ερασμους Αμβούργο ή Κολωνία

panagiwtis9

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
είμαι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ και αποφάσισα να πάω ερασμους. Έχω καταλήξει λοιπόν στο δίλλημα μεταξύ 2 πόλεων. Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο είμαι ανάμεσα σε κολωνία και αμβούργο. απο ότι έχω καταλάβει απο αυτα που εχω διαβάσει το αμβούργο ειναι πιο ωραία πόλη αλλα στην κολωνια ειναι πολύ καλυτερο το πανεπιστημιο καθώς στο αμβούργο θα πάω στο πολυτεχνείο του και οχι στο κανονικό πανεπιστημιο οπως στην κολωνια. έχει κάποιος άποψη γύρω απο τις 2 αυτές πόλεις;
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.099
Likes
23.957
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
είμαι φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ και αποφάσισα να πάω ερασμους. Έχω καταλήξει λοιπόν στο δίλλημα μεταξύ 2 πόλεων. Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο είμαι ανάμεσα σε κολωνία και αμβούργο. απο ότι έχω καταλάβει απο αυτα που εχω διαβάσει το αμβούργο ειναι πιο ωραία πόλη αλλα στην κολωνια ειναι πολύ καλυτερο το πανεπιστημιο καθώς στο αμβούργο θα πάω στο πολυτεχνείο του και οχι στο κανονικό πανεπιστημιο οπως στην κολωνια. έχει κάποιος άποψη γύρω απο τις 2 αυτές πόλεις;
Και οι δύο πόλεις μου αρέσουν πολύ αλλά δεν ξέρω τίποτε σχετικά με τα πανεπιστήμιά τους.
 

panagiwtis9

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
τις έχεις επισκεφτεί;εσύ που θα προτιμούσες να μείνεις; από άποψη ζωής η κολωνία έχει (νυχτερινή κλπ); επειδή για το αμβούργο έχω διαβάσει ότι είναι πολύ καλά.
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Αμβούργο δεν είναι, αλλά και η Κολωνία έχει μια χαρά νυχτερινή ζωή, σίγουρα δε θα μείνεις παραπονεμένος. Πραγματικά δύσκολο το δίλημμα, γιατί και οι δύο πόλεις είναι όμορφες με χαρακτήρα και με το υγρό στοιχείο να κυριαρχεί. Το Αμβούργο ίσως η ομορφότερη γερμανική πόλη: με εναλλαγές, εντυπωσιακή, σου επιβάλλεται, η δε Κολωνία ανοιχτή, με τη χαριτωμενιά της, πιο μαζεμένη, ίσως πιο ζεστή. Οπότε προτείνω να εφαρμόσεις το χρυσό κανόνα του Erasmus: αν πας για ένα εξάμηνο, διαλέγεις τη μικρότερη από τις (εκάστοτε) υποψήφιες πόλεις, αν πας για δύο, τη μεγαλύτερη :lol:
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Κολωνία δαγκωτό!
Έχει όπως λες καλύτερο πανεπιστήμιο (αν και αυτό λίγο θα σε απασχολήσει). Είναι όμως η τέλεια βάση για να επισκεφθείς και άλλα μέρη. Οι Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ είναι δίπλα. Το Παρίσι πολύ κοντά επίσης. Αλλά και για εσωτερικές εκδρομές θα βρεις πιο βολική την Κολωνία. Η κοιλάδα του Ρήνου, που είναι πανέμορφη, θα μπορείς να τη διασχίζεις όποτε θες με ποδήλατο. Φρανκφούρτες και Μόναχα θα μπορείς πιο εύκολα να τα επισκεφτείς. Όσο για ομορφιά... και οι δύο πόλεις είναι κατεστραμμένες από τον πόλεμο και ξαναχτισμένες. Στην Κολωνία όμως σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση ο μεσαιωνικός καθεδρικός που είναι από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς της Ευρώπης. Γι' αυτό σου λέω: Κολωνία να διαλέξεις!
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Aν και λατρεύω το Αμβούργο, θεωρώ κι εγώ ότι είναι η ομορφότερη πόλη της Γερμανίας, θα συμφωνήσω απόλυτα με Krazykat. Μπορεί η Κολωνία να μην είναι ιδιαίτερα όμορφη πόλη, η αίσθηση που σου αφήνει και το vibe που έχει την κάνουν αρκετά θελκτική. Επίσης, εάν θες να κάνεις ταξίδια στις γύρω χώρες η τοποθεσία της είναι πιο κομβική. Γενικά όμως, όπου και να πας θα περάσεις υπέροχα, και οι δύο πόλεις είναι πολύ καλές επιλογές.
 

panagiwtis9

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! μάλλον εξάμηνο θα πάω. και εγώ προς την Κολωνία τείνω αλλά από αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι το Αμβούργο είναι πολύ πιο ωραίο και σκέφτομαι μήπως κάνω λάθος επιλογή. εράσμους να φανταστώ ότι δεν έχει πάει κάποιος σε κάποια από τις 2 πόλεις ;
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Μην σε απασχολεί η ομορφιά όταν μιλάμε για γερμανικές πόλεις. Επειδή κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν στον πόλεμο και ξαναχτίστηκαν, παρουσιάζουν όλες μια τυποποιημένη εικόνα που δεν διαφέρει πολύ από πόλη σε πόλη. Δεν θα τις πεις άσχημες, θα τις πεις βαρετά όμορφες: φροντισμένες, καθαρές, με πολύ πράσινο, με όμορφα πάρκα, με ελάχιστα μνημειώδη "παλιά" κτήρια (ξαναχτισμένα) για να δίνουν ταυτότητα στην κάθε πόλη και πολλά σύγχρονα αδιάφορα γκρίζα "κουτιά". Όπως λένε και πολλοί γνωστοί μου από Γερμανία "αν έχεις δει μία γερμανική πόλη, τις έχεις δει όλες".

Πιο πολύ κοίτα εσύ τι θέλεις. Αν θέλεις να το ρίξεις "έξω" πήγαινε Αμβούργο. Θα πας και Βερολίνο, θα δεις και τις σκανδιναβικές πρωτεύουσες.

Αν θες να δεις πιο πολύ "Ευρώπη" (πας Αμστερνταμ σε 2,5 ώρες, Παρίσι σε 4), αλλά και εκδρομές μέσα στη Γερμανία, διάλεξε Κολωνία.

Αν σε ενδιαφέρει ποιότητα ζωής, μην ανησυχείς καθόλου. Ότι και να διαλέξεις θα είναι παντού το ίδιο. (Προετοιμάσου για πολύ τρέξιμο στους σταθμούς :) ).
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
@panagiwtis9
Δεν ξέρω εάν έληξε η προθεσμία ή έχεις ήδη καταλήξει στην επιλογή σου, όμως σαν πρώην ερασμίτισα θα σου πω πως το βλέπω από την δική μου οπτική. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω άποψη για τις συγκεκριμένες πόλεις.
Επειδή δεν συγκρίνουμε το Αμβούργο με το Ούλμ που ήμουν εγώ για παράδειγμα. (Ούλμ= μια μικρή πόλη δε, πανέμορφη δε, χωρίο μπροστά στο Αμβούργο σε θέμα πληθυσμού.) Οι δύο πόλεις που σε απασχολούν είναι παρόμοιες και θα βρεις άτομα που θα υποστηρίξουν φανατικά το Αμβούργο ή την Κολωνία αντίστοιχα.
1.Όπου και να πας θα κάνεις ταξίδια ανάλογα πάντα με βάση τα οικονομικά σου. Αρά για μένα η τοποθεσία δεν παίζει καθοριστικό ρόλο.
2.Η νυχτερινή ζωή της πόλης ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΑ όταν είσαι εράσμους.Πιστεψέ με όπου και να πας ως εράσμους τα πάρτυ δεν θα έχουν τελειωμό. Έστω και αν η πόλη είναι νεκρή μετά από κάποια στιγμή, είτε οι επιλογές είναι περιορισμένες είτε είτε είτε. Στο εράσμους εσύ φτιάχνεις την νυχτερινή ζωή.
3.Η συμβουλή που μου έδωσε ένας φίλος και την ακολούθησα ήταν να διαλέξω το πανεπιστήμιο βάση του αριθμού των ατόμων που δέχονται για εράσμους. Υπάρχουν μεγάλα πανεπιστήμια που παίρνουν 100 και φοιτητές εράσμους. Μπορεί η πρώτη σου σκέψη να είναι ΟΥΑΟΥ εκεί θα πάω όμως όταν ο αριθμός είναι τόσο μεγάλος δεν μπορείς να τους γνωρίσεις όλους και δεν θα υπάρχει μια μεγάλη παρέα εράσμους με αποτέλεσμα από την αρχή ως το τέλος να είσαι ουσιαστικά με 1-2 άτομα. Μπορεί και το αντίθετο σενάριο βέβαια. Δεν είμαι απόλυτη. Όμως εγώ ήμουν με άλλα 30 άτομα εράσμους και γίναμε όλοι ένα από τις πρώτες μέρες. Και μάλιστα ήμουν στο γκρουπ ατόμων που οι μισοί φτάσαμε Οκτώβριο ενώ οι άλλοι μισοί μέσα Σεπτέμβρη. Κι όμως όταν φτάσαμε εμείς πάλι μπήκαμε αυτόματα στην μεγάλη παρέα λες και ήμασταν ήδη εκεί τις προηγούμενες βδομάδες. Αυτό ο αποτέλεσμα έχει να δεθείς με 30 άτομα πάρα πολύ. Ταξίδια όλοι μαζί ή ακόμα και σε ομάδες των 15 αν κάποιοι ήθελαν να μείνουν πίσω. Όμως δεν μείνεις μόνος.

Πάντως για να μην πολυλογήσω άλλο οπουδήποτε και αν πας θα περάσεις την πιο απερίγραπτα όμορφη εμπειρία της (όχι μόνο φοιτητικής) ζωής σου. Αυτά από εμένα. Με το καλό να πας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.876
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom