ερασμους: Σλοβακία ή Σλοβενία;;;

Nikikarat

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Παιδιά καλησπέρα!

Είμαι νέο μέλος, και σκοπεύω να πάω (ξανά) εράσμους τον Φεβρουάριο. Παρότι έχω πολύ καιρό ακόμα να αποφασίσω, θα ήθελα να μου πείτε που πιστεύεται ότι είναι καλύτερα!
Καταρχήν, δεν με ενδιαφέρει η νυχτερινή ζωή. Ψάχνω μία οικονομική χώρα (κάτι που έχω ακούσει για την Σλοβακία, για την Σλοβενία δεν έχω ιδέα τι παίζει γενικά). Θα ήθελα όσο το δυνατών γίνεται να είναι φιλόξενος ο κόσμος ( πχ Τσεχία και Πολωνία μου είχαν σπάσει τα νεύρα οι αγενείς υπάλληλοι).
Εμμ, γενικά δεν ξέρω τι άλλο θα ήθελα από μία χώρα, σίγουρα θα ήθελα να μπορώ να κάνω ταξίδια, κάτι που μπορώ να κάνω και στίς δύο χώρες.

Έχει πάει κανείς να μείνει σε αυτές τις χώρες ή εστω διακοπές;
Όλες οι απαντήσεις είναι ευπρόσδεκτες! :clap::clap::clap:
 

kourkoumbini

Member
Μηνύματα
140
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Lisboa :)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Λατινικής Αμερικής
Σλοβενία ασυζητητί θα διάλεγα. Εχω ακούσει τα καλύτερα, ειδικά για Λιουμπλιάνα! Από Σλοβακία δεν έχω και την καλύτερη γνώμη. Στη Μπρατισλάβα δηλαδή που πήγα, δεν ξετρελάθηκα (χώρια που είναι πολύ μικρή). Βέβαια είναι πολλοί Ελληνες εκεί που σπουδάζουν, οπότε υποθέτω ότι η προσαρμογή σου θα είναι ευκολότερη.
 

billstamaniac

Member
Μηνύματα
71
Likes
86
Είχα πάει το Δεκεμβριο Σλοβενία ως χώρα είναι πραγματικά πολύ ωραία με εξέπληξε ευχάριστα .
Η Λουμπλιανα είναι μια μικρογραφια της Πραγας , τιμές νορμαλ σε σχέση με την Ελλαδά μπορείς να βρεις πράγματα και φθηνότερα σε σχέση με εδώ , οι ανθρωποι νορμαλ . Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι η φύση λίμνες bled , bohini καθώς και τα σπήλαια
View media item 56947
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.594
Likes
9.772
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Σλοβακια τα ιδια με Τσεχια πανω κατω στο θεμα ανθρωπων και αγενειας..

Σλοβενια Μαριμπορ το λατρευω και επισης ειναι πολυ διπλα σε ολα.. Βιεννη 3 ωρες, Βουδαπεστη 3 ωρες, Ζαγκρεμπ 1,5, Ριεκα 3 ωρες, Λιουμπλιανα 1,5, Βελιγραδι 5, Γκρατς μιση ωρα, Βενετια 4 ωρες.. Πραγματικα ειναι στο κεντρο της Ευρωπης..

Επισης απο θεμα ζωης ειναι αισθητα πιο φθηνα απο εδω. Δεν εχω εικονα για τα ενοικια, αλλα σαν τιμες ειναι περιπου στα επιπεδα Βουδαπεστης, το Μαριμπορ πιο οικονομικο και απο Λιουμπλιανα και απο Μπρατισλαβα..

Μεταξυ Μαριμπορ και Λιουμπλιανα απο θεμα νυχτερινης ζωης θα διαλεγα Λιουμπλιανα, αλλα αφου μου λες οτι δεν σε ενδιαφερει η νυχτερινη ζωη τοτε Μαριμπορ. Αν εισαι λατρης του σκι και του κρασιου ειναι η καταλληλη "βαλκανική" πολη για εσενα.

Ελπιζω να βοηθησα.
 
Last edited:

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Στην Σλοβακία είχα κάνει την πρακτική μου για κάποιους μήνες. Συγκεκριμένα στο Κόσιτσε, ανατολική Σλοβακία.
στην Σλοβενία είχα πάει για ένα μήνα για σεμινάριο. Πιο συγκεκριμένα, στο Μάριμπορ
Και το Erasmus το έκανα στην Βαλένθια στην Ισπανία.
Όταν επισκέφτηκα τη Σλοβενία και συγκεκριμένα την Λιουμπλιάνα το τελευταίο μέρος από τα προαναφερθέντα, είπα ότι αν δεν είχα κάνει εραςμους στην Βαλένθια θα ήθελα με τα χιλια να το κανω στην Λιουμπλιάνα. Το μέρος πανέμορφο, οι άνθρωποι φιλικοι και Η χώρα αν και μια σταλιά, θεωρώ οτι είναι η πιο ποικιλόμορφη σε όλη την Ευρώπη .
Από τιμές πιο οικονομική ήταν η Σλοβακία Και συγκεκριμένα η ανατολική Σλοβακία, Η οποία έχει πιο πολλά κοινά με την Ουκρανία παρά με την Τσεχία . Άρα εξαρτάται για ποιο μέρος μιλάμε .

Τώρα βέβαια, όλα αυτά Πραγματοποιήθηκαν πριν 10 χρόνια και βάλε, οπότε δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς πως ειναι τώρα οι χώρες.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.828
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Θεωρώ πως οι διαφορές Σλοβενίας / Σλοβακίας είναι μικρές σε σχέση με τις διαφορές που μπορεί να έχει ένα καλό από ένα λιγότερο καλό πανεπιστήμιο. Πάντως αν περιμένεις χαώδεις διαφορές από του Τσέχους και τους Πολωνούς, θα σε απογοητεύσουν και οι δυο χώρες.
Καλύτερα διάλεξε με κριτήριο το πανεπιστήμιο που θα σε δεχθεί και τη φήμη του: και τελείως να σκοπεύεις να παραμελήσεις τις σπουδές, να θυμάσαι ότι θα φαίνεται και στο βιογραφικό σου μετά.
 

ElinakiK

Member
Μηνύματα
165
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χαβάη
Έχω εμπειρία από σλοβακία (μπρατισλάβα) μόνο κ όχι από σλοβενία.
Ωραία πόλη, οικονομική με νυχτερινή ζωή κ επίσης πολλούς φοιτητές κ πολύ κόσμο σε ερασμους.
Πιστεύω θα είναι ωραια εμπειρία όπου κ να πας!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.827
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom