε 3 λεπτά με τα πόδια από τον σταθμό...

Θα το ξαναπώ. Σε συμφέρει απόλυτα η Oyster card. Bάζεις ένα ποσό, στην περίπτωση σου γύρω στις 20-30λίρες και απλά περνάς την κάρτα πάνω από μια πλακέτα που υπάρχει στην είσοδο του tube ή στα λεωφορεία δίπλα στον οδηγό... όταν βγαίνεις από το tube την ξαναπερνάς από μια αντιστοιχη πλακέτα και αυτή υπολογίζει αυτόματα και αφαιρεί το ποσό. Έχουν κάνει απίστευτη δουλειά με την Oyster. Καταλαβαίνει και υπολογίζει μόνη της τον φτηνότερο ναύλο ανάλογα με την απόσταση και την ώρα αιχμής!! Δηλ. άλλο ποσό σου αφαιρεί σε ώρα αιχμής και άλλο σε κανονική ώρα... όλος ο κόσμος Oyster χρησιμοποιεί, είναι βολικότατη και σου κάνει απίστευτη οικονομία... ότι λεφτά σου μείνουν συν το κόστος της σου επιστρέφονται σε οποιοδήποτε σταθμό tube...

Aν δεν σε έπεισα και θέλεις να πάρεις κάρτα 3 ημερών να ξέρεις ότι η κάρτα έχει την μορφή εισιτήριου και σε κάθε σου διαδρομή την τοποθετείς σαν κανονικό εισιτήριο στην υποδοχή των εισιτηρίων. Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος μια και έχω να αγοράσω κάρτα πολύ καιρό μου φαίνετε ότι οι 3μερες κάρτες είναι ημερήσιες και όχι εικοσιτετράωρες...
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Ο.Κ Traveller με έπεισες.Πως όμως θα ξέρω ότι υπάρχει ακόμη υπόλοιπο στην κάρτα και δεν θα κινδυνεύω να μείνω με την άδεια κάρτα... στο χέρι?
Με τα πόδια από την περιοχή του Paddington που είναι κανείς κοντά?
Συγχαρητήρια ακόμη μία φορά για τα καταπληκτικά σου άρθρα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Κάθε φορά που περνάς την κάρτα σου από το μηχάνημα σου δείχνει το υπόλοιπό σου...
Επίσης σε κάθε σταθμό μπορείς να πας στα μηχανήματα εκδόσεως εισιτηρίων και να δεις κι εκει το υπόλοιπο...

Από το Paddington μπορείς εύκολα με τα πόδια να κατέβεις στο Hyde Park και από εκεί να φτάσεις στην Οxford str. Υπολόγισε κανένα 15λεπτο ποδαρόδρομο... Kάνε και μια βόλτα στο πάρκο... Αν έχει καλό καιρό είναι υπέροχο...
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου κατά γράμμα Traveller.Θα προσπαθήσω να πάρω κάτι και από τις τρεις προτάσεις σου για την περιήγηση του Λονδίνου,με δεδομένο ότι θα είμαι εκεί 3,5 ημέρες καθαρές. Σαν μόνη επιφύλαξη κρατώ τα όσα έγραψες σχετικά με το αεροδρόμιο Stansted και την από και πρός αυτό μεταφορά μου.Ευχαριστώ για ακόμη μία φορά.
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
εγω χρησιμοποιω travelcard ημερησια 8 λιρες ο ενηλικας,1 λιρα μεχρι 15 ετων, και δωρεαν κατω των 12 (δε θυμαμαι).ο γιος μου 8 ετων δε πληρωνει παντως.
πιστευω οτι 8 λιρες(10 ευρω) δεν ειναι πολλα.
η 3 ημερων που θα βγαλω φετος πιστευω θαναι φτηνοτερη.
και ενα κολπακι...
στο μετρο θαχεις μια εικονα στο μυαλο σου.το κενσινκτον το νοτινγκ χιλ ειναι δυτικα.η ταουερ μπριτζ ειναι ανατολικα. στους σταθμους θα βλεπεις westbound, eastbound. θα επιλεγεις κατα περιπτωση.
καλο ταξιδι
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.500
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom