Χριστουγεννα στον κοσμο!

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τι λετε μια που ειναι επικαιρο να πουμε ο καθενας για τον τροπο που γιορταζουν τα Χριστουγεννα σε χωρες κοντινες ή και πολυ μακρινες? Φαινεται οτι τα Χριστουγεννα ειναι τελικα μια γιορτη περα απο θρησκεια , γλωσσα , εθιμα. Μπορει να μη χιονιζει ποτε και ο Αγιος Βασιλης να καταφτανει με κανο , μπορει να τη γιορταζει με διαφορετικο τροπο καθε λαος , αλλα σιγουρα τη γιορταζει!
Καποιοι απο εσας ταξιδευετε αυτη την εποχη και εχετε ζησει απο πρωτο χερι την ατμοσφαιρα σε αλλα μερη..οποτε περιμενω να ακουσω οτι γνωριζει ο καθενας.:xmas_smile:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Santa Aloha!

Ξεκιναω πρωτη με Χαβαη , συγκεκριμενα με το νησι Καουαι και το φεστιβαλ των φωτων που κραταει ολη την περιοδο των εορτων.

Ολα ξεκινησαν πριν απο 50 χρονια απο την Josie Chansky ή “Auntie” μια ντοπια καλλιτεχνιδα γεννημα-θρεμα του Καουαι.
Ασχολειται με την λαικη τεχνη και αυτη της η αγαπη σε συνδυασμο με την συνεισφορα της στους ανθρωπους του νησιου , γεννησε το Festival of Lights. Για περιπου 40 χρονια , αρχικα στο Οαχου και στη συνεχεια στο Καουαι , η Auntie ανοιγε το σπιτι της σε ντοπιους , γνωστους , ξενους , τουριστες , σε ολους οσους χαζευαν τη Χριστουγεννιατικη διακοσμηση που στολιζε το εξωτερικο του σπιτιου της και που η ιδια ειχε δημιουργησει και ηθελαν να δουν και το εσωτερικο. Το σπιτι της Auntie Josie εγινε γνωστο σαν το 'Σπιτι των Χριστουγεννων' και εγινε μερος της χριστουγεννιατικης παραδοσης του νησιου. Οι παντες περνουν απο δω για να θαυμασουν τη συλλογη της , με πρωτο και καλυτερο το χριστουγεννιατικο δεντρο που ειναι φιαγμενο απο 7500 πρασινες οδοντογλυφιδες , στεφανια απο χρωματιστες θηκες αυγων , διακοσμητικα απο συρματινες κρεμαστρες ρουχων.

Το Festival of Lights περιλαμβανει ακομα την παρελαση Rice on Lights με τα παιδια να τραγουδουν χριστουγεννιατικα τραγουδια και ομορφες
διακοσμησεις με κερακια να επιπλεουν στο νερο. Το ιστορικο County building φωταγωγημενο ανοιγει πρωτο τις πορτες του και δεχεται τον κοσμο με χορωδιες που τραγουδουν χριστουγεννιατικα τραγουδια και υπεροχη διακοσμηση μεσα στα φωτα , καθως επισης μια μινιατουρα του τρενου Na Pali στολισμενο με ντοπια λουλουδια και ριζες taro.
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πρωτοχρονια στο Central park!

Ειναι παραμονη πρωτοχρονιας και βρισκεστε στη Νεα Υορκη?
Αφηστε το πληθος να μαζευεται στην Times square και κατευθυνθειτε προς το Central park. Οταν το ρολοι δειξει 12 ακριβως , περιπου 5000 ατομα αρχιζουν να τρεχουν στο παρκο στο καθιερωμενο four-mile Midnight Run! DJs , χορος , παρελαση με πολυχρωμα κοστουμια και φυσικα αφθονα πυροτεχνηματα συνθετουν ενα απιθανο γιορτινο σκηνικο. Ειναι απο τα μεγαλυτερα υπαιθρια παρτυ στον κοσμο..
 
Last edited by a moderator:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_fb7eaf5651f899cb73f1589ad952d123._.jpg


Εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο

24 Δεκεμβρίου 2008, 12:44


Το μεγαλύτερο γλυπτό με τη μορφή του Άγιου Βασίλη ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ πάγου στην πόλη Χάρμπιν της Κίνας. Το Χάρμπιν βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της χώρας και η θερμοκρασίες της φτάνουν τους -40 βαθμούς κελσίου.

Ο τεράστιος Άγιος Βασίλης δεσπόζει στην είσοδο του πάρκου, όπου γίνεται το Φεστιβάλ. Φτάνει τα 160 μέτρα πλάτος και τα 24 ύψος και εκτός από κανονικό χιόνι μέρος του έχει κατασκευαστεί και από τεχνητό.

Στη διάρκεια των γιορτών τουλάχιστον 800.000 τουρίστες αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή. Στο Φεστιβάλ Πάγου περιλαμβάνονται εκθέματα που απεικονίζουν ουρανοξύστες, πύργους και παλάτια.

zougla.gr
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Feliz Navidad! Χριστούγεννα στο Μεξικό

atrans.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στο Μεξικό ήδη οι ετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Ίσως πουθενά αλλού στον κόσμο οι οικογένειες δεν βιώνουν τόσο έντονα και κατανυκτικά αυτές τις Άγιες Μέρες ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΗ
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_17_12_08_17_12_08_260551_21.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Kάθε σπίτι από την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη θα στολιστεί με χρωματιστά λαμπιόνια, ενώ τα χειροποίητα στολίδια αλλά και εκείνα των λαϊκών καλλιτεχνών θα στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Οι δρόμοι των πόλεων και των μικρών χωριών θα φωταγωγηθούν, ενώ η κάθε γειτονιά θα ανταγωνιστεί στο ποια θα φτιάξει το καλύτερο και πιο πρωτότυπο nacimiento - ή αλλιώς φάτνη. Φιγούρες του ζεύγους της Μαρίας και του Ιωσήφ με τον μικρό Χριστό, τα αγνά αρνάκια του στάβλου, τους τρεις Μάγους με τα δώρα, τους βοσκούς και το φωτοβόλο αστέρι, όλα θα κατασκευαστούν με χρήματα από έρανο αλλά και πολλή προσωπική εργασία και θα στολίσουν τις εκκλησίες και τις πλατείες των πόλεων. Οι καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τη δημιουργικότητά τους ακόμα και στην άμμο, κατασκευάζοντας φάτνες από άμμο στις παραλίες στο Ακαπούλκο.
Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό της προστάτιδος της Πόλης του Μεξικού - της Παναγίας της Γουαδελούπης, που θα κορυφωθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Η θαυματουργή Virgen Morena (μελαχρινή παρθένα), η Μαύρη Παναγία, φανερώθηκε στον φτωχό Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο στις 12/12/1531 και για να τον πιστέψουν, του αποτύπωσε τη μορφή της στην κάπα του. Το πρωί της γιορτής, τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα «μανιανίτας» και στη συνέχεια όλοι θα πάνε να λειτουργηθούν στις εκκλησίες, ενώ χιλιάδες κόσμου θα συρρεύσουν στο Μέξικο Σίτι στο ναό της Παναγίας της Γουαδελούπης. Τα μικρά αγόρια θα ντυθούν Χουάν Ντιέγκο και στο τέλος όλοι θα δοκιμάσουν τα γλυκίσματα από σιμιγδάλι στο σχήμα της Παναγίας. Από τις 16 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι Posadas, που είναι λιτανείες με αναμμένα κεριά που αναπαριστούν το ταξίδι του Ιωσήφ και της Μαρίας στη Βηθλεέμ και κρατούν μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο τέλος κάθε λιτανείας, τα παιδιά σπάνε, χαρούμενα χτυπώντας με ένα χαρτονένιο ραβδί, την pinata - ένα μεγάλο κρεμαστό αστέρι που στο κέντρο του έχει κρυμμένα γλυκά, σοκολάτες, φρούτα και μικρά δωράκια. Τα Pastorelas, τα θρησκευτικά δράματα που αναπαριστούν το ταξίδι των βοσκών για να δουν τον μικρό Χριστό παίζονται παντού και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 6 Ιανουαρίου -ημέρα των γιορτής των Τριών Μάγων Βασιλέων- με πολλά δώρα για τα παιδιά.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_17_12_08_17_12_08_260551_61.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif

Περισσοτερα στο kathimerini.gr | home page
 
Last edited by a moderator:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.969
Likes
9.385
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ανοιξε και φετος για δευτερη συνεχη χρονια το μεγαλυτερο παγοδρομιο του κοσμου στην καρδια της πολης του Μεξικο. Η εναρξη εγινε με ενα τετραωρο φαντασμαγορικο σοου , με διασημους ποπ τραγουδιστες , τη μεγαλυτερη παιδικη χορωδια της Λατινικης Αμερικης να τραγουδα τα καλαντα και επαγγελματιες πατινερ να κανουν φιγουρες στον παγο για τις χιλιαδες κοσμου που κατεκλυσε το zocalo.
Την προηγουμενη χρονια το παγοδρομιο επισκεφτηκαν πανω απο 4 εκατομυρια κοσμου και φετος αναμενονται περισσοτεροι. Ο δημαρχος του Μεξικο σιτι ελαβε και την πιστοποιηση Γκινες οτι η πολη του κατεχει το ρεκορ του μεγαλυτερου παγοδρομιου.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.154
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom