Γενικά Ιταλία Χριστούγεννα με μικρό παιδί: Μπέργκαμο, Ρώμη, Μπολόνια, Κατάνια ή κάπου αλλού;

JimBeam

Member
Μηνύματα
50
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Highlands, Ισλανδία
Καλησπέρα σε όλους, για να μπω κατευθείαν στο ψητό, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για πιθανό κλείσιμο ταξιδιού στην Ιταλία στις διακοπές των Χριστουγέννων με μικρό παιδί (3 ετών). Θα είναι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Λόγω της πανδημίας, αλλά και της ηλικίας του παιδιού που δεν ενδεικνυόταν για ρίσκα σε αυτήν την εποχή, έχουμε να κάνουμε σχεδόν 4 χρόνια ταξίδι (το τελευταίο ήταν Κρακοβία και λίγο στα πέριξ με νοικιασμένο αυτοκίνητο τέλη Νοεμβρίου 2017– οπότε και ο καιρός ήταν ΟΚ)

Τα δεδομένα είναι τα εξής: 1) Σίγουρα θα κλείσουμε ένα πιο «καλό» ταξίδι το Πάσχα, αλλά θέλουμε να κάνουμε κι ένα 4-5ήμερο κάπου μέσα στα Χριστούγεννα, 2) Το κόστος θέλουμε να είναι χαμηλό, δεδομένου του «ρίσκου» πρώτο ταξίδι με τρίχρονο Ιανουάριο μήνα, 3) Ιταλία έχουμε ξαναπάει (Μιλάνο και roadtrip σε Άλπεις και Νότιο Τυρόλο), 4) Μας απασχολεί εκτός από το κόστος, ο καιρός, δε θέλουμε δηλαδή να πάμε κάπου που όσο καλά και να έχουμε προετοιμαστεί, το παιδί να βάλει τα κλάματα και να υποφέρει πραγματικά από το κρύο (το έχουμε πάθει κι εμείς Πρωτοχρονιά στη Βιέννη, που πραγματικά το κρύο μας κατέστρεψε το ταξίδι), 5) τον Αύγουστο μάλλον τον αποκλείουμε, θέλουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ήλιο και θάλασσα στην Ελλάδα

Οι επιλογές μέχρι τώρα είναι οι ακόλουθες:

Bergamo: Η πρώτη μας επιλογή βάσει τιμής.

Στα συν ότι είναι ευκαιρία να το δούμε χωρίς άγχος να «πρέπει» να επισκεφτούμε πολλά γειτονικά μέρη, Como Garda κοκ, ότι είναι πολύ οικονομικό και ότι βολεύουν οι ημερομηνίες και οι ώρες

Στα πλην, ότι ο καιρός μπορεί να είναι απάλευτος για το παιδί.



Ρώμη:

Στα συν, η ίδια η Ρώμη και ο καιρός, καθώς και ότι αν θέλουμε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για κανένα daytrip πάλι ο καιρός στην περιοχή μάλλον θα είναι ΟΚ.

Στα πλην, το πόσο μπορείς να ευχαριστηθείς τη Ρώμη με ένα μικρό παιδί, που θα βαριέται τις επισκέψεις σε αξιοθέατα, τα πολλά περπατήματα και ότι μπορεί να μείνουμε με γλυκόπικρη γεύση αν δούμε μόνο το 10% της Ρώμης. Συν ότι δε ξέρω πόσο ευχάριστη είναι η κυκλοφορία με ένα μικρό παιδί (πεζοδρόμια, αυτοκίνητα κλπ) ιδίως το χειμώνα που μπορεί να βρέχει, σκοτεινιάζει νωρίς κλπ.



Μπολόνια:

Στα συν, ότι είναι πολύ ωραία πόλη, όχι ένας προορισμός που θέλει κυνήγι για να τον γυρίσεις (όπως οι Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία κλπ) και ο καιρός φαίνεται πως είναι κάπου στη μέση μεταξύ Ρώμης και Μπέργκαμο.

Στα πλην, ενδεχομένως ο καιρός.



Κατάνια

Στα συν, ότι πάντα θέλαμε να πάμε Σικελία και ο καιρός θα είναι ο καλύτερος δυνατός (δε ξέρω από υγρασία βέβαια)


Στα πλην, ότι δε ξέρω κατά πόσο αξίζει να πάμε εκεί Δεκέμβριο (παραθαλάσσια πόλη κλπ) και πόσο «τρελές» θα είναι οι συνθήκες για να τη γυρίσουμε με ένα τρίχρονο. Μόνο για εξωτερικό συζητάμε και μάλλον όχι για Βαλκάνια.

Στο δια ταύτα, θα εκτιμούσα να ακούσω απόψεις για το πού θα μπορούσαμε να πάμε στα μέσα του χειμώνα, οικονομικά με ένα τρίχρονο παιδάκι.

Ιδανικό μέρος θα ήταν το Μπέργκαμο με +10 βαθμούς Κελσίου. Επίσης αυτοκίνητο, θα νοίκιαζα ευχαρίστως.

Σόρρυ για το μακροσκελές κείμενο, αλλά λίγο η πανδημία, λίγο η δίψα για ταξίδι, λίγο οι περιορισμοί λόγω εποχής και παιδιού, δε μπορώ να αποφασίσω!!
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
852
Likes
1.894
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού, Χιλή, Βολιβία
Θεωρώ ότι το Μπέργκαμο είναι προτιμητέος προορισμός.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν ο καιρος ειναι το πιο σημαντικο κριτηριο μη διανοηθειτε βορεια της Ρωμης. Οχι λιμνες αλλα ουτε το ιδιο το Μπεργκαμο δεν θα δειτε..μιλαμε για κρυο, χιονια κ αποκλεισμοι ΜΜΜ. Φυσικα μπορει να εχει κ λιακαδα.
Καλο καιρο θα εχει Σικελια, σαν κρητη δηλ. Απο τους προορισμους που βαζεις (που κανεις δεν ειναι χριστουγεννιατικος) θα διαλεγα μακραν Σικελια. Η Ρωμη ειναι 2η επιλογη μονο κ μονο λογω παιδιου, η πολη θελει πολυ περπατημα κ εξω κιολας, οχι οτι καλυτερο δεκεμβρη. Κ εκει προτιμω επισης μακραν Παλερμο.
 

JimBeam

Member
Μηνύματα
50
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Highlands, Ισλανδία
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!

Θεωρώ ότι το Μπέργκαμο είναι προτιμητέος προορισμός.
Σίγουρα είναι ό,τι πρέπει για παιδί επειδή είναι "compact", αλλά μάλλον θα το αναβάλω για κανένα ΠΣΚ άνοιξη ή συνδυασμό με Como, Garda ή Cinque Terre με καλύτερο καιρό. Μάλλον το έχω αποκλείσει ήδη λόγω καιρού. Όταν έχεις μικρό παιδί, θες να ελαχιστοποιήσεις το ρίσκο, γιατί οι ευκαιρίες είναι λιγότερες!

Αν ο καιρος ειναι το πιο σημαντικο κριτηριο μη διανοηθειτε βορεια της Ρωμης. Οχι λιμνες αλλα ουτε το ιδιο το Μπεργκαμο δεν θα δειτε..μιλαμε για κρυο, χιονια κ αποκλεισμοι ΜΜΜ. Φυσικα μπορει να εχει κ λιακαδα.
Καλο καιρο θα εχει Σικελια, σαν κρητη δηλ. Απο τους προορισμους που βαζεις (που κανεις δεν ειναι χριστουγεννιατικος) θα διαλεγα μακραν Σικελια. Η Ρωμη ειναι 2η επιλογη μονο κ μονο λογω παιδιου, η πολη θελει πολυ περπατημα κ εξω κιολας, οχι οτι καλυτερο δεκεμβρη. Κ εκει προτιμω επισης μακραν Παλερμο.
Συμφωνώ με όλα! Για Μπέργκαμο σίγουρα το αποκλείω πλέον. Σίγουρα κανείς από τους προορισμούς δεν είναι Χριστουγεννιάτικος και δε ξέρω ποιος θα ήταν τέτοιος για Ιταλία (εκτός από Bolzano. Βερόνα ίσως?), αλλά για Σικελία μόνο η Κατάνια παίζει, αφού ξέχασα να γράψω ότι κοιτάζουμε λόγω budget μόνο Ryan (Βέβαια και η Easy έχει Νάπολη- για Ν. Ιταλία, άρα είναι κι αυτή μία επιλογή). Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κλείσει Νάπολη πριν 4 χρόνια -άνοιξη- σε συνδυασμό με roadtrip Amalfi και δύο διαμονές Ματέρα, αλλά έσπασε το πόδι η σύζυγος, άρα έχει μείνει το απωθημένο να ρεφάρω κάποια στιγμή- βέβαια στο εν λόγω ταξίδι δεν παίζει roadtrip με Αμαλφι-Πομπηια κλπ.

Καλημέρα.
Για Ρώμη με παιδί διάβασε εδώ Ιταλία - Ρώμη με παιδιά

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Το είχα διαβάσει κάπου-κάποτε, αλλά μάλλον θα πρέπει να το ξαναδώ.

Περιμενε να γινει 4, να σας ακουει και να συνεννοειστε και να μη θελει να τρεχει παντου, αλλιως καροτσι. Γνωμη μου.

Μέσα σε δύο σειρές, περιέγραψες μία σκληρή πραγματικότητα, χεχε! Φοβάμαι ότι συμφωνώ 100%, γι'αυτό και μάλλον θα κάνω το δεύτερο. Καρότσι ή τρίκυκλο ποδήλατο. Αλλιώς θα γυρίσουμε μόνο τα πέριξ του ξενοδοχείου...


Προς το παρόν έχω αποκλείσει το Μπέργκαμο και μάλλον τη Ρώμη, αν και μία φίλη που έχει μείνει χρόνια Ιταλία, μου πρότεινε τη Ρώμη. Περισσότερο κλίνω προς Μπολόνια, πιστεύω δε θα είναι απαγορευτικό το κρύο, θα βοηθήσει και το γεγονός ότι είναι συμμαζεμένη η πόλη και οι στοές/υπόστεγα. Με κατάλληλο ρουχισμό και λίγο τύχη ελπίζω να πάει καλά. Και αν ο καιρός το επιτρέψει και τα βρούμε σκούρα, πχ βαρεθούμε 5 μέρες το κέντρο της Μπολόνια, νοικιάζουμε κανένα αυτοκίνητο για 1-2 μέρες και γυρνάμε την επαρχία τριγύρω ή κάνουμε επισκέψεις σε γειτονικές πόλεις (Ραβένα, Φεράρα κλπ). Για Μοντσα, Μαρανάλο, Μόντενα κλπ, θα περιμένω να μεγαλώσει λίγο ο μικρός για ευνόητους λόγους!

Θα σκεφτώ λίγο ακόμη το ενδεχόμενο της Κατάνια ή της Νάπολη (αλήθεια τι λέει η Νάπολη χειμώνα με μικρό παιδί? Το έχει δοκιμάσει κανείς?) και όπου κάτσει η μπίλια, θα το πατήσω (το κουμπι!)
 

vikara

Member
Μηνύματα
474
Likes
3.967
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησί του Πάσχα
Θα σκεφτώ λίγο ακόμη το ενδεχόμενο της Κατάνια ή της Νάπολη (αλήθεια τι λέει η Νάπολη χειμώνα με μικρό παιδί? Το έχει δοκιμάσει κανείς?)
Εμείς είχαμε πάει Νάπολη την Πρωτοχρονιά του 2018 για 4 μέρες με τα παιδιά μας, 4 και 7 ετών. Για τον μικρό είχαμε μαζί το καρότσι (ήταν το τελευταίο ταξίδι με καρότσι). Δυσκολα πολύ στη μετακίνηση,δεν είναι καθόλου βολικό το πέτρινο οδόστρωμα όλης της Νάπολης για μετακίνηση με καρότσι (ειχαμε και το buggy-board για την μεγάλη από πίσω)
Επίσης, είχε πολλή ζέστη.Για περίοδο Χριστουγέννων αυτό που θυμάμαι είναι να έκανε με τα χοντρά μπουφάν και εμείς και τα παιδάκια μας.
Έχει αρκετά μέρη για να γυρίσεις και να δεις που κρατάνε το ενδιαφέρον των παιδιών(βέβαια το δικό σου θα είναι λίγο μικρότερο οπότε δεν ξέρω αν θα του τραβήξουν τόσο το ενδιαφέρον). Η ημερήσια στην Πομπηία και τον Βεζούβιο τους ενθουσίασε,ακόμα το θυμούνται! Γενικά όμως τη Νάπολη τη θεωρώ δύσκολο προορισμό για ταξίδι με παιδί στο καρότσι (και εγώ ακόμα θυμάμαι το ζόρι μας να τους σπρώχνουμε στα ναπολιτάνικα καλντερίμια)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom