Τυνησία Τύνιδα: η εικόνα πίσω από τον καθρέφτη

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ά ναι... και τότε που η τυνησιακή πρωτεύουσα φιλοξενούσε με τιμές και δόξες τον καταζητούμενο στην πατρίδα του και σε όλη την Ευρώπη για πολλαπλά σκάνδαλα διαφθοράς Μπετίνο Κράξι, ο οποίος από το 1994 ζούσε πλουσιοπάροχα στην έπαυλή του στο Χαμαμέτ με συντροφιά του αμούστακα γεροδεμένα αγόρια από τις φτωχογειτονιές της Τύνιδας, τους παρακμιακούς προαγωγούς τους και κουστουμαρισμένους Σιτσιλιάνους, ως το 2000 που πέθανε.
ωραία ιστορία που διάβασα μόλις τώρα και επί ευκαιρίας θα κάνω ένα σχόλιο στα περί Κράξι. άδικη αυτή η λάσπη για κάποιον που ζούσε με την οικογένειά του σε ένα απλό σπίτι. σιγά την έπαυλη. μπορεί να ανήκε σε μια διεφθαρμένη κάστα αλλά σίγουρα δεν ηταν από τους κυριότερους υποστηρικτές της. αυτά περί συντροφιάς του είναι λάσπη και απορώ πώς αναφέρονται έτσι απλά στην ιστορία.
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
εχω επισκεφτει δυο φορες την τυνησια κ συμφωνω με ολα αυτα που αναφερει η φιλη στο αρθρο της...θελω να παραθεσω εδω καποια λογια φιλου τυνησιου...μου ελεγε λοιπον μεταξυ σοβαρου κ αστειου, πως καλυτερα ο μπεν αλι, αφου αυτος εχει χορτασει κ εχει βολεψει κ ολο του το σοι...οποιοσδηποτε καινουριος στην εξουσια μεχρι να καταχραστει κ αυτος δημοσιο χρημα κ να πλουτισει θα τους γυρισει πολλα χρονια πισω...
περιπου τους ιδιους προβληματισμους ακουσα κ απο φιλη αιγυπτια, οταν την ειχα επισκεφτει πριν χρονια κ ετυχα σε εκλογες, οπου φυσικα βγηκε παλι ο μουμπαρακ...
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Επιπλέον, στα προηγούμενα που εξιστόρησα να προσθέσω πόσο εντύπωση μου είχε κάνει το μεράκι όσων δουλεύανε στο πανεπιστήμιο που μας φιλοξένησε, και οτι δουλεύανε κυρίως με γυναίκες ερευνήτριες. Κάποιες από αυτές δεν φορούσαν μαντίλα, και κάποιες άλλες σε αναφορές τον αντρών για την θέση της γυναίκας στην τυνησία, πετούσαν συνεχώς φεμινιστικές σπόντες μπροστά σε όλο τον κόσμο. Αυτά γι' αυτή την φιλόξενη και τελευταία επαναστατική αραβική χώρα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.192
Μηνύματα
883.491
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom