ΗΠΑ βιζα σε ληγμενο διαβατηριο

rena1988

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
Καλησπέρα! Για να μην ανοίγω νέο topic, είπα να χρησιμοποιήσω αυτό ! Έχω την εξής απορία. Αν κάποιος έχει διαβατήριο που λήγει 2/16 και θέλει να ταξιδέψεις στις ΗΠΑ 11/15 για 15 μέρες, είναι οκ; Χρειάζεται να έχει ισχύ 6 μηνών; Επίσης, αν έχει ήδη προηγηθεί ταξίδι στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2015, με esta, αυτή εξακολουθεί να ισχύει χωρίς κάποια ανανέωση; Θα το δουν αρνητικά το ότι πραγματοποιούνται 2 ταξίδια τόσο κοντά το ένα με το άλλο; Παιδιά ευχαριστώ εκ των προτέρων !

karfitsa

Member
Έχω την εξής απορία.
εδω,ισως σου λυθουν καποιες αποριες...βασικα,λεει οτι αρκει να μην ληγει,οταν εισαι εκει...και για την εστα οτι μπορεις να την ενημερωσεις αλλα δεν επιβαλλεται...οπως και να υπαρχει και καποιο χρονικο διαστημα,οχι τοσο συντομο, που να μην δειχνει,οτι θελεις να μεινεις εκει...δες το και συ....
http://athens.usembassy.gov/vwp-greece.html

echo2011

Member
Η esta δεν χρειαζεται ανανέωση παρά μόνο αν αλλάξει απάντηση στις ερωτήσεις "ναι-όχι". Λήγει σε 2 χρόνια (και νωρίτερα μονο αν λήξει εντωμεταξύ το διαβατήριο). Ταξίδεψα 2 φορές με την ιδια esta και το ειχα ψάξει και έλεγαν πως αρκει να μην λήγει η esta κατά την άφιξη.

rena1988

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ζανζιβάρη (11/2021)
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
Ευχαριστώ πολύ !

No_thanks

Member
Ταξιδευω για Αμερικη σε τρεις βδομαδες και εχω το ιδιο προβλημα. Εχει αλλαξει κατι?Η χωρα αναχωρησης στην περιπτωση μου ειναι το Ηνωμενο Βασιλειο βεβαια, δεν νομιζω να επηρεαζει καπου.Τυπος βιζας που ληγει το 2020 Β1/Β2, τα στοιχεια μου (ονομα,ημ. γεννησης ιδια, μονο ο αριθμος διαβατηριου αλλαζει καθως προφανως το νεο εχε αλλο αριθμο)

Σημ. αυτη ειναι ι βιζα που εχω, την ειχα βγαλει το '10 λιγο πριν την ΕSTA: https://en.wikipedia.org/wiki/B_visa#/media/File:USA_Visa_-_Arg.jpg

Αν και πηρα στην πρεσβεια και ρωτησα, ρωταω και εδω μηπως εχει αντιμετωπισει κανεις προβλημα. Σκεφτομουν να βγαλω και ESTA μηπως μου κανουν προβλημα, αλλα φοβαμαι μηπως αυτο αντιθετα περιπλεξει τα πραγματα....

maria84

Member
Ταξιδευω για Αμερικη σε τρεις βδομαδες και εχω το ιδιο προβλημα. Εχει αλλαξει κατι?Η χωρα αναχωρησης στην περιπτωση μου ειναι το Ηνωμενο Βασιλειο βεβαια, δεν νομιζω να επηρεαζει καπου.Τυπος βιζας που ληγει το 2020 Β1/Β2, τα στοιχεια μου (ονομα,ημ. γεννησης ιδια, μονο ο αριθμος διαβατηριου αλλαζει καθως προφανως το νεο εχε αλλο αριθμο)

Σημ. αυτη ειναι ι βιζα που εχω, την ειχα βγαλει το '10 λιγο πριν την ΕSTA: https://en.wikipedia.org/wiki/B_visa#/media/File:USA_Visa_-_Arg.jpg

Αν και πηρα στην πρεσβεια και ρωτησα, ρωταω και εδω μηπως εχει αντιμετωπισει κανεις προβλημα. Σκεφτομουν να βγαλω και ESTA μηπως μου κανουν προβλημα, αλλα φοβαμαι μηπως αυτο αντιθετα περιπλεξει τα πραγματα....
Η αδερφή μου πριν ένα μήνα πήγε Νέα Υόρκη με το παλιό της διαβατήριο που ήταν ληγμένο και είχε μεσα τη visa μαζί με το καινούργιο και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.Η αναχώρησή της ήταν από Ρώμη.

pxanth

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Σκεφτομουν να βγαλω και ESTA μηπως μου κανουν προβλημα, αλλα φοβαμαι μηπως αυτο αντιθετα περιπλεξει τα πραγματα....
Έχω Visa που λήγει το 2018. Τον προηγούμενο Αύγουστο που πήγα ΝΥ, έβγαλα παρ' όλα αυτά ESTA και την χρησιμοποίησα κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τη βίζα δεν την εμφάνισα πουθενά.

Μάλλον ότι από τα δύο και να επιλέξεις, σύμφωνα και με το προηγούμενο μήνυμα, δεν θα έχεις πρόβλημα...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Έχω Visa που λήγει το 2018. Τον προηγούμενο Αύγουστο που πήγα ΝΥ, έβγαλα παρ' όλα αυτά ESTA και την χρησιμοποίησα κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Τη βίζα δεν την εμφάνισα πουθενά.

Μάλλον ότι από τα δύο και να επιλέξεις, σύμφωνα και με το προηγούμενο μήνυμα, δεν θα έχεις πρόβλημα...
Βεβαια οταν βγαζεις Εστα μια απο τις προυποθεσεις ειναι να μην εχεις τουριστικη βιζα σε ισχυ. Αρα εχεις κανει ψευδη δηλωση...προσοχη..

Βεβαια οταν βγαζεις Εστα μια απο τις προυποθεσεις ειναι να μην εχεις τουριστικη βιζα σε ισχυ. Αρα εχεις κανει ψευδη δηλωση...προσοχη..
Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια προυπόθεση, ούτε γνωρίζω να υπάρχει ερώτηση σχετικά με το αν έχεις τουριστική βίζα σε ισχύ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια προυπόθεση, ούτε γνωρίζω να υπάρχει ερώτηση σχετικά με το αν έχεις τουριστική βίζα σε ισχύ.
Το γραφει εδω:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Δεν ρισκαρα, ειμαι κι εγω στην ιδια φαση και μαλιστα εφαγα δυο φορες τις θηριωδεις ουρες της Ατλαντα. (την 3η οχι, προνοησα..)
Αν παντως μας διαβεβαιωσεις οτι δεν υπαρχει τετοια προυποθεση, οπως διαφαινεται απο το σαιτ τους, ακομα καλυτερα.

Το γραφει εδω:
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Δεν ρισκαρα, ειμαι κι εγω στην ιδια φαση και μαλιστα εφαγα δυο φορες τις θηριωδεις ουρες της Ατλαντα. (την 3η οχι, προνοησα..)
Αν παντως μας διαβεβαιωσεις οτι δεν υπαρχει τετοια προυποθεση, οπως διαφαινεται απο το σαιτ τους, ακομα καλυτερα.
Σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι προυπόθεση το να μην έχεις τουριστική βίζα. Αλλά είναι άσκοπο να κάνεις αίτηση για το esta αν έχεις ήδη τουριστική βίζα - και γι αυτό και υπάρχει αυτή η διατύπωση στο site. Στις ερωτήσεις και στις δηλώσεις που κάνεις δεν σε ρωτούν σχετικά με το αν έχεις ήδη ενεργή βίζα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.088
Μέλη
39.831
Νεότερο μέλος
χρήστος21..

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom