Χειμωνιάτικο ΣΚ στην Πελοπόννησο

Evi_Stav

Member
Καλησπέρα παιδιά!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, καθώς το μυαλό μου έχει κολλήσει τελείως και δεν μπορώ να βρω καμιά ιδέα να μου φαίνεται καλή :rolleyes:

Αυτά τα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά, λόγω περιορισμένου budget καθώς ετοιμάζουμε το γάμο μας, θα τα περάσουμε οικογενιακά στο χωριό (Λαγκάδια, ορεινή Αρκαδία)!

Σκεφτόμασταν, ωστόσο, λόγω του ότι έχουμε ανάγκη με τον αρραβωνιαστικό μου να "ξεφύγουμε" και 2-3 μέρες κάπου οι δυο μας, και μιας που θα ήμασταν μέχρι Πρωτοχρονιά στο χωριό, να κλείσουμε να πάμε κάπου το Σαββατοκύριακο 2-4 Γενάρη (με πιθανότητα να το κάνουμε και 4-6 (για να δούμε τα Φώτα σε κάποιο άλλο μέρος).

Ιδανικά, θα θέλαμε να κινηθούμε εντός Πελοποννήσου λόγω του ότι ήδη θα είμαστε κάτω και θα έχουμε κάψει τη βενζίνη ως εκεί... Από την άλλη, την έχουμε γυρίσει και σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, και δεν έχω στο μυαλό μου και κάτι ιδανικότερο από την Αρκαδία για χειμερινή απόδραση :bleh:

Καμία ιδέα σχετικά με το πού μπορούμε να πάμε; Κάποιο μέρος με κάποιο ιδιαίτερο "έθιμο" τα Θεοφάνεια ή κάποιο όμορφο χωριό που θα έχει όμως και δραστηριότητες να κάνουμε/αξιοθέατα να δούμε;

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Στην υποτιμημενη Ανδριτσαινα… μοιαζει και με ορεινη Αρκαδια που εισαι φαν
Ήμουν Ανδρίτσαινα για φαγητό πριν κάνα τριβδόμαδο, μετά από μια πεζοπορία που έκανα στο Apollo Trail (υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα) και μια επίσκεψη στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Δεν πρόλαβα να την δω αρκετά (όσο την είδα μου φάνηκε πολύ όμορφη και γραφική), αλλά γενικά νομίζω ότι η όλη περιοχή έχει ενδιαφέρον για ένα τριήμερο. Πχ εκτός από αυτά που προανέφερα, σε πολύ κοντινή απόσταση είναι και η Καρύταινα με το όμορφο κάστρο και το γεφυρι (οι 35+ θα τη θυμόσαστε από το πεντοχίλιαρο), η αρχαία Ολυμπία, η ιδιαίτερη εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας Βαστας με τα δέντρα στη σκεπή της και διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Η Αρκαδια ειναι μαγικη ,μην το σκεφτεστε καν εχει μερικα απο τα πιο γραφικα χωρια της Ελλαδος,
Δημητσανα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα χωρια της Αρκαδιας ,πανεμορφα πλακοστρωτα σοκακια,αξιζει και διανυχτερευση.Μην χασετε να πατε και στο μουσειο Υδροκινησης.Σε κοντινη αποσταση βρισκεται και η Στεμνιτσα να πιειτε ενα καφεδακι στην πλατεια με το ρολοι με την μαγικη θεα αν ανεβειτε ψηλα στην σημαια.

Mην χασετε με τιποτα την Μονη Αγιου Ιωαννη του Προδρόμου,ειναι ενα απο τα πιο ομορφα μοναστηρια που εχω δει , πανω σε ενα βραχο με θεα και γκρεμιλα που κοβει την ανασα ,θυμιζει και λιγο Μετεωρα.

Καρυταινα μικρη αλλα πανεμορφη,τα πλακοστρωτα της βγαζουν λιγο και ενα μεσαιωνικο στοιχειο.Να πατε ειναι και λιγοτερο τουριστικη και απο τα πιο πανω ,καθως εχει μονο ενα ξενοδοχειο τη Βρενθη.Εγω ειχα μεινει και βραδυ και ηταν μαγικα και ησυχα πιναμε ζεστο κρασι και ρακομελα στον Αρκτο.

Βυτινα πολυ τουριστικο για το τιποτα,καντε ομως μια βολτα ωραια ειναι αν βρεθειτε μερα για κανα φαγητο η καφεδακι ,περπατηστε λιγο στο δρομο της Αγαπης αλλα ως εκει.

Ανδριτσαινα,Λιμποβιτσι must,

Rafting στον Λουσιο δεν ξερω ποσο αγρια θα ναι τετοια εποχη ,οποτε δεν ξερω κατα ποσο ηρεμα θα ναι τα νερα.

Και φυσικα Αρκαδια χωρις φαγητο δεν γινεται ,μην χασετε την θρυλικη ταβερνα της Ζερζοβας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.281
Μέλη
39.962
Νεότερο μέλος
petrosPaz10

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom