πτώχευση βρετανικής αεροπορικής εταιρίας

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες μετά την απροειδοποίητη κήρυξη πτώχευσης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.
Τουλάχιστον 85.000 άνθρωποι, που είχαν οργανώσει ταξίδια με την εταιρεία «XL Leisure Group», έχουν μείνει ξεκρέμαστοι σε 12 αεροδρόμια της Βρετανίας. Η κατάσταση επηρεάζει και χιλιάδες άλλους, που ανέμεναν να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες.
Πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν και σε αεροδρόμια του εξωτερικού γιατί είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στη Βρετανία, κάποιοι επειδή είχαν πτήση με αεροσκάφη της XL και κάποιοι άλλοι γιατί είχαν κλείσει διακοπές με το ταξιδιωτικό γραφείο της εταιρείας. Ο αριθμός τους φτάνει τις 50.000.
Όλες οι πτήσεις της XL έχουν ακυρωθεί. Η εταιρεία, που πραγματοποιούσε δρομολόγια σε 50 χώρες στην Ευρώπη την Αφρική και την Αμερική, επικαλέστηκε την αύξηση των τιμών σε καύσιμα και κήρυξε πτώχευση σταματώντας κάθε λειτουργία. Θεωρείτο η τρίτη κατά σειρά βρετανική αεροπορική εταιρεία και οι υπηρεσίες της περιελάμβαναν αεροπορικές πτήσεις και οργάνωση ταξιδίων, αφού της ανήκουν εφτά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Ετησίως τα αεροσκάφη της μετέφεραν 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το προσωπικό της φτάνει τους 1.700 υπαλλήλους.
Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχει προγραμματίσει πτήσεις για να βοηθήσει όσο περισσότερους ταξιδιώτες μπορεί. Κανείς, όμως δεν αναμένεται να πάρει πίσω τα λεφτά του.
"Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φέρουμε τους ανθρώπους που είναι στο εξωτερικό πίσω στην πατρίδα τους", ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
Ακόμη και οι ίδιοι οι πιλότοι της εταιρείας έμαθαν τα ξημερώματα για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «XL Leisure Group», όπως αναφέρει το BBC.


awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_8b7f72d1d3e3d5e114c12201804b5250._.jpg
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
πωπω, θυμαμαι την δικη μας εταιρεια που εκλεισε ετσι, αποτομα και ανατριχιαζω... μη σου τυχει μοναχα τετοια περιπτωση...
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Ταλαιπωρία για χιλιάδες τουρίστες μετά την χρεοκοπία της XL

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες σε όλο τον κόσμο έχουν μείνει μετέωροι μετά την χρεοκοπία της XL, του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου της Βρετανίας ενώ αρκετές χιλιάδες κόσμου έχουν ξεμείνει σε διάφορες χώρες αναζητώντας τρόπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι επηρεάζονται από την κατάρρευση της XL καθώς πάνω από 200.000 είναι οι κρατήσεις που είχαν γίνει για τους επόμενους μήνες ενώ περίπου στις 67 χιλιάδες υπολογίζονται εκείνοι που έχουν ξεμείνει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού χωρίς να έχουν τρόπο να επιστρέψουν.

Η XL Airlines η οποία είναι τμήμα του ταξιδιωτικού γραφείου XL και η οποία εκτελεί πτήσεις σε 50 προορισμούς, κατά κύριο λόγο στη Μεσόγειο, ακινητοποίησε τα αεροσκάφη της όταν ο βρετανικός τουριστικός οργανισμός XL οδηγήθηκε στην πτώχευση λόγω των αυξημένων τιμών των καυσίμων, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία εξασφάλισης περαιτέρω χρηματοδότησης.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Φιλ Γουάιτ δήλωσε: «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, εγώ και οι συνάδελφοί μου διευθυντές, για να βρούμε νέα χρηματοδότηση για την εταιρεία και αυτή είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα. Είμαι ολοκληρωτικά συντετριμμένος».

Εκπρόσωπος της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξυπηρετηθούν οι πελάτες των συνολικά τεσσάρων ταξιδιωτικών γραφείων που ανήκαν στην XL Group ενώ και ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Άρης Σπηλιωτόπουλος εξέδωσε οδηγίες προς τις υπηρεσίες του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη ροή των επισκεπτών από και προς της Βρετανία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.675
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom