Κίνα Ταϊβάν Ταϊβάν - Χονγκ Κονγκ - Μακάο & λίγο Γκουανγκτζόου (Κίνα)

nister

Member
Μηνύματα
8
Likes
17
1ο θέμα που ανοίγω και το κάνω, με σκοπό να μπορέσω να βοηθήσω κάποιους που σκέφτονται να ταξιδέψουν σε αυτούς τους προορισμούς, καθώς δε βρήκα πολλές πληροφορίες εδώ, ειδικά για Ταϊβάν. Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για να γράψω όλες τις πιθανές πληροφορίες που έχω στο νου μου εκ των προτέρων, όμως θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που πιθανόν θα υπάρξουν.
Συνοπτικά θα σας πω πως το ταξίδι έγινε το Νοέμβριο του 2023 και έμεινα 12 μέρες Ταϊβάν (νομίζω υπεραρκετες, δεδομένου ότι ενοικιασα και scooter 155cc για 6 ημέρες και γύρισα όλο το νησί), 3 ολόκληρες ημέρες Χονγκ Κονγκ (νομίζω μια χαρά για να δεις όλη τη Χώρα, χωρίς όμως πολλές δραστηριότητες, όπως Disneyland κλπ), 1 ολόκληρη ημέρα Μακάο (νομίζω αρκετή), 30 ώρες Κίνα λόγω αναβολής για την επόμενη ημέρα της πτήσης (δεν έφτασαν για να δω όλα όσα θα ήθελα, αλλά κυρίως έφταιγε το γεγονός ότι πρακτικά δεν είχα GPS, οπότε δυσκολευομουν πάρα πολύ να προσανατολιστω και να κατευθυνθω στα σημεία που ήθελα, ούτε οδηγίες για τα ΜΜΜ).
Ο καιρός ήταν μάλλον καλοκαιρινός για τα δικά μας δεδομένα με θερμοκρασίες απο 28-34 με εξαίρεση κάνα δυο ημέρες που έβρεξε αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
Οι πτήσεις ηταν Φιουμιτσινο (με ενδιάμεση στάση την Κίνα) - Ταϊπέι και αντίστροφα. Ταϊπέι - Χονγκ Κονγκ και αντίστροφα. Χονγκ Κονγκ - Μακάο με λεωφορείο μέσω οδικής γέφυρας ( γίνεται και με πλοίο, αλλά είναι πιο ακριβό και πιο χρονοβόρο) και αντίστροφα.
Υπάρχουν παντού πινακίδες στα Αγγλικά και σε γενικές γραμμές η συνεννόηση δεν είναι δύσκολη. Στα αεροδρόμια μπορείς να αγοράσεις τοπικες κάρτες SIM κι επίσης από μένα προτείνεται η αγορά καρτών (EASYCARD στη Ταϊπέι, OCTOPUS στο Χονγκ Κονγκ) για όλες τις συναλλαγές πλην πλανοδιων κλπ, καθώς στα λεωφορεία και σε πολλά μαγαζιά δε δέχονται Revolut πχ. Αυτές φορτιζονται μόνο με μετρητά σε διάφορα μηχανήματα στο μετρό σε 7-Eleven κ.α., άρα οπωσδήποτε θα κάνετε και συνάλλαγμα (ίσως καλύτερα στο αεροδρόμιο, καθώς δε θα βρείτε πολλές επιλογές στις πόλεις).
Γενικά εύκολος και όχι ακριβός προορισμός η Ταϊβάν.
Σε γενικές γραμμές δεν βγάζω καθόλου φωτογραφίες, καθώς θεωρώ ότι δεν αντανακλούν στο ελάχιστο αυτό που βιώνω τη δεδομένη στιγμή, οπότε οταν το κανω γίνεται βαριεστημένα. Πιστεύω ότι ψάχνοντας στο διαδίκτυο θα βρείτε πολύ καλύτερες και αντιπροσωπευτικότερες από τις ελάχιστες δικές μου.
Όσον αφορά το φαγητό, επειδή δε μου αρέσει να κάθομαι και να τρώω μόνος μου, προτιμώ street food και μαγειρευτά από supermarkets. Βέβαια θα ελεγα ότι δεν υπαρχουν πολλά μαγαζιά με τραπεζοκαθισματα είτε για φαγητό, είτε για καφέ, ωστόσο υπαρχουν άπειρα "ταχυφαγεια" και οι νυχτερινές αγορές τους (κατι σαν τα παζαρια μας, αλλά είναι ανοιχτά καθε μέρα μετα τις 17.00) αποτελουνται σχεδον αποκλειστικά απο πάγκους με φαγητα. Τα περισσότερα φαγητά που δοκίμασα γλύκιζαν αρκετά για τα γούστα μου και ενδεικτικά η τιμή για ένα "καλαμάκι" είναι περίπου στο 1€. Οι μερίδες θα έλεγα λίγο φτηνότερα από Ελλάδα. Σε supermarkets όμως, μια καλή μερίδα μπορεί να έκανε γύρω στα 2€.
Οι πόλεις μάλλον αδιάφορες και ίδιες για τα γούστα μου. Ξεχώρισα Ταϊπέι και Kaohsiung (οπωσδήποτε λίμνη Lotus). Η δυτική ακτογραμμή είναι πληρως αστικοποιημενη ενώ η υπόλοιπη ακτογραμμή πολύ πιο ενδιαφέρουσα και με κάποιες αμμώδεις παραλιες, όπως επίσης και ο ορεινός όγκος οπου η φύση είναι σε αρκετές περιπτώσεις ανεγγιχτη. Αξιζουν σίγουρα επίσκεψης τα ορεινά χωρια βορειοανατολικα της Ταϊπέι. Ως αξιοθεατα θεωρώ ότι λογίζονται κυρίως οι ναοί τους, οι φωταγωγημενοι από τα καταστήματα εμπορικότεροι δρόμοι και λιγοστοί πεζοδρομοι και οι νυχτερινές αγορές.
 
Last edited:

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.282
Ωραία καθώς δεν υπάρχει τίποτα για Ταιβάν.Περιμένουμε πληροφορίες για αξιοθέατα,διαδρομές,φαγητό κτλ.Και μερικές φωτο αν μπορείς.
 

Hayate

Member
Μηνύματα
841
Likes
5.116
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Ωραίος συνδυασμός, ωραία ιδέα για ταξίδι ..
 

nister

Member
Μηνύματα
8
Likes
17
Ωραία καθώς δεν υπάρχει τίποτα για Ταιβάν.Περιμένουμε πληροφορίες για αξιοθέατα,διαδρομές,φαγητό κτλ.Και μερικές φωτο αν μπορείς.
Σου απάντησα, οσο μπορούσα, στο αρχικό κείμενο μου προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμενες οι όποιες πληροφορίες.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.377
Likes
14.282
Σου απάντησα, οσο μπορούσα, στο αρχικό κείμενο μου προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμενες οι όποιες πληροφορίες.
Οκ.Τώρα είδα ότι έβαλες και άλλα στο αρχικό ποστ.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.501
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom