Ιταλία Battendo Roma

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899

Θεωρούσα τον εαυτό μου δυστυχισμένο(?),άτυχο(?)-πείτε το όπως θέλετε-που δεν είχα επισκεφτεί μέχρι τώρα την "αιώνια πόλη".Η εξαιρετική προσφορά της Alitalia όμως,κατάφερε να κάνει επιτέλους την ευχή,έργο!!
Το ταξίδι μου διήρκησε 5 "γεμάτες" μέρες και στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τις εμπειρίες μου.

Η ΠΤΗΣΗ
Εξαιρετική η Alitalia,τόσο στην προσφορά της,όσο και στην εξυπηρέτηση,την συνέπεια και κυρίως τις ώρες της.Με άφιξη νωρίς το πρωί και αναχώρηση αργά το βράδυ,δεν χάνεις δευτερόλεπτο από το ταξίδι σου...είναι σα να ξυπνάς από το κρεβάτι σου στην Ρώμη!!

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Για τις τιμές των καταλυμάτων στην Ρώμη έχουν γραφεί πολλά,οπότε η επιλογή έγινε κυρίως βάση περιοχής.Ok η περιοχή του Termini έχει και τα προβλήματά της,αλλά αν κινηθείτε προς Piazza Rebublica αυτά λύνονται άρδην.Περιοχή με πολλά ξενοδοχεία,συνεχή κίνηση και απόλυτη ασφάλεια κάθε ώρα της ημέρας.Επιπλέον,ο σταθμός είναι μια ανάσα κοντά,κάτι που διευκολύνει όχι μόνο το κουβάλημα βαλιτσών από και προς το αεροδρόμιο,αλλά βρίσκεστε και δίπλα στην αφετηρία ΟΛΩΝ σχεδόν των μετακινήσεών σας με τα δημόσια μέσα.
Το Home Page - Hotel Mediterraneo - hotel with conference room roma - hotels in rome italy near termini - book hotels in rome,προσέφερε όλα τα παραπάνω καθώς και μια μέση τιμή στα 135?.Το δωμάτιο λίγο retro,αλλά απόλυτα συμβατό με την πόλη,πεντακάθαρο και ευρύχωρο.Άριστη εξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα από φιλικότατο προσωπικό.

ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η Ρώμη θέλει ποδαρόδρομο...τελεία και παύλα.Όταν όμως τα πόδια δεν χωράνε πλέον στα παπούτσια,τα μέσα είναι απαραίτητα.Παράδοξο μεν-λόγω του φτωχού δικτύου-αλλά λόγω θέσης ξενοδοχείου,το metro αποδείχθηκε υπερπολύτιμο.Στις υπόλοιπες περιπτώσεις που η οικονομία χρόνου και χιλιομέτρων ήταν απαραίτητη,τα λεωφορεία σε πάνε ΠΑΝΤΟΥ.Η χρήση των αυτόματων εκδοτηρίων είναι πανεύκολη,αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε το εισητήριο και από τις tabbaccheria.Τιμή 1?.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5 μέρες στην Ρώμη και θες να τα δεις όλα;αποκλείεται!!!!
Τέθηκε λοιπόν το στοίχημα,και οργανώθηκε το πρόγραμμα.

Μέρα 1η.Αφετηρία από Termini.Piazza Rebublica,Santa Maria della Vittoria(μην χάσετε το εξαιρετικό γλυπτό του Μπερνίνι,Η έκσταση της Αγίας Θηρεσίας),Via Veneto,Piazza Barberini,Piazza di Spagna,Sant Andrea delle Fratte(δυστυχώς κλειστή),Fontana di Trevi,Palazzo del Quirinale,Piazza Venezia,Vittoriano,Santa Maria in Araoceli(απολαύστε την οροφή και το θαυματουργό ξύλινο Θείο Βρέφος),Piazza del Campidoglio μέχρι το πίσω της μέρος για μια πανοραμική πρώτη γεύση της Ρωμαικής Αγοράς.

Μέρα 2η.Metro από Termini σε Colosseo.Η μέρα είναι αφιερωμένη στην αρχαία Ρώμη.Colosseo,Arco di Costantino,και μέσω της Via Celio Vibenna είσοδο στον Παλατίνο λόφο.Το τέλος της περιήγησης μας οδηγεί στην αρχή της Via Sacra και την Αψίδα του Τίτου.Το Foro Romano είναι μαγικό και χρειάζεται να τα περπατήσεις ΟΛΑ.Έξοδος και Αγορά Νέρβα,Αγορά Αυγούστου και Mercati di Traiano.Τα 8? είσοδος,είναι ελάχιστα μπροστά στο υπερθέαμα.

Μέρα 3η.Metro από Termini σε Ottaviano.Vatican Museum(Capella Sistina εννοείται),Basillica di San Pietro(εννοείται με ανέβασμα στον τρούλο),Castel Sant Angelo(χωρίς είσοδο),Piazza Cavour,San Rocco,Piazza Colonna,Via del Corso(για βιτρίνες και ψώνια),Via Condotti και metro Spagna.

Μέρα 4η.Λεωφορείο και Largo di Torre Argentina.Area Sacra,Sant Andrea della Valle(με τον εξαιρετικό τρούλο),Campo De Fiori,Palazzo Farnese,Palazzo del Banco di Santo Spirito,Oratorio,Piazza Navona,Sant Ivo alla Sapienza(με την απίστευτη αυλή),Pantheon,Palazzo di Montecitorio,Tempio di Adriano,Piazza del Collegio Romano.

Μέρα 5η.Termini,Santa Maria Maggiore,San Pietro in Vincoli(με τον Μωυσή του Μικελάντζελο),Domus Aurea,San Clemente al Laterano(δυστυχώς πέσαμε στο κλείσιμο),San Giovanni in Laterano(επιβάλλεται η είσοδος),Scala Santa,λεωφορείο και,Circo Massimo,Santa Maria in Cosmedin,Arco di Gaiano,Tiberina.

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Αυτό το αρχείο εικόνας διανέμεται με τους όρους της άδειας Creative Commons / Αναφορά - Παρόμοια Διανομή 3.0 Μη εισαγόμενο
ΓΙΑ ΚΑΦΕ
[/B]Αναπόσπαστο μέρος της πόλης,εκτός από γεύση προσφέρει και μικρές στιγμές ανάπαυσης από το πολύωρο περπάτημα.Τα καφέ της Ρώμης είναι αναρίθμητα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις...πλην εξαίρεσης,μιας και μοναδικής.
St Eustachio il Caffe.Η επιτομή του εσπρέσσο.Μετά από εδώ ΟΛΑ τα άλλα είναι σαπουνόνερο.Μαθήματα απόλυτου εσπρέσσο.Πιείτε εδώ και θα καταλάβετε τι πίνατε τόσα χρόνια...
Da Diego.Φημιζόταν για τον capuccino del maestro αλλά ο Giuseppe δεν είναι πια εδώ.Πλέον κινείται σε μέτρια επίπεδα.
Cafe San Clemente.Ένα μικρό διαμάντι που ανακαλύφθηκε τυχαία,στην προσπάθεια προστασίας από την βροχή.Ακριβώς απέναντι από την βασιλική του San Clemente al Laterano.Εξαιρετικός machiatto.
Caffe della Pace.Το ότι ήπιε εκεί καφέ ο Πατσίνο,ο Σκορτσέζε ή δεν ξέρω ποιός άλλος,δεν ανεβάζει την αξία του.Μετριότατο,στο περιθώριο του "περάσματος" για Piazza Navona.
Primo Caffe.Όχι τόσο για την ποιότητά του,αλλά για τα stands,που σε κάνουν να νιώθεις οτι πίνεις καφέ δίπλα στους πωλητές του campo de fiori.
Η ιταλική κουζίνα είναι μοναδική και ιδίως όταν την δοκιμάζεις στην έδρα της...γίνεται θεσπέσια!!!! Η απλότητα στο μεγαλείο της και η γεύση εξαιρετική.
Maccheroni.Από τις προτάσεις του travel planet που κρίνεται ιδιαίτερα καλή για τιμή-ποιότητα.Ο χώρος απλός και λιτός,το προσωπικό ιδιαίτερα φιλικό.Προτιμήστε το ισόγειο ή τον εξωτερικό χώρο.Η gricia είχε ξεφύγει λίγο στην αλμύρα της,αλλά η carbonara ήταν super.Το tiramisu...να το πιείς στο ποτήρι.
Er Faciolaro.Στα στενά γύρω από το Πάνθεον.Μεγάλη ποικιλία σε pasta και pizza,με άριστες τιμές.Τα gnocchi του,ξέφυγαν στο βράσιμο αλλά ο μπακαλιάρος με ρεβύθια και δενδρολίβανο ανοίγει νέους ορίζοντες στην γεύση.
Afredo alla scrofa.Τα λόγια είναι περιττά για τον μύθο των fettuccini!! Μπορεί ο μύθος να ξέφτισε,τα fettuccini να μην τα φτιάχνει ο ίδιος ο Alfredo,οι τιμές να είναι τσιμπημένες...αλλά η γεύση παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα και η ιεροτελεστία του σερβιρίσματος είναι ίδια.
Pizza στο όρθιο.Στη γωνία της Via Matteo Boiardo,απέναντι από το snack-bar "Shake" στο San Lorenzo,βρίσκεται ένας φούρνος-παντοπωλείο που σερβίρει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ κομμάτια pizza.Μπήκαμε για ένα στα γρήγορα μέχρι να ανοίξει η Santa Scala και καταλήξαμε να φάμε από τρία και να μην μπορούμε να σηκωθούμε μετά.

Σημειώσεις:
-Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε suppli,το ρωμαικό street food.Θα τα βρείτε σε κάθε pizzeria που προσφέρουν κομμάτι pizza στο χέρι.Τα απλά,με ρύζι μόνο,είναι και τα νοστιμότερα.Υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές,με διαφορετική γέμιση,αλλά μάλλον είναι αρκετά βαριά για το στομάχι.
-Για την Trattoria Armando al Pantheon,προσπαθήστε να κάνετε κράτηση πολύ πολύ νωρίς.Λόγω των λίγων τραπεζιών όλες μας οι προσπάθειες απέβησαν τελικά άκαρπες.
-Το Da Marcello μπορεί να είναι εξαιρετικό αλλά είχε δοθεί στο forum σε λάθος διεύθυνση...δυστυχώς.Η σωστή είναι Via dei Marsi 67,πίσω από το Termini.
ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ
[/B]Παντού...δεν χρειάζεται να ψάχνετε ιδιαίτερα μαγαζιά,για μια δόση δροσιάς.
Κατά καιρούς έχουν γραφεί διάφορα,ιδίως για το San Crispino.Θεικό,μοναδικό και άλλοι αφορισμοί και αξιώματα.Ok,"θεικό παγωτό" έχει και η Δωδώνη αλλά δεν κάνουμε και έτσι.Μοναδικό είναι ως προς τις ιδιαίτερες γεύσεις...αλλά μέχρι εκεί.Τώρα αν το γάλα είναι του Giovanni από την Κορσική ή του Αlessandro από την Τοσκάνη...δεν λέει μία.Τα υλικά μπορεί να είναι φρέσκα κατά την παραγωγή,αλλά τόσο που αργεί η κατανάλωση...λογικά μπαγιατεύουν.Τυχαίο που ήταν το μαγαζί με τον λιγότερο κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας;...δεν νομίζω!

ΠΟΤΟ
Εντάξει,καλή η grappa,τα τοπικά κρασιά,τα limoncello,αλλά αν θέλετε το italian way...Spritz (alcoholic beverage) - Wikipedia, the free encyclopedia.Το spritz,είναι το ποτό της νεολαίας και όχι μόνο,που πίνεται όλες τις ώρες της ημέρας γιατί είναι ελαφρύ και δροσιστικό.Δοκιμάστε το ,στα όρθια,για μια ολιγόλεπτη στάση ξεκούρασης.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
[/B]Το μόνο σίγουρο είναι,όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε μεγάλη και ιστορική ευρωπαική πρωτεύουσα,ότι η Ρώμη έχει αναρίθμητα πράγματα να δεις και να επισκεφτείς.Ίσως,ακόμα,το γοητευτικότερο όλων είναι να περπατάς απλά στους δρόμους της,που είναι παράλληλα μουσεία-αξιοθέατα.Βέβαια υπάρχουν must,και βασικοί άξονες μετακίνησης.Το Βατικανό και τα μουσεία του,το Castel Sant Angelo,το Foro Romano και η αγορά του Τραιανού,το Κολοσσαίο,ο Καπιτωλίνος λόφος,η Piazza Navona,το Πάνθεον,η fontana di Trevi,η piazza di Spagna,είναι μερικά από τα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ υπερτουριστικά αξιοθέατα.
Πέραν τούτων όμως,διάσπαρτα στην πόλη βρίσκονται και αναρίθμητα άλλα,"μικρότερης εμβέλειας και τουριστικής προσοχής",που κρύβουν μικρά διαμάντια.
Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω μερικά από αυτά που επισκέφθηκα,με σκοπό να βοηθήσω αυτούς που θέλουν να εμπλουτίσουν την παραμονή τους στην πόλη με κάπως off-road μαζικού τουρισμού(αν μου επιτρέπεται η έκφραση)αξιοθέατα.

Piazza della Repubblica.
Εξαιρετική κυκλική πλατεία,δίπλα στο Termini,με τα επιβλητικά κτίρια να την περιβάλλουν και την Fontana delle Naiadi στο κέντρο να την στολίζει.Fontana ιστορική,μια και προκάλεσε δριμύτατες αντιδράσεις όταν αποκαλύφθηκαν οι γυμνές μορφές των Ναιάδων.Τα πλάσματα πάνω στα οποία πλαγιάζει η κάθε μία,συμβολίζουν το νερό στις διάφορες μορφές του.
aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_c_cd_Piazza_della_repubblica_hdr.jpg

Στην μικρή αυτή πλατεία δεσπόζουν 2 αξιοθέατα.
α)Η κρήνη του Μωυσή (ή fontana dell acqua felice)με την κακή απομίμηση του αγάλματος του Μωυσή του Μικελάντζελο.

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_4_44_Fontana_Acqua_felice_Roma.jpg



β)Η Santa Maria della Vittoria.Μην χάσετε το απίστευτο γλυπτό του Μπερνίνι σε ένα από τα παρεκλήσσια στο εσωτερικό,την Έκσταση της Αγίας Θηρεσίας.Φτιάχτηκε έτσι ώστε να μοιάζει με θέατρο,θεωρεία και κοινό.Παρατηρήστε τις λεπτομέρειες στο κεντρικό θέμα με τις μπρούτζινες ακτίνες φωτός.
Η κακή απομίμηση του Μωυσή



Λεπτομέρεια από την Έκσταση της Αγίας Θηρεσίας

awww.easypedia.gr_el_images_shared_d_d4_Santa_Maria_della_Vittoria___3.jpg

Piazza Barberini.
[/U]Για να προλάβω τις δικαιολογημένες αντιδράσεις...η εν λόγω πλατεία είναι μείζονος τουριστικού ενδιαφέροντος με την fontana dell Tritone να δεσπόζει και να τραβά την προσοχή.Πόσοι όμως έχουν προσέξει την ταπεινή fontana delle Api (...των μελισσών)του Μπερνίνι στην ΒΑ γωνία;

amw2.google.com_mw_panoramio_photos_medium_5214644.jpg



Λεπτομέρεια από την κρήνη

aus.123rf.com_400wm_400_400_juleberlin_juleberlin0901_juleberlin090100030_4227920.jpg

Sant' Andrea delle fratte.
[/U]Επιβεβλημένη επίσκεψη για τους "Αγγέλους" του Μπερνίνι,που κάποτε στόλιζαν την γέφυρα του Sant' Angelo,αλλά τώρα βρίσκονται εδώ.
awww.easypedia.gr_el_images_shared_0_00_BerniniAngel03.jpg

Santa Maria in Aracoeli.
[/U]Βρίσκεται στην κορυφή του Καπιτωλίνου λόφου και έχετε πολλύς λόγους για να της αφιερώσετε μια είσοδο.Οι βασικότεροι 2,είναι η οροφή με αναπαραστάσεις από την ναυμαχία της Ναυπάκτου και το θαυματουργό ξύλινο βρέφος.Πρόκειται για γλυπτό του Χριστού σε παιδική ηλικία,από ξύλο του κήπου της Γεσθημανής,που λέγεται οτι μπορεί να αναστήσει ακόμα και νεκρούς.
Η οροφή
afarm1.static.flickr.com_33_53689018_6e971883a2_o.jpg


Το ξύλινο βρέφος

aupload.wikimedia.org_wikipedia_commons_a_a4_Santa_Maria_in_Aracoeli_Rome_Santo_Bambino.jpg

Sant' Ignazio di Loyola.
[/U]Μπαρόκ εκκλησία αφιερωμένη στους Ιησουίτες,με την μοναδική οροφή και τον τρούλο,ο οποίος σχεδιάστηκε μεν αλλά δεν χτίστηκε ποτέ.Καλύφθηκε όμως με παραστάσεις που δίνουν την ψευδαίσθηση της προοπτικής.
Η οροφή
awww.nickwinter.com_journeys_images_europe_italy_rome_loyola_2.jpg


Ο ανύπαρκτος τρούλος



Στην ίδια περιοχή ανακαλύψτε την Fontanella dell Facchino,που ανήκει στην κατηγορία των "ομιλούντων" αγαλμάτων της πόλης.

awww.paesionline.it_foto_italia_DD2305_roma_fontana_del_facchino.jpg

Palazzo della Sapienza.
[/U]Είναι κρίμα ολοκληρώνοντας την περιήγηση στην Piazza Navona να μην επισκεφτείτε το παλαιό πανεπιστήμιο της Ρώμης,με την μοναδική αυλή,στο βάθος της οποίας βρίσκεται η εκκλησία του Sant' Ivo alla sapienza.

awww.planetware.com_i_photo_church_of_st_ivo_in_palazzo_della_sapienza_rome_ir1719.jpg


Fontana delle Tartarughe.
Μια όχι τόσο διάσημη,αλλά πανέμορφη κρήνη,σε μια ήσυχη μικρή πλατεία του Campo de Fiori,αξίζει της ανακάλυψής σας.

awww.laboratorioroma.it_passeggiate_20romane_Le_20Fontane_tartarughe.jpg



Λεπτομέρεια της κρήνης.

arete.comuni_italiani.it_foto_2008_wp_content_uploads_2009_01_72426_799x600_500x375.jpg

Scala Santa.
[/U]Τα 28 σκαλοπάτια της Ιερής Σκάλας,πλησίον του San Giovanni in Laterano,λέγεται οτι είναι αυτά που ανέβηκε ο Χριστός στο σπίτι του Πόντιου Πιλάτου.Λόγω της ιερότητάς τους,είναι καλυμμένα με ξύλο,δεν επιτρέπεται να τα πατήσει κανείς και οι πιστοί μπορούν να τα ανέβουν μόνο με τα γόνατα.




San Giovanni in Laterano.
Η πρόσοψη αυτής της βασιλικής δεν προδικάζει το πλούσιο και πραγματικά τεράστιο εσωτερικό της.

awww.romanhomes.com_your_roman_vacation_quarters_early_Christid6198336ff3ffc640067af878a7f90b0.jpg


awww.nycerome.com_img_alberghi_roma_img_zone_roma_zona_san_giovanni_san_giovanni_in_laterano.jpg


afarm1.static.flickr.com_136_407766838_f36b0dc611.jpg


Αν βρεθείτε στην περιοχή,μια επίσκεψη επιβάλλεται!!
San Clemente.
[/U]Μια ανάσα από το Κολοσαίο,η εκκλησία αυτή δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να δει 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους.Από την σύγχρονη εκκλησία στο επίπεδο του δρόμου,την εκκλησία του 4ου αι. πιο κάτω και τέλος τον αρχαίο ναό του Μίθρα στο βάθος.



awww.photoroma.com_photo_rm_rm_702.jpg


Ο ναός του Μίθρα.

a1.bp.blogspot.com__WdrsO71k0M4_S2wELHKiXiI_AAAAAAAABSE_b_c_ZnNlGP8_s400_interior.jpg


Οι κατακόμβες.



Το σχέδιο με τα επίπεδα της εκκλησίας.

awww.antoniothiery.it_Image49.jpg

San Pietro in Vincoli.
[/U]Η εν λόγω εκκλησία φημίζεται για 2 αξιοθέατα.
Το ένα είναι οι αλυσίδες που βρίσκονται κάτω από την Αγία Τράπεζα και λέγονται οτι είναι αυτές που ήταν αλυσοδεμένος ο Άγιος Πέτρος όταν ήταν φυλακή.



Το δεύτερο είναι το παρεκλήσσιο του πάπα Ιούλιου του Β' από τον Μικελάντζελο.Παρότι ημιτελές,ο διάσημος "Μωυσής" του βρίσκεται εδώ.

awww.wga.hu_art_m_michelan_1sculptu_giulio_2_giulio2.jpg


Ο Μωυσής...


Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον tai,για τις απαντήσεις του σε ερωτήματα της τελευταίας στιγμής.
Πάνω από όλους όμως,χρωστώ τις ευχαριστίες μου στον samion,για τις πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες του κατά την οργάνωση του ταξιδιού.
Είπαμε...Καίσαρας στην Ρώμη υπάρχει...και το όνομα αυτού...Samion Ceasar.
 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Αχ dmdoc τι ωραία που πήγες Ρώμη!σίγουρα τη λάτρεψες έτσι;
και πολύ θετικό το ότι δεν συναντήσατε κανένα πρόβλημα με την Αλιτάλια!ούτε μια χαμένη αποσκευή ;ούτε μια καθυστέρηση στην ποραλαβή τους::haha:
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Love at first sight σε όλα της.Σίγουρα θα ξαναπάω και χωρίς να έχω ρίξει κέρμα στην Fontana di Trevi :haha:
Για την Alitalia μην τα λες αυτά γιατί ο Samion καραδοκεί :bleh::bleh:
 

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
ρωμη ρωμη η πιο ωραια πολη του κοσμου ,σιγουρα θα ξαναπας μετα την 100η φορα μπορεις να λες οτι την εχεις δει ;)
ειδες την Fontana di Trevi το βραδυ οταν οι ορδες των τουριστων εχουν μειωθει?αν οχι σημειωσε το να το κανεις την επομενη φορα.
μου εδωσες κουραγιο με αυτο που ειπες για την αλιταλια ,να'σαι καλα
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
ειδες την Fontana di Trevi το βραδυ οταν οι ορδες των τουριστων εχουν μειωθει?αν οχι σημειωσε το να το κανεις την επομενη φορα.


Και βράδυ την είδα,σε ώρα που αν δεν ήταν γύρω οι καραμπινιέροι,μπορεί κ να έβρεχα και τα πόδια μου...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αχά! Σε έπιασα. Ωστε για βουβουζέλες πήγες ε? Ψεύτη. Ιταλία ήσουν.:bleh:
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
Γμτ,με κατάλαβες.Έπιασα ένα στοιχηματάκι τις προάλλες και είπα να το κάνω ταξιδάκι :haha::haha::haha:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Γμτ,με κατάλαβες.Έπιασα ένα στοιχηματάκι τις προάλλες και είπα να το κάνω ταξιδάκι :haha::haha::haha:
Να το κάνεις το ταξιδάκι σου φίλε μου. Δεν λέω εγώ όχι. Αλλά μην μας λες για βουβουζέλες και μας δουλεύεις. Τέλος πάντων. Συγχωρεμένος. Πήγαινε τωρα φέρε κανένα τελάρο μπύρες γιατί σε λίγο παίζει η Γερμανία και μετά συνέχισε την ιστορία. Περιμένω:cool:
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αχ dmdoc τι ωραία που πήγες Ρώμη!σίγουρα τη λάτρεψες έτσι;
και πολύ θετικό το ότι δεν συναντήσατε κανένα πρόβλημα με την Αλιτάλια!ούτε μια χαμένη αποσκευή ;ούτε μια καθυστέρηση στην ποραλαβή τους::haha:
αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε..:bleh: άλλαξε η εταιρεία λέμε. η νέα ΑΖ πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια πτήσεων το πρώτο δίμηνο του 2010.
.Σίγουρα θα ξαναπάω και χωρίς να έχω ρίξει κέρμα στην Fontana di Trevi :haha:
Για την Alitalia μην τα λες αυτά γιατί ο Samion καραδοκεί :bleh::bleh:
μπράβο dmcdoc και πάλι Ρώμη σύντομα..καραδοκώ, σωστά...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αγαπημενη Ρωμη!Χαιρομαι που σου αρεσε .
Αντε και στο κεφαλακι μας..(για τριτη φορα.)
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
ΓΙΑ ΚΑΦΕ
Αναπόσπαστο μέρος της πόλης,εκτός από γεύση προσφέρει και μικρές στιγμές ανάπαυσης από το πολύωρο περπάτημα.Τα καφέ της Ρώμης είναι αναρίθμητα και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις...πλην εξαίρεσης,μιας και μοναδικής.
St Eustachio il Caffe.Η επιτομή του εσπρέσσο.Μετά από εδώ ΟΛΑ τα άλλα είναι σαπουνόνερο.Μαθήματα απόλυτου εσπρέσσο.Πιείτε εδώ και θα καταλάβετε τι πίνατε τόσα χρόνια...
Da Diego.Φημιζόταν για τον capuccino del maestro αλλά ο Giuseppe δεν είναι πια εδώ.Πλέον κινείται σε μέτρια επίπεδα.
Cafe San Clemente.Ένα μικρό διαμάντι που ανακαλύφθηκε τυχαία,στην προσπάθεια προστασίας από την βροχή.Ακριβώς απέναντι από την βασιλική του San Clemente al Laterano.Εξαιρετικός machiatto.
Caffe della Pace.Το ότι ήπιε εκεί καφέ ο Πατσίνο,ο Σκορτσέζε ή δεν ξέρω ποιός άλλος,δεν ανεβάζει την αξία του.Μετριότατο,στο περιθώριο του "περάσματος" για Piazza Navona.
Primo Caffe.Όχι τόσο για την ποιότητά του,αλλά για τα stands,που σε κάνουν να νιώθεις οτι πίνεις καφέ δίπλα στους πωλητές του campo de fiori.
 

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
χαχαχα
το πρωτο (St Eustachio il Caffe) εχει και φραπε θα το δοκιμασω τον αυγουστο που εχω ενα τετραωρακι στη ρωμη ερχομενος απο βαλενθια.
να δω πως θα χωρεσουν ολα αυτα που θελω να κανω μεσα σε 4 ωρες:roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.761
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom