Ιταλία Χριστούγεννα στη Ρώμη - αναδρομή στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό!

SoniaKl

Member
Μηνύματα
9
Likes
26
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί , Μελβούρνη
Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους ταξιδιώτες!
Εύχομαι μια χρονιά με υγεία, όμορφες στιγμές και εμπειρίες.
Η καινούργια χρονιά με καλωσόρισε με κοβιντ και έτσι βρήκα λίγο χρόνο να κάτσω να γράψω μια ταξιδιωτική ιστορία..

Το ταξίδι αυτό στη Ρώμη πραγματοποιήθηκε το 2021 όμως ταιριάζει με τις μέρες των γιορτών που διανύουμε.
Έγω και το αγόρι μου ήμασταν 1,5 χρόνο μαζί τότε και είχε τελειώσει με τον στρατό μόλις λίγους μήνες.
Καθόμασταν σε ένα ωραίο καφέ ένα φθινοπωρινό απόγευμα όταν έπεσε η ιδεά του ταξιδιού στο εξωτερικό.
Προτείναμε και οι δύο τη Ρώμη αν και εκείνος είχε ξαναπάει παλιότερα με φίλους του και ξεκινήσαμε την οργάνωση γιατί είχαμε μόνο δύο μήνες μπροστά μας. Τελικά κλείσαμε για 26-31/12 και μας περίμενε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που θα αποκαλύψω στην πορεία. Επίσης έγινε μια αλλαγή στην ώρα της πτήσης και τελικά κλείσαμε να πάμε στη Μπολόνια και να φτάσουμε με τρένο στη Ρώμη.

Ημέρα 1η:
Ξεκινήσαμε την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και θυμάμαι να απολαμβάνω την πτήση. Φτάνουμε κατά το μεσημεράκι στη Μπολόνια και θυμάμαι να είμαι τόσο ενθουσιασμένη που είμαι στο εξωτερικό για πρώτη φορά και μάλιστα στην Ιταλία.
Κατεβήκαμε στο σιδηροδρομικό σταθμό με λεωφορείο και μετά από κανένα δίωρο πήραμε το τρένο για Ρώμη με Trenitalia.
Βραδάκι πλέον φτάνουμε στο Termini και η χαρά μας ξεχειλίζει. Πάμε στο ξενοδοχείο μας που ήταν 5' με τα πόδια από εκεί για να αφήσουμε τα πράγματα και βγαίνουμε αμέσως για να προλάβουμε έστω και μια σύντομη βραδινή βόλτα.
Το μετρό μας βόλεψε αρκετά και λίγο μετά βρισκόμαστε να περπατάμε με λίγη βροχούλα στην piazza Barberini με τo μπαρόκ συντριβάνι του Τρίτωνα ,ώσπου στρίβουμε και ξεπροβάλλει μπροστά μας η Fontana di Trevi! Το μνημείο ήταν τεράστιο και πανέμορφο και πλησιάσαμε να το δούμε και να βγάλουμε φωτογραφίες. Ρίξαμε και τα καθιερωμένα νομίσματα για να επιστρέψεις ξανά στη Ρώμη και φύγαμε για να πάμε για φαγητό. Η πρωτη μέρα του ταξιδιού ολοκληρώθηκε κάπως έτσι.


Ημέρα 2η:
H πρώτη μας ολόκληρη μέρα στην Ιταλία έχει ξεκινήσει και σηκωνόμαστε ανυπόμονα για να δούμε το Κολοσσαίο. Φτάνουμε ως εκεί και ξεκινάμε να περιηγούμαστε μέσα σε αυτό το πραγματικά κολοσσιαίο αμφιθέατρο. Λίγο μετά η έκπληξη που περιμέναμε συνέβη καθώς ήρθε και μας βρήκε μια φίλη μου με το αγόρι της που έτυχε να έχουν έρθει και αυτοί στη Ρώμη τις ίδιες μέρες, με τις ίδιες ακριβώς πτήσεις και να μένουν ένα δρόμο πιο πέρα από εμάς. Ήταν τρελή σύμπτωση!!
Συνεχίσαμε λοιπόν τη βόλτα όλοι μαζί και χαθήκαμε για λίγο στο χρόνο μέσα από τις εικόνες και τις ιστορίες που διαβάσαμε για αυτό τον χώρο.

Η βόλτα συνεχίστηκε στην Ρωμαϊκή αγορά/ Forum και τον λόφο του Παλατίνου. Αρκετά εντυπωσιακή και καλοδιατηρημένη θα την χαρακτήριζα. Είδαμε ναούς, κήπους με τριαντάφυλλα, συντριβάνια που έπαιζαν μουσική και πανοραμική θέα της πόλης.

Στη συνέχεια περπατήσαμε προς την piazza Venezia και το Vittorio Emanuele.
Κάτσαμε για φαγητό και γυρίσαμε στο δωμάτιο να ξεκουραστούμε.
Το βράδυ περάσαμε πάλι από την Fontana (σχεδόν κάθε βράδυ περνούσαμε) και κάτσαμε σε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο με τους φίλους μας.
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.455
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom