Γενικά Χρόνος αγοράς εισιτηρίων πτήσης και ακυρώσεις πτήσεων

babouridis

Member
Καλημέρα. Πρόσφατα είχα μια καλή εμπειρία με 2 αεροπορικές εταιρείες που είχα κλείσει εισητηρια για ευρωπαϊκό προορισμό απευθείας από Θεσσαλονίκη. Μάλιστα από την 2η δεν το περίμενα καθώς θεωρείται αξιόπιστη και είναι αρκετά πιο ακριβή. Κλείσαμε πριν τα Χριστούγεννα με την 1η εταιρεία απευθείας πτήση με επιστροφή για τα μέσα Απριλίου από Θεσσαλονίκη για τον συγκεκριμένο προορισμό. Πτήσεις είχε 2 την εβδομάδα. Μετά από καμιά βδομάδα μου ακύρωσαν την πτήση επιστροφής και την έβαλαν άλλη ημέρα και άλλη χειρότερη ώρα και επίσης άλλαξαν την ώρα αναχώρησης, και γενικά επειδή δεν βόλευε το ακύρωσα και πήρα επιστροφή του ποσού.
Μετά έκλεισα με την πιο αξιόπιστη εταιρεία πάλι απευθείας και χτες πάθαμε το ίδιο. Μου ακύρωσαν την πτήση της αναχώρησης και με έβαλαν μέσω Αθήνας με ανταπόκριση. Θα ταξιδέψω έτσι καθώς δεν έχω άλλη επιλογή.
Παρατήρησα ότι προφανώς κάποιο ανακάτεμα κάνουν στα προγράμματα τους και ακυρώνουν πτήσεις που μάλλον βλέπουν ότι δεν θα γεμίσουν και πάνε τα αεροπλάνα σε άλλες πτήσεις πιο εμπορικές.
Τώρα είμαστε κάτι λιγοτερο από 3 μήνες από την αναχώρηση. Μήπως θα πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις που δεν έχουν πολλές απευθείας πτήσεις ανά βδομάδα από Θεσσαλονίκη, να κλείνω τα εισιτήρια πιο κοντά στην επιθυμητή ημερομηνία? Δηλαδή π.χ στους 2 μήνες από την αναχώρηση όπου μάλλον θα έχουν οριστικοποίησει το πρόγραμμα τους και δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος ακύρωσης? Βέβαια μπορεί να είναι πιο ακριβά. Ευχαριστώ!!

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Δεν αναφέρεις ούτε τις αεροπορικές ούτε τους προορισμούς, οπότε δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλεις.
Ποια είναι η αξιόπιστη αεροπορική;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.367
Μέλη
40.014
Νεότερο μέλος
nloalgjs12

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα