ερωτήσεις για Τανζανία

sabas

Member
Καλημέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε να πάμε με τη σύζυγο 7-8 μέρες τέλος Οκτωβρίου Τανζανία για 3 μέρες σαφαρι ( μάλλον στο Mikumi national park γιατί τα βόρεια θέλουν νεφρό ) και 3-4 μέρες Ζανζιβάρη.
1) είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο όπως πχ κίτρινου πυρετού? χώρις παραμονή σε Κένυα ή Αιθιοπία

2) βίζα από που κ πώς?
Πώς να βγάλω Visa για την Τανζανία | Worth Every Mile
κάτι τέτοιο?

3 πρόταση για ταξιδιωτική ασφάλεια?
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:

mourohavlos

Member
Καλημέρα! Είναι λίγο σκότωμα νομίζω, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Δείτε αν μπορείτε να βάλετε τουλάχιστον επιστροφή από Ζανζιβάρη.
Εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.
Βίζα είτε ηλεκτρονικά είτε επί τόπου.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλημέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε να πάμε με τη σύζυγο 7-8 μέρες τέλος Οκτωβρίου Τανζανία για 3 μέρες σαφαρι ( μάλλον στο Mikumi national park γιατί τα βόρεια θέλουν νεφρό ) και 3-4 μέρες Ζανζιβάρη.
1) είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο όπως πχ κίτρινου πυρετού? χώρις παραμονή σε Κένυα ή Αιθιοπία

2) βίζα από που κ πώς?
Πώς να βγάλω Visa για την Τανζανία | Worth Every Mile
κάτι τέτοιο?

3 πρόταση για ταξιδιωτική ασφάλεια?
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα, δείτε απλά τον καιρό αν υπάρχουν βροχές εκείνη την περίοδο.
1) Κανένα εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείτε απλά να πάρετε προληπτικά χαπάκια για τη μαλάρια
2) Η βίζα βγαίνει On arrival είναι πολύ απλή διαδικασία (ενώ γίνετια πολύπλοκη online)
3) Εμείς κάναμε ασφάλεια από την Ιντεραμέρικαν (στείλε μου για πληροφορίες καθώς κ άλλες συστάσεις)

sabas

Member
Καλημέρα! Είναι λίγο σκότωμα νομίζω, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Δείτε αν μπορείτε να βάλετε τουλάχιστον επιστροφή από Ζανζιβάρη.
Εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.
Βίζα είτε ηλεκτρονικά είτε επί τόπου.
βρίσκω με turkish 430-460e για Dar es Salam . φτάνει 03΄30 κ λέω μήπως βολεύει να ξεκινήσουμε σαφάρι κατευθείαν(νομίζω κατα τις 06'00 ξεκινάνε) κ όταν είναι να φύγουμε είδα πτήσεις απο ζανζιβαρη για dar es salam ανα μισή ώρα.. δεν φτάνουν 4 μέρες Ζανζιβαρη πιστεύετε?

sabas

Member
Καλημέρα, δείτε απλά τον καιρό αν υπάρχουν βροχές εκείνη την περίοδο.
1) Κανένα εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείτε απλά να πάρετε προληπτικά χαπάκια για τη μαλάρια
2) Η βίζα βγαίνει On arrival είναι πολύ απλή διαδικασία (ενώ γίνετια πολύπλοκη online)
3) Εμείς κάναμε ασφάλεια από την Ιντεραμέρικαν (στείλε μου για πληροφορίες καθώς κ άλλες συστάσεις)
είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου ''ιδανική'' περίοδος για τα νότια εθνικά πάρκα

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
για τα νότια εθνικά πάρκα
Προφανώς εννοείς τα πάρκα Mikumi και Nyerere.Εάν φτάνετε στο Dar es Salam στις 3.30 και αντέχετε μετά το ολονύκτιο ταξίδι να ξεκινήσετε και σαφάρι μπορείτε να το κάνετε.Να σκεφτείτε όμως ότι θα περιμένετε και 3-4 ώρες στο αεροδρόμιο που δεν είναι και ότι καλύτερο.
Τανζανία.JPG

sabas

Member
ναι το καταλαβαίνω πως είναι σκότωμα αλλά μιας και φθάνει τόσο νωρίς η πτήση και είναι value for money (430e turkish) τι άλλες επιλογές εχω? ευχαριστώ πάντως

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Εάν θα έχετε 2 διανυκτερεύσεις στο σαφάρι δεν νομίζω να υπάρχει άλλη επιλογή.Είπες θα πάτε στο Mikumi,ψάξατε και για το Nyerere που είναι μεγαλύτερο ?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Υπάρχουν και πτήσεις απο τη Ζανζιβάρη για το Ιρίνγκα ή το αντίστροφο from Zanzibar City to Mikumi . Δες μήπως σας παίρνει και βολεύει κάτι τέτοιο για να μειώσεις το χρόνο της μετάβασης.

Αν αποφασίσετε να πάτε στο Nyerere, έχω διαβάσει (δεν έχω πάει) οτι το Selous Game Reserve αξίζει. Δες και έναν τρόπο μετάβασης from Zanzibar City to Selous Game Reserve

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.096
Μέλη
39.839
Νεότερο μέλος
Dominic_T

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom