Γερμανία Φαγητό στο Βερολίνο

YAz

Member
Μηνύματα
32
Likes
9
Αυτές είναι οι δικές μου προσωπικές προτάσεις για φαγητό στο Βερολίνο όπου έχω ο ίδιος επισκεφτεί

AMRIT

Ινδική αλυσίδα στο Βερολίνο με 4 εστιατόρια σε όλο το Βερολίνο, στις περιοχές Kreuzberg, Mitte, Schöneberg και Potsdamer Platz.
Προσωπικά προτιμάω είτε το εστιατόριο στη Potsdamer Platz, όπου είναι το πιο καινούργιο και πιο προσεγμένο αισθητικά, είτε το εστιατόριο στο Schöneberg, σε μια περιοχή με αρκετή ζωή.
Προτείνω ανεπιφύλακτα το Butter Chicken (ουσιαστικά είναι tandoori) το οποίο λιώνει στο στόμα, και το κοτόπουλο με καρύδα (δεν θυμάμαι την ακριβής ονομασία). Επίσης το κοτόπουλο με λαχανικά στη θράκα είναι απίστευτο.
Συνδυάστε μαζί με το φαγητό σας και 1 ή 2 μερίδες από τα ινδικά ψωμάκια. Προσωπικά προτιμάω εκείνο με το σκόρδο.
Μπύρα βαρέλι γύρω στα 5 ευρώ, και για τους λάτρεις των cocktail, υπάρχει όλη τη μέρα Happy Hour στα ίδια λεφτά.
Γενικά (χορταστικό) φαγητό για 2 μαζί με ποτό, γύρω στα 40 ευρώ
www.amrit.de

Burgermeister
Κάτω ακριβώς από τον σταθμό Schlesisches Tor της U1 βρίσκεται το Burgermeister. Αν βρεθείτε στην περιοχή, μην παραλείψετε να το δοκιμάσετε. Ναι σίγουρα μπορεί απ'έξω να μη σας γεμίζει το μάτι, αλλά το burger τους θα σας ανταμείψει σας το υπόσχομαι.
Προτείνω το bbq και το ομώνυμο burgermeister. Γενικά όλα είναι ωραία, και σου δίνουν την αίσθηση του σπιτικού burger. Συνδυάστε το με πατάτες με λιωμένο τυρί και μπέικον.
Γενικά 2 burgers και 1 πατάτες κοστίζουν γύρω στα 12 ευρώ.
Φυσικά λόγο της περιοχής με την αρκετή νυχτερινή ζωή, θα το βρείτε ανοιχτό μέχρι τις 3-4 το πρωί

Oberbaumstraße 8
10997 Berlin

Dolores
Dolores.... Αχ αυτό το dolores... Μεξικάνικα fast food ?! με burittos, nachos (τα ονομάζουν βέβαια burrito bowl) και quesadillas. Γενικά φανταστικό. Λατρεύω το μεξικάνικο.
Μπαίνεται μέσα, και σας καθοδηγεί το μενου στον τοίχο βήμα βήμα.. Τι θέλεις να φας (burrito ? burrito bowl ?) με τι κρέας, με τι σάλτσα, με τι ρύζι κτλ., σας δίνουν την απόδειξη όπου αναγράφει και τον αριθμό σας, και μόλις χτυπήσει το νούμερο σας, το παραλαμβάνεται.
Το μέγεθος του burrito είναι ικανό να σας χορτάσει. Προτείνω ένα burrito και ένα burrito bowl, μαζί με μία μπύρα. Γύρω στα 14-17 ευρώ όλα μαζί.
Προτείνω ένα burrito και ένα burrito bowl
Έχει 2 καταστήματα, ένα ανατολικά και ένα δυτικά, αλλά εγώ σας προτείνω να πάτε στο ανατολικό..

Rosa-Luxemburg-Straße 7
10178 Berlin

The Bird
Άλλο ένα τέλειο burgerαδικο στο Βερολίνο. Δεν ξέρω τι παίζει με τους τύπους, αν είναι Αμερικάνοι ή όχι, αλλά το κλίμα και αυτά που γράφουν στους καταλόγους μας δίνουν την αίσθηση ότι ο ιδιοκτήτης είναι από εκεί.
Οι τύποι δεν παίζουν. Σας λένε ότι το μπιφτέκι το πολύ πολύ να το ψήσουν medium, και να μην κάνεις τον κόπο να το ζητήσεις well done. Εγώ το πήρα medium rare και το καταυχαριστήθηκα!! Ο κατάλογος έχει πλάκα.. Σε παρακαλούνε επίσης να μην χρησιμοποιείς μαχαιροπίρουνο για να φας το burger σου, αλλά τα χέρια. Αναρωτιέμαι ποιοι Γερμανοί το έτρωγαν με πιρούνι και φλιπάρανε οι καημένοι.
Τέλος πάντων. Δοκιμάστε σίγουρα το Da Birdhouse!
Παρεμπίπτοντος εδώ έχει και μπριζολάρες, αλλά λόγο τιμής δεν δοκίμασα. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο ακριβότερα. Υπολογίστε γύρω στα 30 ευρώ για 2 άτομα.

The Bird
Am Falkplatz 5
10437 Berlin

Konnopke Imbiss
Ίσως το καλύτερο Currywurst στο Βερολίνο. Αν και δεν είναι στην καρδιά του Βερολίνου, βρίσκεται σε μια πολύ ωραία περιοχή. Θα το βρείτε και αυτό κάτω από τις γραμμές του τρένου στον σταθμό U Eberswalder Str.
Αν είναι να φάτε curry, μια βόλτα από εδώ θα σας ανταμείψει.
Τις περισσότερες ώρες της ημέρας θα συναντήσετε ουρά, αλλά μην ανησυχείτε γιατί προχωράει πάρα πολύ γρήγορα.
Παραγγείλετε ένα XL currywurst, πάρτε και μια μπύρα, και χαλαρώστε για μισή ώρα.

http://www.konnopke-imbiss.de/

Mr Hai & Friends
Βιετναμέζικο στο Δυστικό Βερολίνο στη Savigny Platz. Εδώ δεν χωράνε πολλές περιγραφές.. Όποιος θέλει να δοκιμάσει μια ξένη κουζίνα, αξίζει τον κόπο.
Προσωπικά λάτρεψα την σούπα με την τραγανή πάπια και τα λαχανικά, την σούπα με καρύδα και κάρυ. Γενικά έχει πολύ ωραίο μενού σε αρκετά προσιτές τιμές. Φυσικά σκας στο φαγητό.
Υπολογίστε γύρω στα 20 ευρώ το άτομο.

Savignyplatz 1
10623 Berlin

Αυτά προς το παρών... Θα επιστρέψω και με περισσότερες προτάσεις στο μέλλον :)
Ελπίζω να σας βοήθησα, και γενικά αν κάποιος έχει κάποια απορία για το Βερολίνο θα χαρώ να τον βοηθήσω αν γνωρίζω.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Μου αρέσουν τα burgers αλλά με το burgermeister δεν τρελάθηκα..Καλή φάση πάντως για fast food.Και για το Konnopke Imbiss είχα ακούσει τα καλύτερα αλλά γενικά το currywurst δεν μου ήρθε στη γεύση.Να δώσω και γω ένα.Για kebap εδώ: http://www.mustafas.de/
 

Katerina-1-

Member
Μηνύματα
130
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ
Καλημέρα!
Είπα να μην ανοίξω άλλο θέμα και να κάνω την ερώτησή μου εδώ.
Θα ήθελα να μου προτείνετε εαν γνωρίζετε κάποιο εστιατόριο με μπουφέ στο Βερολίνο. Το έχουμε κάτι σαν συνήθεια σε κάθε μας ταξίδι στο εξωτερικό να πάμε τη μία μέρα για φαγητό σε εστιατόριο με μπουφέ. Έχουμε την εντύπωση πως με αυτόν τον τρόπο και χορταίνουμε αλλά και μπορούμε να προσεγγίσουμε καλύτερα τον τρόπο που τρώνε οι ντόπιοι γνωρίζοντας πολλά τοπικά φαγητά που δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στα εστιατόρια. Η ποικιλία και η δοκιμή διαφόρων φαγητών και γλυκών, οι διαφορες συνταγές μας εξιτάρουν κάθε φορά, ακόμη και οι άσχημες γεύσεις, είναι και αυτά μια εμπειρία. Η συνήθειά μας αυτή ξεκίνησε απο τη Βουδαπέστη όπου με 12€ το άτομο είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε απο τον μπουφέ απεριόριστα, φαγητά,γλυκά αλλα και τοπικά ποτά και ενθουσιαστήκαμε! Απο τότε μας έγινε κάτι σαν συνήθεια. Έψαξα κάποια ήδη για Βερολίνο αλλα πάνε με το βάρος.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.237
Μηνύματα
884.539
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom