Φεστιβάλ έθνικ γαστρονομίας

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Για να μην μπλέκουμε "φαγητό σε πρεσβείες" με "εστιατόρια διεθνούς κουζίνας", ανοίγω νέο θέμα για όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν στις κουζίνες άλλων χωρών, εκτός εστιατορίων.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
12ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης

Οι Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες, σας προσκαλούν στο «12ο Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης» που πραγματοποιείται στις 11 και 12 Μαΐου 2013, στους κήπους της Νοτιοαφρικανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας.

Οι Αφρικανικές χώρες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ παρουσιάζουν και προωθούν τη πλούσια και ποικιλόμορφη Αφρικανική κουλτούρα και παράδοση μέσω γεύσεων, λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και επίδειξης μόδας.

Τα περίπτερα των Αφρικανικών κρατών, όπως της Ακτή Ελεφαντοστού, Αλγερίας, της Αγκόλα, του Μπουρούντι, του Καμερούν, του Δημ. Κονγκό, της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας, της Γκάνα, της Κένυα, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, της Ναμίμπια, της Νιγηρίας, της Σενεγάλης, του Σουδάν, των Σεϋχελλών, της Νότιας Αφρικής, της Τανζανίας, της Τυνησίας, και της Ουγκάντα, θα γεμίσουν τους κήπους της Νοτιοαφρικανικής Πρεσβευτικής Κατοικίας, προσφέροντας στους επισκέπτες μία δόση από τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου, ενώ διαθέσιμα θα είναι είδη λαϊκής τέχνης και ρουχισμού της κάθε χώρας .

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με τραπέζια και καρέκλες όπου μπορούν οι επισκέπτες να καθίσουν και ν' απολαύσουν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Εισιτήρια
Ενήλικες: 2€ Παιδιά: Δωρεάν
Τα έσοδα του 12ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας και Λαϊκής Τέχνης (2013), θα δοθούν, για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα έσοδα της περσινής εκδήλωσης που διεξήχθη το Μάιο 2012, δόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και στην «Κάριτας».

Πληροφορίες εκδήλωσης
Σάββατο, 11 Μαΐου: από τις 11:00 έως τις 23:00
Κυριακή, 12 Μαΐου: από τις 11:00 έως τις 20:00

Χώρος διεξαγωγής: Νοτιοαφρικανική Πρεσβευτική Κατοικία, Οδός Διαμαντίδου 5, Παλαιό Ψυχικό

ελculture
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Δεν είναι ακριβώς φεστιβάλ, αλλά μια γαστρονομική έθνικ βόλτα που προτείνεται από ένα φεστιβάλ (Γεράνι 2015) στο κέντρο της Αθήνας:
http://www.debop.gr/events/athens-exotica-food-vol2
Νομίζω ένας τρόπος να γνωρίσουμε τις κουζίνες του Λιβάνου, του Πακιστάν, της Αιγύπτου, της Ινδίας και του Μπαγκλαντές σε αυθεντικά μαγαζάκια, άκρως οικονομικά και παράλληλα να ξε-μπλοκάρουμε με το κάπως-κάλυτερα-αλλά-ακόμα-υποβαθμισμένο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ακόμα και να μην πάτε αυτό το ΠΣΚ κρατείστε τη λίστα για μελλοντικές εξορμήσεις.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom