Φινλανδία Χριστούγεννα στο Ελσίνκι?

santo

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γεια σας.

Θα επισκεφτούμε το Ελσίνκι φέτος τα Χριστούγεννα και θα ήθελα οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε να βοηθήσει από κάποιους που έχετε πάει και ειδικά τέτοια περίοδο....:)

Θα θέλαμε να πάμε και Ροβανιέμι αλλά απο ότι είδα αεροπορικά τα εισητήρια είναι 900 ευρώ από Ελσίνκι... οπότε δεν το βλέπουμε οικονομικά εφικτό και από την άλλη για τις 5 μέρες σύνολο των διακοπών το τρένο των 10 ωρών ίσως είναι χρονοβόρο και κουραστικό. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι κοιτούσα για ξενοδοχεία εκεί κ ήταν όλα κλεισμένα από τώρα.... είναι δυνατόν?

Το Ελσίνκι είναι όμορφο για Χριστούγεννα? Γενικά υπάρχουν πράγματα να δούμε και να κάνουμε ή ημερήσιες εκδρομές που να αξίζουν για εκείνη την περίοδο?

Ό,τι πληροφορίες έχετε θα ήταν ενδιαφέρον για μας ώστε να πάμε προετοιμασμένοι.

Ευχαριστώ.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
To εισητήριο one-way για Ροβανιέμι έχει συνήθως από 80-100e με την Blue1.
Tα φινλανδικά τραίνα είναι πολύ άνετα και ακριβή στα δρομολόγιά τους, θα μπορούσες να πάρεις το νυχτερινό τραίνο για Ροβανιέμι και έτσι να γλιτώσεις μια διανυκτέρευση. Σύνολο 160-200e το άτομο είτε πας με αεροπλάνο r/t είτε συνδυασμό τραίνου-αεροπλάνου.

Όσο για ξενοδοχεία, απ'ότι είδα υπάρχουν δωμάτια στο κέντρο σε 3στερο με 140e το δίκλινο... καθόλου άσχημη τιμή.
 

santo

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ North66.

To ψάχνω λίγο διότι δεν βολεύει η blue1 με τις ημερομηνίες που έχουμε κλείσει το ταξίδι. Δυστυχώς δε πιστεύαμε ότι θα είναι τόσο τραγικές οι τιμές από Ελσίνκι Ροβανιέμι. Σκέψου ότι με finair τα βρίσκουμε 800 ευρώ, έλεος για μια εσωτερική πτήση... Blue1 βρήκαμε με 250 για επιστροφή στο Ελσίνκι αλλά δεν έχει πτήση στο να πάμε, οπότε μόνο αν πάμε με τρένο... θα το δούμε.

Αυτό που επίσης θέλω να ρωτήσω είναι τι παίζει με τα Χριστούγεννα μέσα στο Ελσίνκι.
Εμείς θα πάμε 23-29 Δεκεμβρίου.
Ποιες ημερομηνίες είναι ανοιχτά μαγαζιά κτλ. ? Και στην Ελλάδα κλείνουν όλα τη μέρα των Χριστουγέννων κ την επόμενη αλλά όλα τα μαγαζιά είναι ανοιχτά για ρεβεγιόν κτλ...
 

georgou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ

Επειδή έχω κλείσει κι εγώ οικογενειακώς για Ελσίνκι την περίοδο των Χριστουγέννων και έχω αρχίσει να ψάχνω λεπτομέρειες έχω να προτείνω δύο ημερήσιες εκδρομές . Η μία είναι επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό PORVOO 50 χλμ από helsinki (δες εικόνες στο google) , η άλλη με ferry (1,5 ώρα ) στο TALLIN Εσθονία (φαίνεται εκπληκτικό μέρος). Το Ροβενιάμι είναι 100% τουριστικό χωρίς κάτι το ιδιαίτερο .
Helsinki Card - Home
Visiting Helsinki and Tallinn
thisisFINLAND

Για τους τολμηρούς ice hole swimming
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν δεις το μεσαιωνικό Tallinn, δε νομίζω ότι πρέπει να χάσεις μια μέρα για να δεις μια μικρή πόλη σαν το Porvoo.
Όσο για το Ροβανιέμι, μπορεί να είναι τουριστικό, αλλά η φύση που θα δεις μέχρι να φτάσεις εκεί (λίμνες που θα είναι παγωμένες όμως τότε, δάση κτλ) αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά είναι η Φινλανδία...
 

dimitr

Member
Μηνύματα
81
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Γυρίσαμε απο την Φινλανδία 10 Ιουλίου- ταξίδι μιάς βδομάδας.Αλλες οι συνθήκες το καλοκαίρι και άλλες το χειμώνα. Θέλω να πώ οτι το Ταλλίν είναι πολυτέλεια, γιατί δεν προλαβαίνεις να δεις την χώρα. Σχετικά με τοPORVOO θέλω να πω ότι ήταν κάτι ωραίο αλλά όχι πολύ εντυπωσιακό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.456
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom