Το περιφημο ''ΔΕΝ ΚΑΝΩ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α'',απο τις 12 μ.μ. μεχρι τις 2 μ.μ.

giwrgos

Member
Μηνύματα
270
Likes
508
Επόμενο Ταξίδι
Περου,Περου,Περου,Περου..
Και ναι...ειχε ερθει η ωρα να ανακαλυψουμε για πρωτη φορα στη ζωη μας,το ποσο ''ΙΕΡΟ'' ειναι το διωρο της ξεκουρασης,της ''σιεστας'' του ''μην ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ'' γενικως...χχαχχα :haha: :haha:

Βεβαιως,να ξεκαθαρισω οτι σεβομαι απολυτα τις συνηθειες,τη κουλτουρα και το τροπο ζωης των κατοικων,δεν εχω σκοπο να τους προσβαλλω,ειναι μεσα σε μια ψιλοχαβαλε διαθεση αυτα που γραφω,μιας και δεν ειμαι εγω αυτος που θα αλλαξει τις συνηθειες τους,ισα ισα εγω πρεπει να προσαρμοστω στα καινουργια δεδομενα της ζωης μου εδω,απλα οπως και να το κανει κανεις,ε ειναι ρε παιδια πολυ περιεργα... :lol:

Το ωραριο των καταστηματων εδω στα παράλια της χωρας ειναι το εξης..
8 με 12 και 2 με 6..Οπερ και σημαινει οτι 12 με 2 το μεσημερι,οχι σχεδον,ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να διεκπεραιωσεις μια δουλεια σου καθως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ ανεξαιρετως θα κανουν το περιφημο διαλλειμα τους για φαγητο..(!!!)...
Ειναι τοσο ευλαβικα τηρουμενο αυτο το ωραριο οπου μεχρι και διευθυντρια τραπεζης μας εδιωξε στη κυριολεξια απο το γραφειο της,δειχνοντας μας το ρολοι να φτανουν οι δεικτες στο πιο ψηλο σημειο και με ενα βλεμμα του στυλ..''Καλα δε νιωθετε...??..δε βλεπετε τι ωρα ειναι..??''.''Γιατι ειστε ακομη εδω..??''χχαχαχχα.. :haha: :haha: :haha: Ολα(εκτος απο σουπερ-μαρκετ,μαγαζια επισιτιστικου ενδιαφεροντος και ισως καποια ακομη λιγα..)σταματανε να δουλευουνε για 2 ωρες,μιας και οπως προανεφερα ειναι η ωρα του φαγητου(ναι..ξερω...ειναι πολυ νωρις για τα δικα μας στομαχια να φαvε τετοια ωρα,καθωτι αλλες συνηθειες.. :haha: :haha: )!Βεβαια σε καποια μαγαζια(οπως ενα κουρειο οπου πηγαινω συχνα..)οι υπαλληλοι σταματανε εναλλαξ και κατα καποιο τροπο λειτουργουν,η καλυτερα εστω ''υπολειτουργουν'' ωστε να εξυπηρετησουν το κοσμο!

Ειχε τυχει να θελω να βαλω συνδεση ιντερνετ στο σπιτι μου,και αφου μιλησα με την εταιρια με διαβεβαιωσαν οτι την επομένη κιολας θα ειναι στις 9 το πρωι στο σπιτι μου για να το περασουν...
Παει 9,τιποτα,παει 10 τιποτα,11 και ακομη κανεις και αφου μεσολαβησαν βεβαια πολλα τηλεφωνηματα λογω της καθυστερησης,ηρθαν στις 12 παρα δεκα... :rolleyes-80: Δε περναν 10 λεπτα,και ξαφνικα ερχεται ενας υπαλληλος και μου λεει με ενα βλεμμα Βασιλακη Καιλα και μια φωνη γεματη τρεμουλο και παραπονο...''Ρε φιλε,12 η ωρα..Πρεπει να φαμε κατι...''ετοιμος στη κυριολεξια να βαλει τα κλαματα σαν ενα μικρο παιδακι που του πηραν το παιχνιδι του μεσα απο τα χερια...χχαχαχχχα :haha: :haha: :haha: !!Αφου του εξηγησα οτι ειχα καφε και πρωινο ετοιμο για αυτους,μιας και τους περιμενα στις 9 και οχι..στις 12 παρα,του ειπα οτι πρεπει πρωτα να τελειωσουν τη δουλεια τους και μετα να πανε να φανε οτι γουσταρουνε..(σε δυτικη κοινωνια μεγαλωσαμε,ευτυχως ή δυστυχως..μαθαμε οτι πρωτα απ΄ολα η δουλεια.. :bounce: )..την ιδια στιγμη που εξηγουσα στο τυπο το τι και το πως,ενας αλλος(ναι...καποια στιγμη σε ενα αλλο κεφαλαιο θα αναλυσω το γιατι ηρθαν 5(!!!)ατομα να περασουν ενα μοντεμ σε ενα διαμερισμα..!!!!αχχχαχα.. :shock: :shock: :shock: )επαιρνε τον σουπερβαισορ του τηλεφωνο και του εξηγουσε οτι ο κακος(εγω δηλαδη..)δεν τους αφηνα να πανε 2 ωρες να ξεκουραστουν και να φανε και να ερθουν στις 2 να συνεχισουν τη δουλεια τους..!!Μαλιστα δε διστασε να με δωσει το τηλεφωνο να μιλησω ο ιδιος,ακουγοντας με εκπληξη τον υπευθυνο τους να μου λεει οτι ειναι κριμα τα παιδια,οτι πρεπει να φανε(!!!!) και οτι νιωθουν ασχημα δουλευοντας στις 12 το μεσημερι...!!!
Για σταθειτε ρε παιδια ενα λεπτο..Κουρδισμενοι να ηταν θα ειχαν και μια μικρη αποκλιση λιγης ωρας..δηλαδη αμα δε φας στις 12 και πεντε και φας στις μια,θα γινει κατι..??? :lol: εν πασει περιπτωση,μιας και ημουν νευριασμενος με το οτι δε τηρησαν την προκαθορισμενη ωρα του ραντεβου τους(σε ενα αλλο κεφαλαιο θα γραψω για το αααλλο ''καυτο'' θεμα του ''λεω 7,αλλα εννοω 8 και 20...'') :lol: εξηγησα οτι θα επρεπε να ειχαν ερθει στην ωρα τους ωστε να μην περασουν ολη αυτη τη ταλαιπωρια(!!!) με το φαγητο..(!!)

Εχει τυχει βεβαια ΑΠΕΙΡΕΣ φορες να θελω να τηλεφωνησω,σε οποιονδηποτε,να μην απανταει και μετα να βλεπω το ρολοι να βρισκεται αναμεσα σε αυτο το διωρο και να κουναω το κεφαλι μου με συγκαταβατικοτητα,μονολογωντας..''Α,τι περιμενα,να το σηκωσουν..??''
Ειναι σε εμας που εχουμε μαθει να δουλευουμε σε διαφορετικα ωραρια τοσα χρονια πολυ παραξενο αυτο,νιωθεις σα να σε κοβει τη μερα στα δυο,μιας και...12 με 2 ηταν οι αποδοτικοτερες ωρες μου στη προηγουμενη δουλεια μου... :lol: !και η αληθεια ειναι οτι μας εχει επηρεασει πολυ και καποιες φορες αναβαλουμε τις δουλειες μας για την επομενη μερα,βλεποντας οτι παει 12 και ακομη δεν εχουμε τελειωσει τη δουλεια μας..
Εδω στη Καρταχενα οι κατοικοι εχουν τη σταμπα του ''φλοχερο'' του ανθρωπου δηλαδη που βαριεται πολυ και ευκολα,του ανθρωπου οπου με τη πρωτη αφορμη ψαχνει μια σκια να ξεκουραστει...Και εν μερει ειναι νορμαλ,αν αναλογιστουμε τις υψηλες θερμοκρασιες και τη πολλη υγρασια που εχει καθόλη τη διαρκεια του χρονου,κανοντας και τους λοιπους συμπατριωτες τους να τους εχουν βγαλει το αντιστοιχο ονομα που εχουμε εμεις οι Θεσσαλονικεις,δηλαδη οι ''χαλαροι'' οπου ολα κινουνται σε εναν πιο αργο ρυθμο...Ε,βαλτε στη λεξη χαλαρα πολυ παραπανω εμφαση,καντε την ''Χ-Α-Λ-Α-Ρ-Α'' και θα καταλαβετε ακριβως τον ορο ''costeños',οι κατοικοι δηλαδη των παράλιων της χωρας.. :haha: :haha: :bleh: !!
Ναι..στην αρχη με φαινοταν παρα πολυ περιεργο,αλλα οσο παιρναν οι μηνες το χαιρομαι αυτο,το να μην δινεις δηλαδη στη δουλεια σου ΤΟΣΟ σημασια,ωστε να σε κανει να ξεχνας να ζεις...Αλλα αυτο γενικα ειναι μια αλλη κουβεντα..

Πολυ κοινη εικονα ειναι τα ''μεσημεριανα'' που φτανουν σε μεγαλες σακουλες και δεν ειναι αλλο απο μεριδες ετοιμες σε φελιζολ,οπου μπορεις να δεις απο εργατες που δουλευουνε σε οικοδομες,οικογενειες ολοκληρες να τρωνε σε ενα παρκο,καλοντυμενους υπαλληλους απο γραφεια,εχω δει αυτο το φελιζολ μεχρι και σε δικηγορικο γραφειο μεσα,ειναι πολυ ωραια εικονα να βλεπεις μια πολη να γευματιζει ολη μαζι,ακομπλεξαριστα,χωρις βιασυνη..απο την αλλη εγω εκεινη την ωρα το εχω ονομασει διαλλειμα για το καφε,μιας και στις 12 το μεσημερι δε με 'ρχεται ορεξη να φαω φαγητο με τιποτα.. :lol:
 

Multiple

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Φασαρα !! οι πιο ωραιες γυναικαρες παιζουν εκει ποσο μαρεσει ι γλωσσα η προφορα τους ..8ελω πολυ να ερθω ....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.273
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπάρχουν και χειρότερα αγαπητέ, όπως η ώρα του ντους στην Κούβα. Η οποία δεν έχει και ώρα... Οι Κουβανοί κάνουν μίνιμουμ 3 ντους την ημέρα και γελάνε μς όσους δεν τα κάνουν, τους δε Ευρωπαίους τους θεωρούν βρωμοτυροβρωμίκουλες. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι Κουβανοί μοσχομυρίζουν, ακόμη και καλοκαιριάτικα μέσα στα τιγκαρισμένα λεωφορεία.

Πάω στην τράπεζα, 40 άτομα ουρά, λειτουργεί μόνο ένας γκισές. Κάνω 1,5 ώρα ουρά, πριν έρθει η σειρά μου σηκώνεται η ταμίας και φεύγει. Δε βλέπω κανέναν να παραξενεύεται, οπότε την προλαβαίνω στην πόρτα και τη ρωτάω:
-Πού πάτε καλή συντρόφισσα;
- Ε, κάνει πολλή ζέστη, πάω για ένα ντους στο σπίτι και θα έρθω, μμην ανησυχείτε, κοντά μένω.
- Πλάκα μου κάνετε; Και θα περιμένουμε όλοι εμείς εδώ πότε θα έρθετε από το ντους;
Πετάγεται ο μπροστινός μου στη σειρά (που σειρά του ήταν να εξυπηρετηθεί!) και μου λέει με ύφος " καλά κύριε δεν ακούσατε; Η συντρόφισσα πρέπει να κάνει ντους! Δηλαδή ντιπ ευσιαθησία δεν έχετε;".

Έμεινα Παυλόπουλος.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
το 12-2 ισχύει σε ένα μεγάλο βαθμό και στη Γαλλία όπου οι πιο πολλοί πάνε για ντεζενέ υποτίθεται πτι....οι μεγάλες επιχειρήσεις δίνουν κουπόνια που τα εξαργυρώνουν στα διάφορα φαγάδικα...
 
Μηνύματα
257
Likes
685
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
- Ε, κάνει πολλή ζέστη, πάω για ένα ντους στο σπίτι και θα έρθω, μμην ανησυχείτε, κοντά μένω.
Λοιπόν, φέρτε στο μυαλό σας τη σκηνή:
Για να εκτιμήσετε βρε τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους...ιδρωμένοι, βρωμεροί, άπλυτοι, εκεί στο μετερίζι μας!!! σας έχουν πει ποτέ σε ΔΥ "δεν σας εξυπηρετώ, πάω σπίτι για ντους!!!" τι έχετε και δεν το εκτιμάτε...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Με αυτό που εγραψε οΓιωργος γέλασα πολύ .
Ετσι ακριβως είναι , όταν είμαι Κούβα σαπιζω στα ντουζ .
Στη παραμικρη υποψία οτι δεν πλενεσαι 3 φορές την ημερα μπαινεις black list απο τους τριγύρω σου γιατι ήδη κουβαλάς το στιγμα "ευρωπαία ειναι , αλλά βρωμούλα " :haha:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.622
Likes
50.273
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με αυτό που εγραψε οΓιωργος γέλασα πολύ .
Ετσι ακριβως είναι , όταν είμαι Κούβα σαπιζω στα ντουζ .
Στη παραμικρη υποψία οτι δεν πλενεσαι 3 φορές την ημερα μπαινεις black list απο τους τριγύρω σου γιατι ήδη κουβαλάς το στιγμα "ευρωπαία ειναι , αλλά βρωμούλα " :haha:
Πριν από 6-7 χρόνια με παρουσιάζει η πρώην μου (Κουβανή) στον παππού της:
- Παππού, από δω ο Yorgos.
-Από που είσαι γιόκα μου;
- Από την Ελλάδα, παππού.
Κοιτάζει την Ανισλέι ο παππούς και λέει "α, και δε βρωμάει;;;;"
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.982
Likes
12.037
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
το 12-2 ισχύει σε ένα μεγάλο βαθμό και στη Γαλλία όπου οι πιο πολλοί πάνε για ντεζενέ υποτίθεται πτι....οι μεγάλες επιχειρήσεις δίνουν κουπόνια που τα εξαργυρώνουν στα διάφορα φαγάδικα...
Και τουλαχιστον οι Κουβανοι μοσχοβολουν ενω οι Γαλλοι μοσχοβρωμουν.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.674
Likes
16.382
Και τουλαχιστον οι Κουβανοι μοσχοβολουν ενω οι Γαλλοι μοσχοβρωμουν.
Τι να σου πω και γω δεν ξέρω κατα πόσο οι Κουβανοί είναι πιο καθαροί απο τους Γάλλους και γενικά τους Ευρωπαίους...μου χάλασε και το σαπουνόμετρο βλέπεις... αυτό που ξέρω είναι οτι υπάρχουν άνθρωποι καθαροί και άνθρωποι βρώμικοι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom