Ταϊλάνδη Ταυλανδη για οικογένειες μετά από πολλές φορές

Sarani

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Γεια σας,
Μετά από αρκετές επισκέψεις στην ταυλανδη με τα παιδιά μου θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου για να βοηθήσω όσους σκέφτονται αυτόν τον προορισμό .
Σαφώς κάθε εμπειρία είναι διαφορετική κ οποίο μέλος θεωρεί ότι κάπου κάνω λάθος ας με διορθώσει .
1)από αεροπορικές προτιμώ Qatar κ emirates.φετος τα Χριστούγεννα πήγα για πρώτη φορά με etihad κ δεν είναι το ίδιο καλή ,μικρότερα αεροπλάνα υποδεέστερο φαγητό κ service on air ,παλιά κ λιγότερα έργα στα entertainment.Στη διαδρομή χάλασαν οι οθόνες της σειράς μας κ άρχισαν να δίνουν δωρεάν Ίντερνετ στους "ξανθοτερυς"πελάτες !!Σε μας με δυσκολία κ μετά από καβγά ,πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο (το απεύχομαι )ζητήστε το γιατί το δικαιούστε .Φανταστικη η Bangkok airways,για τις εσωτερικές πτήσεις .αναζητηστε στα αεροδρόμια των νησιών τα lobby τους,προσφέρουν δωρεάν ροφήματα ,σνακ κ Ίντερνετ .Σημαντικο επίσης να γνωρίζετε αν γίνεται να δώσετε βαλίτσες Phuket ,koh samui και να τις πάρετε Αθήνα .Εμεις η μισή οικογένεια έφυγε με Qatar από phuket για Doha κ βαλίτσες πηρε Αθήνα πανεύκολα ,ενώ οι άλλη μισή με etihad aπό το νησί για bankong όπου κ έφαγε 4ωρες στο immigration!!!!!
2)έβαλα στο κινητό μου για πρώτη φορά travelers card .με 8ευρω είχα για 2 μήνες απεριόριστο Ίντερνετ κ οι κλήσεις προς Ελλάδα στοίχιζαν πάμφθηνα .Την πήρα από τα 7/11 αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανοιχτά μέρα νύχτα ,παντού .ετσι είχα κ πλοηγό όταν νοίκιασα μηχανάκι κ αυτοκίνητο .
3)στα 7/11 επίσης μπορείτε να βρητε τοστ,μπέργκερ ,φαγητά που τα ψήνουν ζεστάνουν κ είναι πάμφθηνα ,ιδίως αν θέλετε κάτι λίγο να φαν τα παιδιά (κ ο άντρας μου!!!)στην παραλία .
3)KOH SAMUI
Φέτος πέρασα 12 μέρες στο νησί για πρώτη φορά μια κ ειμαι φαν του Phuket.Εβρεχε κ τις 12 ασταμάτητα !!!δυστιχως τα Χριστούγεννα είναι εποχή βροχών .ξερος καιρός προς το τελος Ιανουαρίου .το παραβλέψαμε με αδιάβροχα από τα 7/11.
Αν μείνετε chaweng προτιμήστε την αριστερή όπως βλέπουμε την θάλασσα πλευρά .εχει φυσικούς κυματοθραύστες πολύ κόσμο ,ωραία ατμόσφαιρα.εμεις μέναμε στη δεξιά πλευρά ,πολύ κύμα αδύνατο το μπάνιο στη θάλασσα .
Μασάζ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο koh samui ,πολύ καθαρά κ στα ινστιτούτα κ στην παραλία ,στο Phuket δεν αξίζει πια αλλά θα τα πω παρακάτω .
Μην κλείσετε καμία χερσαία εκδρομή ,ολα είναι εύκολο προσβάσιμα με μηχανάκια .θα ζητήσουν εγγύηση η διαβατήριο .προσοχη στην απόδειξη της εγγύησης γιατί αν χαθεί ισχυρίζονται ότι δόθηκαν πιο λίγα λεφτά .
Καλύτερα τα μηχανάκια απ το ξενοδοχείο .εμεις 5 άτομα πήραμε 2 μηχανάκια ,τρικαβαλο κ κράνη δεν τα κοιτάνε .το νησί παραλιακά γυρίζεται σε μια μέρα .
ΠΡΟΣΟΧΗ στα κουνούπια ,κ γω το διάβαζα κ δε το πίστευα κ γύρισε η κόρη μου με 40 πυρετό από τσίμπημα κουνουπιού .πυρετο που εμφανίστηκε στο αεροπλανο κ μας ταλαιπώρησε παρά πολύ .(άσε που πήγε το μυαλό μας σε ελονοσία κλπ)πάρτε ένα καλό αντικουνουπικο από κει .
Από ψώνια πήγαμε στο fisherman s village ,σε ένα night market,μια φορά τη βδομάδα κ είναι πολύ φθηνά .το τι θα πάρετε it's up to you!!
Φαγητό ,καλό σε ολα τα εστιατόρια ,λίγο πιο ακριβά στο κέντρο της chaweng .street food μετά από μια οικογενειακή δηλητηρίαση σε προηγούμενο ταξειδι δεν τρώμε πια!!
Τα θαλασσινά είναι πια ακριβά ,όχι όπως ήταν παλιότερα ,αλλά αυτό το βλέπει κανεις ανάλογα με τα οικονομικά του .Για μας 5 άτομα οικογένεια είναι απαγορευτικά φορά καθόμαστε πάντα πολλές μέρες .
Πολύ ωραία κ φθηνά τα ρύζια με γαρίδες κλπ που τα σερβίρουν σε ανανά φρέσκο ,το pad Thai,κ γενικά ολα τα δικά τους .τα παιδιά που τα ενοχλούσε το καυτερό κ τα μυρωδικά που έφερναν σε citronella!ζητουσαμε κ δεν τα έβαζαν .
ΣΤΗΝ αριστερή πλευρά της παραλίας όπως προείπα ,είναι ωραία το βράδυ .εχουν τα ξενοδοχεία τραπέζια στην παραλία ,ζωντανά χορευτικά ,shows με φωτιές κ ΦΤΗΝΑ υπέροχα κοκτέιλ !!9 κοκτέιλ ,φανταστικά με 19 ευρώ !!!
Αυτά από koh samui ,η επιλογή ξενοδοχείου είναι προσωπική υπόθεση ,τα σχόλια βοηθανε πολύ ,αλλά προτιμήστε από την αριστερή πλευρά ,γιατί αλλιώς θα αισθάνεσαι μοναξιά !!!ειναι πολύ καλή ευκαιρία να παρθεί το μηχανάκι εδώ .ειναι πολύ πολύ εύκολη η οδήγηση κ μια καλή προετοιμασία για πουκετ.
Σε γενικές γραμμές πιο φτηνό ,πιο ήσυχο κ προς το παρών εκεί είναι ακόμα η ταυλανδη των γελάστων ανθρώπων ,γιατί στο Phuket έχουν γίνει απίστευτα αγενής !!!!
PHUKET
Ένα μέρος που αγαπούσα παρά πολύ λόγω της έντονης ζωής που παρέχει .
Φέτος ,είχε αλλάξει παρά πολύ ο τρόπος των ανθρώπων που παρέχουν υπηρεσίες .Αγενεστατοι κ με υφάκι τα γκαρσόν ,οι σεφ του ξενοδοχείου μας κ όταν δεν καταλαβαίναμε τα απαίσια αγγλικά που μιλάνε ειρωνευοντουσαν κ από πάνω !!Το ξέραμε από προηγούμενα ταξίδια ,αλλά ήταν τουλάχιστον ευγενικοί κ λίγο αυτοί λίγο εμεις λίγο με νοήματα συνενοουμασταν.
Από οργανωμένες εκδρομές ο καθένας διαλέγει αλλά προσοχή στις εκδρομές για phi phi islands να τονίζεται ότι θέλετε να πάτε μέσα στην πόλη κ όχι σε μια ερημική παραλία των νησιών !
Προσοχή στο κράνος ,γράφουν κ κατασχετουν το μηχανάκι !
Αποφύγετε εδώ το μασάζ στα φτηνομασατζιδικα του δρόμου κ κάντε μόνο foot massage.Εδω όμως είναι το μέρος για περιποίηση προσώπου !!!Στο εμπορικό στην patong στο υπόγειο έχει ένα υπέροχο πεντακάθαρο σπα.Εμεις κάναμε μια συνεδρία ακμής κ μια after sun με 40 ευρώ αλλά ήταν μια ώρα η κάθε μια !Πολυ καλό κ οικονομικό το κομμωτήριο έξω από το big c του εμπορικού .Αν ψάχνετε μαϊμού παπούτσια η τσάντες κ δεν τα έχετε πάρει από koh samui ρωτήστε στα μαγαζιά που έχουν λίγα απ έξω ,σας παν σε αποθήκες με μεγάλη πικιλια .
Στην παραλία εμεις πήραμε ξαπλώστρες ,αλλά είναι λίγο ενοχλητικοί οι πωλητές (έως πολύ ).οποτε πήραμε κάτι φουσκωτές ξαπλώστρες κ κάτσαμε κάτω από τα δέντρα προτιμήστε κάτω από τα δέντρα γιατί κάτω απ τις ομπρέλες η θερμοπληξία είναι σίγουρη !!!
Παζάρεμα χωρίς ντροπή !!Μαλλον προτείνετε την τιμή που ντρέπεστε να πείτε ,προσοχή αν συμφωνήσει πρέπει να το πάρετε αλλιώς βρίζουν απίστευτα !!Κανουν καλύτερες τιμές νωρίς το πρωί .
Φαγητό εμεις προτιμάμε στα εστιατόρια που δεν είναι παραλία αλλά στον 3,4 δρόμο κοντά στην fresh market.
Ψώνια ,δεν είναι φτηνά ,οποτε ο καθένας με το μπατζετ του.
Αυτή τη χρόνια η Patong Ήταν ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο !!ΠΑΡΑ πολύ Κινέζοι τουρίστες ,απίστευτα ενοχλητικοί .πχ μια μητέρα στη μέση της παραλίας με μια θάλασσα γεμάτη κόσμο έβαλε την κόρη της να κατουρήσει μέσα στη θάλασσα !κανουν πολύ φασαρία το βράδυ στα ξενοδοχεία κ γενικά είναι ενοχλητικοί ,αυτή είναι η αλήθεια αλλά δεν αλλάζει ...
ΠΙΟ ωραία η karon αν κ δεν περίμενα να το πω ποτέ !!!Δε θα συνεχίσω για να μην απογοητεύσω κανένα ,μια κ για μένα το αγαπημένο phuket ήταν φέτος σκέτη απογοήτευση .
BANKONG
3 μέρες MAX!!!
Υπέροχοι ναοί κ αξιοθέατα αλλά πολύ ζέστη κ απίστευτες ουρές !ανεβητε στο vat arun ,διαβάστε λίγο την ιστορία του κ παρατηρήστε τα γλυπτά του.κ μια κ είστε εκεί δείτε ότι προτείνουν στο Ίντερνετ .
Πάντως την ευγένεια των υπαλλήλων στο αεροδρόμιο μας ούτε στον ύπνο τους στα αλλά αεροδρόμια !!!
Αυτά τα ολιγα από το φετινό μας ταξίδι ,σε μια χώρα που αρχίζουν να χάνουν λίγο το παιχνίδι !!κ κάτι τελευταίο ,διάβασα πρόσφατα κάπου ότι έχουν τόσους πολλούς τουρίστες που η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τη ροη (ίσως για αυτό είναι τόσο ακριβά πια ) γιατί φοβούνται τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις !!!!!
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.150
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom