ταξιδι με παιδια στην Ασία

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Στο Chiang Mai τι προτείνεις?[/QUOTE]
Μεγάλη πόλη, πολλά μνημεία. https://wikitravel.org/en/Chiang_Mai[/QUOTE]

Δεν με βοηθά πολύ.... Θέλω πιο συγκεκριμένα πράγματα. Έχω 2-3 μέρες να δώσω εδώ. Τι δεν πρέπει να χάσω?

Η Μπανγκογκ έχει πολλά να δεις και δεν είμαι σίγουρη ότι 4 μέρες είναι αρκετές. Μην ξεχνάς ότι θα έχουμε και παιδιά και θέλει και πιο αργούς ρυθμούς για να μην τα παίξουν εντελώς.
Αυτά που έχω ξεχωρίσει είναι ανά ημέρα, χωρίς να ξέρω όμως αποστάσεις και πόση ώρα θα ξοδέψω κατ' ελάχιστο στο καθένα.
  1. ΒΑΤ ΠΟ/ ΤΣΑΪΝΑ ΤΑΟΥΝ

  2. Αγορά Τσάτουτσακ/ ΟΙΚΙΑ ΤΖΙΜ ΤΟΜΣΟΝ

  3. ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ καί ΒΑΤ ΠΡΑ ΚΑΕΟ

  4. Ζωολογικός Κήπος /BANGKOK SAFARI WORLD

  5. Εκδρομή πλωτή αγορά / πάρκο ελεφάντων/ γέφυρα Κβαί

  6. Ayuthaya/ SIAMNIRAMITSHOW
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Ενώ είχαμε αποφασίσει ότι το ταξίδι που θέλουμε για το Πάσχα θα ήταν Ταϋλάνδη - Καμπότζη, κοιτώντας προσεκτικότερα τα sites βλέπουμε ότι μάλλον ο καιρός τον Απρίλη σε αυτές τις περιοχές δεν είναι και ο ιδανικότερος και απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από το σενάριο αυτό. H ιδέα να γυρνώ με δύο παιδιά με 39 βαθμούς και υγρασία στο 80% μου φέρνει ήδη τρόμο και δάκρυα στα μάτια...
:klaps:

Έχουμε αρχίσει λοιπόν να σκεφτόμαστε την περίπτωση του Μπαλί σε συνδυασμό με κάτι άλλο.
Επιστρέφουμε λοιπόν πάλι στην αφετηρία....

Τι μπορεί να δει κανείς στο Μπαλί? Είναι απλά ένα τουριστικό μέρος ή το ταξίδι εκεί είναι εμπειρία ζωής?

Τα tips που έχω συγκεντρώσει είναι:
  • θρησκευτικές πομπές που γίνονται καθημερινά στους χίλιους και πλέον ναούς του νησιού.
  • Pura Besakih. Το πιο ιερό σημείο του Μπαλί χαμένο στα βουνά του Ayung, ανάμεσα σε κλιμακωτούς ορυζώνες, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα ναών, αφιερωμένων στον Βισνού, στη Σίβα και στον Βράχμα.
  • Ο ναός του Tanah lot (16ος αιώνας) χτισμένος 100 μέτρα από την ακτή και ανάλογα με την άμπωτη ή την παλίρροια για να φτάσεις ως εκεί μπορεί να χρειαστεί να πας περπατώντας ή κολυμπώντας.
  • Μία βόλτα στο κέντρο των τεχνών στο Ubud είναι σίγουρα must. Πολλές γκαλερί, μουσεία, μικρά μαγαζιά και γενικά ένας ολόκληρος sui generis κόσμος πάνω στο βουνό, μέσα στο τροπικό δάσος.
  • Δάσος με μαϊμούδες
  • Βόλτες με ελέφαντες

Τι άλλο θα προσθέτατε στην λίστα?

Επιπλέον με τι μπορεί να συνδυαστεί το Μπαλί που να αξίζει πραγματικά να το δεις?
 

apapa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Καλημέρα!



Έχει τόσα πολλά να κάνεις στο Μπαλί με ή χωρίς παιδιά! Από το ταξίδι του μέλιτος όπου και πήγαμε την πρώτη φορά αναμένω πότε θα μεγαλώσει η μικρή μου ώστε να ξαναπάμε μαζί!

Προσωπικά προτείνω για να μην είναι πολλές οι διαδρομές με αυτοκίνητο, διότι είναι και δύσκολοι οι δρόμοι στο Μπαλί να χωρίσετε την διαμονή σας νότια (παραθαλάσσια) και στο μέσο του νησιού στο Ubud. Εμείς μείναμε Nusa Dua που είναι πιο ήσυχα, αλλά και στο Legian έχει πολλά καταλύματα πιο κοντά στον... πολιτισμό!

Νότια, εκτός του να τριγυρίσετε στην Kuta και το Legian, μπορείτε να κάνετε μαθήματα surf τα οποία είναι τρομερή εμπειρία, να κάνετε εκδρομές σε παραλίες όπως η Padang Padang και σε εκπληκτικούς ναούς όπως ο Uluwatu Temple.

Κοντά στην πρωτεύουσα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία ήταν το rafting και η επισκεψη στο πάρκο των ελεφάντων, όπου είχαμε την ευκαιρία να ταισουμε και να χαιδεψουμε τα ελεφαντάκια! Κάποιες από τις εταιρίες που διοργανώνουν rafting και επισκέψεις στο πάρκο, έχουν και άλλες πολλές δραστηριότητες όπως βόλτα με ποδήλατα στα χωριά της γύρω περιοχής. Διαλέγεις όποιο σε βολεύει!

Κοντά και στη Nusa Dua και στο Ubud λόγω των παιδιών θα ήταν όμορφο να πάτε στο Bali Bird park και στον ζωολογικό κήπο.

Πολύ ωραία εμπειρία ήταν η εκδομή που κάναμε με αφετηρία το Ubud στα γύρω χωριά όπου ψωνίσαμε εκπληκτικά ξύλινα αντικείμενα αλλά και μπατίκ υφάσματα. Από εκεί πήραμε και υπέροχα λούτρινα ζωάκια φτιαγμένα με μπατικ υφάσματα για δώρα και για εμάς φυσικά! Συγκλονιστική στάση ήταν στους ορυζώνες στο Tegalalang. Εκεί συγκεκριμένα θέλει κλειστό παπούτσι για περπάτημα και όχι σαγιονάρα και λόγω της κατηφόρας και της ολισθηρότητας του εδάφους αλλά και λόγω του ότι – θα είσαστε σε ορυζώνα - με ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με ζουζούνια και ερπετά.


Διάφορα tips…

1. Και για εσάς και για τα παιδιά κυρίως, προσέχετε πάρα πολύ το τι και το που τρώτε. Ο σύζυγος μου έπαθε τροφική δηλητηρίαση από σαλάτα (μαρούλι – που προφανώς πλύθηκε με τρεχούμενο νερό) στο μπουφέ της εταιρίας που κάναμε rafting – ελέφαντες.

2. Αξίζει να νοικιάσετε αυτοκίνητο με οδηγό κάποιες μέρες αν και υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες οι οποίες σε παραλαμβάνουν από το ξενοδοχείο για ότι και αν κλείσεις. Μέχρι και από spa είχαν έρθει και μας πήραν από το ξενοδοχείο!

3. Σχετικά με το rafting, υπάρχουν πολλές εταιρίες οι οποίες ξεκινούν από διαφορετικά σημεία του ποταμού. Θέλει καλή έρευνα για να βρείτε το κατάλληλο συνδυασμό σχετικά μικρής διαδρομής για να μην κουράσει πολύ τα παιδιά και ασφάλεια στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν. Στην εταιρία που χρησιμοποιήσαμε εμείς ήταν πολλά παιδιά αν και η διαδρομή ήταν περίπου δυο ώρες.

Αυτά από εμένα… ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα!
 
Last edited:

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες προς ναυτιλωμένους :)

Για rafting ποιο γραφείο διαλέξατε εσείς? Κοντά στο Ubud ήταν αυτό? Θυμάσαι κόστος?
 

apapa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Rafting ξεκινάς σχετικά κοντά στο Ubud. Εμείς επειδή δεν το ξέραμε το κανονίσαμε μέρα που μέναμε στη Nusa Dua, αλλά και πάλι ήρθε αυτοκίνητο και μας πήρε. Αν θέλεις λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια και τα παιδιά μπορείς να τους στείλεις μήνυμα... εμάς θυμάμαι μας απαντούσαν άμεσα... Κόστος δεν θυμάμαι, αλλά σίγουρα θα λέει στο site τους. Αυτό που θυμάμαι είναι πως δεν ήταν από τα εντυπωσιακά οικονομικά που βρήκαμε... οι τιμές είναι πιο δυτικές!

Αυτό είναι το link τους...
https://www.masonadventures.com/

Και για surf κανονίσαμε με την UP2U.
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Rafting ξεκινάς σχετικά κοντά στο Ubud. Εμείς επειδή δεν το ξέραμε το κανονίσαμε μέρα που μέναμε στη Nusa Dua, αλλά και πάλι ήρθε αυτοκίνητο και μας πήρε. Αν θέλεις λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια και τα παιδιά μπορείς να τους στείλεις μήνυμα... εμάς θυμάμαι μας απαντούσαν άμεσα... Κόστος δεν θυμάμαι, αλλά σίγουρα θα λέει στο site τους. Αυτό που θυμάμαι είναι πως δεν ήταν από τα εντυπωσιακά οικονομικά που βρήκαμε... οι τιμές είναι πιο δυτικές!

Αυτό είναι το link τους...
https://www.masonadventures.com/

Και για surf κανονίσαμε με την UP2U.
Στο site τους γράφει ότι απευθύνεται σε κοινό από 5 ετών και πάνω που εμείς το πιάνουμε σαν όριο.

Ελπίζω να μην έχει δύσκολα σημεία στο ποτάμι ... Εσείς που πήγατε, θα παίρνατε μαζί 7χρονα παιδιά?
:pirate1:
 

apapa

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Δύσκολα σημεία δεν είχε σαν ποτάμι, συν ότι ακολουθούσαν κανόνες ασφαλείας, ήμασταν πολλές βάρκες μαζί και οι οδηγοί έδειχναν πολύ έμπειροι.

Αυτό που θα σκεφτόμουν εγώ σε σχέση με τα παιδιά είναι μην τυχόν και κουραστούν (όχι από το κουπί) αλλά 2 ώρες μέσα σε μια "βάρκα". Είναι όμως φοβερά! Εκτός από την φοβερή αίσθηση του να βλέπεις την ζούγκλα από διαφορετική οπτική, σταματήσαμε σε μικρούς καταρράκτες, περάσαμε από σημεία που ήταν πρώην ναοί και οι βράχοι ήταν σκαλισμένοι... καταπληκτικά!!!

Πιο συγκεκριμένη αποψη όμως καλύτερα να διαβάσεις απο γονείς με παιδιά που το έχουν κάνει... έριξες καμία ματιά στο tripadvisor;
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Και τώρα ιατρικής φύσης συμβουλές από όσους ταξίδεψαν με παιδιά σε μέρη Ασία / Αφρική κλπ με ιδιαίτερες συνθήκες υγιεινής:

1. Πήρατε για τα παιδιά κάποια ειδική προφύλαξη κατά των στομαχικών ενοχλήσεων κλπ?
2. Κουνούπια - τι είναι αποτελεσματικό για παιδιά?
3. Τι φάρμακα πήρατε μαζί σας?
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και τώρα ιατρικής φύσης συμβουλές
Νομίζω γι αυτές καλύτερα να απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε άλλο επαγγελματία επιστήμονα. Θα βασίσετε την υγεία της οικογένειάς σας κάτι που γράφει ανώνυμα ή ημιανώνυμα κάποιος άγνωστος στο internet;
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Προφανώς και έχω απευθυνθεί και στην παιδίατρο μου και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έχω ήδη άποψη. Αλλά με ενδιαφέρει και τι έκαναν οικογένειες που πήγαν ήδη. Σε αυτές απευθύνομαι...
 

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Εγω πηρα μόνο depon κ ponstan, τιποτα αλλο. Απλα τρωγαμε μονο σε εστιατορια, και ο,τι αγοραζα απο σουπερ μαρκετ. Με ανησυχουσε κι εμενα το θεμα του φαγητου αλλα ευτυχως δεν ειχαμε κανενα προβλημα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom