Γερμανία Ιταλία Δολομίτες – Μόναχο – Λίμνη του Βασιλιά (Konigssee), με τροχόσπιτο.

KOSTAS

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
DOLOMITI – MUNCHEN – KONIGSSEE

29/07/2007 Η παρέα που αποτελείται από 11 άτομα σε 3 τροχόσπιτα επιβιβάζεται στο καράβι για Ancona.
30/07/2007 Βγαίνουμε από το καράβι και ξεκινάμε το ταξίδι μας για Verona. Φτάνουμε στις 20.00 και πάμε σε ένα κάμπινγκ που είχαμε μείνει και άλλες φορές, Romeo e Giulieta, με μεγάλη μας έκπληξη έχει κλείσει (να σημειώσω ότι είχε site κανονικά). Τι να κάνουμε πάμε Garda αλλά δεν βρίσκουμε θέσεις (είμαστε και 3 τροχόσπιτα!) Η μονή λύση που είχαμε ήταν Autogril στην autostranda και ευτυχώς βολευτήκαμε.
31/08/2007 Το πρόγραμμα για την νεολαία της παρέας έλεγε Gardaland. Τι να κάνουμε, πάμε με τα τροχόσπιτα στο parking της, (έχει ειδικό χώρο) όποιος δεν ήθελε στην Verona βόλτα. Αναχώρηση το απόγευμα – βραδάκι και γιατί βολευτήκαμε το προηγούμενο βράδυ στο βενζινάδικο είπαμε να το ξανακάνουμε, μέγα λάθος, θέση πουθενά!!! Μες την νύχτα φτάσαμε κοντά στην επόμενη μας στάση που είναι το Bolzano (τελευταίο βενζινάδικο)και για καλή μας τύχη εκείνη την ώρα έκλεινε το μαγαζί και μας άφησε να παρκάρουμε μπροστά του.
01/08/2007 Πρωί πρωί στο κάμπινγκ Steiner στο Leifers. (ευτυχώς είχαμε κάνει κράτηση) http://www.campingsteiner.com Η μέρα πέρασε με ποδηλατάδα μέσα σε αμπέλια και μηλιές.
02/08/2007 Εκδρομή στου Δολομίτες δια μέσου Nova Levante. Ανάβαση με καρεκλάκι στο καταφύγιο Paolina και επιστροφή στο παρκινγκ με τα πόδια, θαυμάσια διαδρομή με καταπληκτική θέα!!! Επιστροφή από Tires.
03/08/2007 Το πρωί στο όμορφο Bolzano και στην συνέχεια στα πανέμορφα περίχωρα του. Για σήμερα διαλέξαμε την περιοχή του Renon, Collalbo, Soprabolzano…. με κατάληξη σε μια φάρμα για ξεκούραση και καλό φαγητό!!!
04/08/2007 Και σήμερα Δολομίτες, μια μέρα δεν είναι αρκετή. Εκεί κοντά γιατί τις περισσότερες φορές δεν είναι ανάγκη να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, τα ωραία είναι διπλά μας. (Από άλλο μου ταξίδι θα σας πρότεινα το Castelrotto, Ortisei, S.Cristina…)
05/08/2007 Εκδρομή στην όμορφη περιοχή του Merano!!! Το απόγευμα η παρέα μας μεγαλώνει κατά 4 άτομα, με αντίσκηνο, δηλαδή σύνολο 15 (ζωή να έχουμε).
06/08/2007 Αναχώρηση για Μόναχο, κάμπινγκ Thalkirchen. Αμέσως επίσκεψη στην πόλη, με τελικό προορισμό την τεράστια μπιραρία HB, που βρήκαμε τραπέζι χάρις σε Έλληνα σερβιτόρο (μας ξεκαθάρισε βέβαια ότι το μικρότερο ποτήρι είναι αυτό του λίτρου).
07/08/2007 Μόναχο.
08/08/2007 Τεχνολογικό μουσείο του Μονάχου (μην το χάσετε). Και στο τέλος της ημέρας στο υπόγειο του Δημαρχείου. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι το παλιό καιρό οι άρχοντες στην Γερμανία για να ελέγχουν την κατανάλωση της μπίρας και όχι μόνο, κάτω από της Δημαρχίες είχαν μπιραρίες. Και σήμερα αυτές οι μπιραρίες υπάρχουν σχεδόν σε όλες της πόλεις (από τον καιρό που το έμαθα κάτι με τραβάει να βλέπω όλα τα Δημαρχεία).
09/08/2007 Εκδρομή στο παλάτι Neuschwanstein. Επιστροφή από το μοναστήρι Altenstadt που φτιάχνει μπίρα και έχει μια τεράστια μπιραρία. Στην έξοδο έχει μηχάνημα που με 0,50? μπορείς να κάνης αλκοτέστ(χάχα..). Εγώ για την ιστορία είμαι τυχερός γιατί η γυναίκα μου και οδηγεί και δεν πίνει.
10/08/2007 Μόναχο.
11/08/2007 Αναχώρηση για Konigssee, από τις ομορφότερες περιοχές που έχω δει έως τώρα, κάμπινγκ Grafenlehen.
12/08/2007 Το μεγάλο μέρος της παρέας πήγε με σκάφος στην λίμνη και τα χωριά της. Εγώ με την γυναίκα μου Ελευθερία πήγαμε προς το Ramsau και Hintersee από όπου ξεκάνει ένας δρόμος που βγαίνει στην Αυστρία, και εκεί επιτρέπονται μόνο πόδια, ποδήλατο και πατίνια. Έχει βέβαια και ένα λεωφορείο να μαζεύει αυτούς που ξεμένουν, η διαδρομή πάντως είναι και φανταστική και εύκολη.
13/08/2007 Όλη η παρέα εκτός ενός (έμεινα να αράξω, που λένε!) πήγαν στο πανέμορφο Salzburg.
14/08/2007 Ανάβαση με τον καμπίνα στο Jenner που είναι πάνω από την λίμνη (καταπληκτικά, μην το χάσετε!!!) και ποδαρόδρομος έως την κορυφή. Επιστροφή άλλοι με πόδια και άλλοι με καμπίνα.
15/08/2007 Στην γύρω περιοχή.
16/08/2007 Αναχώρηση για Verona – Peschiera, camping del Garda γιατί οι φίλοι που προστέθηκαν είχαν και αυτοί παιδιά. Εξάλλου όσες φόρες και να πας πάντα έχεις κάτι να κάνεις.
17/08/2007 Βόλτα στην περιοχή, στην Peschiera έχει και ένα μαγαζί με είδη κάμπινγκ.
18/08/2007 Αναχώρηση για Ancona Senigallia, το κάμπινγκ άθλιο ούτε που θυμάμαι πώς το έλεγαν, η μνήμη μου το έχει διαγράψει. Πάντως γενικά τα κάμπινγκ της περιοχής δεν μου αρέσουν γιατί έχουν πολλούς μονιμάδες.
19/08/2007 Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε Ancona – καράβι φύγαμε.
20/08/2007 Άφιξη στη Πάτρα.

__________________________________________________ ___________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Unported
 

Attachments

Last edited by a moderator:

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Και στο τέλος της ημέρας στο υπόγειο του Δημαρχείου. Εδώ θα πρέπει να σας πω ότι το παλιό καιρό οι άρχοντες στην Γερμανία για να ελέγχουν την κατανάλωση της μπίρας και όχι μόνο, κάτω από της Δημαρχίες είχαν μπιραρίες. Και σήμερα αυτές οι μπιραρίες υπάρχουν σχεδόν σε όλες της πόλεις (από τον καιρό που το έμαθα κάτι με τραβάει να βλέπω όλα τα Δημαρχεία).
Κάτι μου θυμίζει αυτό. Έχει μπυραρία και στο Δημαρχείο της Λουκέρνης; Ρε μάγκες είστε τυχεροί που οδηγούν οι γυναίκες σας και δεν πίνουν.

Αν και τηλεγραφική, όμορφη η ιστορία σου. Άντε και σε άλλα με υγεία
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σύντομη αλλά ευχάριστη η ιστορία σου και μας δίνεις και μιά ιδέα για το πώς εξελίσσεται ένα ταξίδι με τροχόσπιτα...διαπιστώνω απ ότι λές πάντως ότι υπάρχει ένα θέμα με το πάρκινγ ε;δεν είναι δηλ τόσο εύκολο να βρείς όπου και όποτε θέλεις να το αφήσεις...
Καλά ταξίδια εύχομαι και πράγματι είσαι τυχερός που και η γυναίκα σου ξέρει να οδηγεί!
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ταξίδι-Όνειρο
Καραιβικη
Ο συνδυασμος αυτοκινητου τροχοσπιτου φτανει περιπου τα 11-12 μετρα οποτε θελει την αναλογη προσοχη στην οδηγηση και τον αναλογο χωρο για παρκινγκ.Προσωπικα ομως ταξιδευοντας 6 χρονια στην Ευρωπη σχεδον πουθενα δεν αντιμετωπισα προβλημα παρκαρισματος αφου παντου υπηρχε προβλεψη για τους περιοδευοντες τουριστες οι οποιοι βεβαια ειναι και παρα πολλοι.Φυσικα τις πιο πολλες μερες εχεις το τροχοσπιτο στο καμπινγκ και κινεισαι μονο με το αυτοκινητο,γεγονος που μειωνει ακομη περοσσοτερο τα προβληματα.
 

KOSTAS

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Σύντομη αλλά ευχάριστη η ιστορία σου και μας δίνεις και μιά ιδέα για το πώς εξελίσσεται ένα ταξίδι με τροχόσπιτα...διαπιστώνω απ ότι λές πάντως ότι υπάρχει ένα θέμα με το πάρκινγ ε;δεν είναι δηλ τόσο εύκολο να βρείς όπου και όποτε θέλεις να το αφήσεις...
Καλά ταξίδια εύχομαι και πράγματι είσαι τυχερός που και η γυναίκα σου ξέρει να οδηγεί!
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει πρόβλημα με το παρκινγκ. Από το 1993 που κυκλοφορώ με το τροχόσπιτο στην Ευρώπη ήταν η πρώτη φορά που μας παρουσιάστηκε πρόβλημα. Σε κάμπινγκ, σε μια περιοχή πολύ τουριστική, αρκεί ακόμα και ένα τηλέφωνο το πρωί της ίδιας μέρας. Αν θέλεις όμως τον Αύγουστο να διανυκτερεύσεις σε παρκινγκ βενζινάδικου θα πρέπει αυτό να το κάνεις νωρίς.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τα τροχοσπιτα ειναι ενα απο τα απωθημενα μου.Μακαρι να κανω καποια στιγμη εκδρομες με ενα αυτοκινουμενο.
Σ' ευχαριστω Κωστα για το ωραιο ταξιδι.Ζηλευω.....
 

KOSTAS

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Τα τροχοσπιτα ειναι ενα απο τα απωθημενα μου.Μακαρι να κανω καποια στιγμη εκδρομες με ενα αυτοκινουμενο.
Σ' ευχαριστω Κωστα για το ωραιο ταξιδι.Ζηλευω.....
Το τροχόσπιτο και γενικά το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής. Εγώ ειλικρινά δεν συγκρίνω την διαβίωση μέσα στο τροχόσπιτο μου με το καλύτερο ξενοδοχείο. Πάντως με το αυτοκινούμενο είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί μπορείς να νοικιάσεις. Σου εύχομαι να πραγματοποιηθεί το όνειρο σου.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μεταφέρθηκε στις Ταξιδιωτικές Ιστορίες της Ευρώπης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom