2012 - Γύρος Πελοποννήσου με transalp-700

georgetrips

Member
Μηνύματα
30
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΑ
2012 - ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΜΕ TRANSALP-700
-----------------------------------------------------------------------------------
Στα πλαισια μιας ‘’επικειμενης’’ εμπλοκης μου[ισως] σε εναλακτικη μορφη μοτο-τουρισμου,ο γυρος της Πελοπονησσου με μηχανη φυσικα,ειναι το ζητουμενο.Θα επρεπε να γινει το ‘’πρακτικο’’ κομματι του του ταξιδιου μια και ο σχεδιασμος επι χαρτου ειχε γινει καιρο . Η περιπετεια με μηχανες στην Ελλαδα ‘’εκφραζεται’’ μεσω μοτο-λεσχων η΄’ μεσω ατομικων εξορμησεων ,ο καθενας μονος του δηλαδη.Ετσι εμεις ,σκεφτηκαμε να το ‘’ανοιξουμε’’ το θεμα για τους ξενους που επισκεπτονται την Ελλαδα [μεσω και ενοικιασης μοτοσυκλετων] με συνοδο-αρχηγο εκδρομης η’’ για τους φιλους που δεν ανηκουν σε λεσχες και που ποτε απο μονοι τους δεν θα ξεκινουσαν για μια τετοια εκδρομη . [περισσοτερα μπορειτε να δειτε στο www.georgetrips.gr -adventure in Greece] .
Με ενα transalp-700 λοιπον, καινουργιο παρακαλω[90 χιλιομετρα ειχε το κοντερ] και τον Ηλια , εξοπλισμενοι με χαρτες –GPS και φωτογραφικες μηχανες ξεκινησαμε να κανουμε σε 4 μερες 1500 χιλιομετρα περιπου απο ‘’ιδιαιτερους’’ δρομους η’’ αν θελετε οχι παντα απο τον κλασσικο δρομο. Αυτο που ενα εκδρομικο τουρ θα χρειαστει 7-8 μερες ! Το ζητουμενο...η περιπετεια με ασφαλεια [οσο το δυνατον] οι πολλες εναλακτικες εικονες που μπορει να δει καποιος σε ενα μερος σαν την Πελοπονησσο! Πραγματικα ,δεν ξερω και τωρα που σας γραφω αυτο το αρθρακι αν πρεπει να σας τα αναφερω ολα οσα ζησαμε τοσο γρηγορα σε 4 μερες η’’ να αφησω την φαντασια σας να ‘’οργιαση’’! Το transalp-700 , ειναι μια ωραια μηχανη ,ανετη ,φορτωμενη με 3 βαλιτσες και 2 δυναμικα παληκαρια-‘’χιλιομετροφαγους’’ ετοιμα να ‘’οργωσουν’’ τα παντα ! Το να ‘’στρωνεις’’ενα τετοιο εργαλειο,ειναι παντα ενδιαφερον !!!
Ξεκινωντας αυτον τον γυρο-express ο Ισθμος της Κορινθου εινα η πρωτη σταση για φωτογραφιες καταγραφη χιλιομετρων και ωρας. ‘’Κλασσικα εικονογραφημενα ‘’ θα μου πεις ,ε? Ναι αλλα τι εικονογραφημενα ! Κατσε εξηγησε σε ξενο το πως ξεκινησε το εργο και τι σχεση εχει ο Ισθμος με την εκφραση.....’’ το νι-νι κινει καραβι ‘’ !!! χαχα! Τα Ισθμια και στην συνεχεια η Επιδαυρος με το αρχαιο θεατρο ειναι μονο η αρχη ! Στο Αραχναιο ,πηγαινωντας για Μυκηνες χανης το μυαλο σου απο τα χρωματα των λουλουδιων και την μυρωδια τους λες και δεν εχεις ξαναμυριση ποτε κατι τετοιο και σκεφτεσε οτι και 10 ματια να ειχες ,δεν φτανουν να ευχαριστηθης αυτα που βλεπεις !!! Να πω για το Ναυπλιο κατι? Για το Παλαμηδι η’’ το Μπουρτζι ? Να πω για το Λεωνιδιο η’’ για το χωριο στον Κοσμα Ελωνα ? [με κεινα τα παραδοσιακα παλιογλυκα!!!!] Να σας πω οτι φτασαμε στην Μονεμβασια οδηγωντας ολη μερα ,ολα τα στροφιλικια που βρησκαμε μπροστα μας κανωντας 450 χιλιομετρα και δεν το πηραμε χαμπαρι? Η’’ για την μαγεια που νιωθεις μεσα στο καστρο ? [αμα εισαι και λιγο καψουρακι !!! ]
Την δευτερη μερα πρωινο μετα καφεδουμπας απαραιτητη! Το ξυπνημα συνοδευετε απο συναισθημα ‘’ανυπομονησιας’’ γιατι θα ξαναβρεθουμε στον δρομο να ‘’φαμε’’ κανα χιλιομετρο ,μεσα σε διαφορετικες καθε φορα εικονες ! ‘’Ναυαγια’’ σαν αυτο στην Σελνιτσα δεν βλεπεις καθε μερα ουτε Γυθειο ουτε τοσες πορτοκαλιες με φοντο δεξια μας τον χιονισμενο Ταυγετο !!! Το να περνας ολα αυτα τα μερη και να βρισκεσαι ξαφνικα στην Μανη ,ειναι σαν να εισαι ο....ΣΠΟΚ ,[ χαχα,θυμαστε? ] και διακτινιζεσαι απο μερος σε μερος ! Χιλιομετρα μην ρωτατε ! Τα πρωτα 100 μετραω παντα και μετα χανετε η μπαλα και το μυαλο σε αυτα που βλεπω και δεν ξεχνω ΠΟΤΕ να ευχαριστω Τον Θεο που με αξιωνει να δω ολα αυτα ! Η φωτογραφικη μηχανη εχει παρη φωτια και το δαχτυλο του Ηλια ‘’αγκυλωση’’ ριχνωντας τρελες ριπες με την καμερα. Ο ηχος ‘’γκλιν-γκλιν’’ εχει γινει ενα στα αυτια μας και πια ακουγεται σαν ...μουσικη!
Το σπηλαιο του Δυρου ειναι μπροστα μας και δεν θα πω τιποτα για την διαδρομη 1200 μετρων με την βαρκα !....τιποτα χαχα! Θα σας πω οτι το Ακρωτηριο Ταινερο ειναι το Νοτιοτερο χερσαιο σημειο της Ευρωπης και οτι εκει θελει κανα αθλητικο παπουτσακι για να πας. Η φωτογραφια ,εδω στην πυλη του Αδη [ξουτ] ειναι σημαντικη για μενα που εχω παει στις 4 ακρες της Ευρωπης [www.georgetrips.gr] και συγκινητικο που ειναι στην Ελλαδα ,οπως και η Γαυδος...το νοτιοτερο σημειο της Ευρωπης!
Στο Οιτυλο και το Λιμενι βρισκεις το χρωμα που ψαχνης στην ζωη σου [τρικολορε]
στην Στουπα την τελεια θαλασσα και στην Καρδαμυλη ισιωνης την ισοροπια στο ζαχαρο απο την καρυδοπιτα [με παγωτο για τους κοιλιοδουλους!!!] Για την Καλαματα [που βρηκαμε τον φιλο μας Μιχαλη και μας κερασε καφε] ...το Πολυμνιο με τους καταρακτες ?
...θα σας πω οτι τα μπυρονια και τα καλαμαρακια στν Κορωνη οπου διανυκτερευσαμε ηταν ....ζαχαρη ! Αλλη μια ομορφη μερα στην ζωη μου !
Δυστυχως ‘’μπαρμπα’’ στην Κορωνη δεν εχω ,εχω ομως φωτογραφιες απο το μικρο καστρο της πολης ,απο την Φοινικουντα και απο το ...’’δεν εχω λογια να εκφραστω’’ καστρο της Μεθωνης !!! Σκωτια μου θυμιζε ! [....4 φορες εχω...περαση..απο Σκωτια!!! ] Μειναμε κανα διωρο τουλαχιστον με τον Ηλια βγαζωντας ξανα και ξανα φωτογραφιες και να μην χορταινουμε το θεαμα! Αλλο πραγμα! Αν δεν ειχαμε να συνεχισουμε για Γιαλοβα και την παραλια της Βοιδοκοιλιας θα μεναμε κι’αλλο. Τι παραλια και αυτη? Θαθελα η μερα ναχει 48 ωρες για να ευχαριστιωμουν περισσοτερο ολα αυτα ! Φαντασου τι χιλιομετρο θαπεφτε !!! χαχα!
Πυλος, Γαργαλιανοι ,Φιλιατρα και Κυπαρισσια στον δρομο μας πριν ‘’χωθουμε’’ μεσα στη φυση ολοκληρωτικα πηγαινωντας στις πηγες της Νεδας μεσα σε ενα εναλασσωμενο συνεχως ,καιρικο σκηνικο ...με λιγα λογια ναααα κατι σταλες βροχας ! Ενταξη ,εμεις ειμαστε αδιαβροχοι ,το προβλημα ειναι οι καμερες . Ανεβαινωντας στον Επικουρειο Απολλωνα και στα 1000 τοσα μετρα υψομετρο θυμαμαι τον Δημητρη τον μηχανικο μου που με ειχε ‘’προειδοποιηση’΄’ για το μεγαλειο του θεαματος! Η βροχη και τα συννεφα εκρυβαν τον δρομο και η ορατοτητα ηταν στα 10-15 μετρα! Το GPS φανηκε πολυ χρησιμο γιατι στους 30 ποντους απο τα ματια μου εβλεπα την πορεια που προσπαθουσα να μαντεψω κοιτωντας στον δρομο αλλα με τοση ομιχλη που να δω ? Ουτε την ζελατινα δεν τολμουσα να ανοιξω απο την δυναμη της βροχης! Τελικα κατεβηκαμε μεσω Αδριτσαινας ,Νεας Φιγαλειας ,Ζαχαρω [sugar-city] και στην λιμνη Καιαφα ξαναβγηκαν τα πιστολια! Οι φωτογραφικες μηχανες ! Πηραν παλι φωτια ! Η Ολυμπια στον δρομο μας,τα λογια περιττα και ο Πυργος η τελευταια και αναγκαστικη μας διανυκτερευση . Ο καιρος εγινε τοσο ασχημος που αναγκαστηκαμε να γυρισουμε απο Πυργο –Αθηνα οχι ομως οπως θα θελαμε . Δεν ηταν λιγα οσα ειδαμε και τελικα καναμε την δουλεια μας μια και το υπολοιπο της διαδρομης που θελαμε να κανουμε μας ειναι γνωστο.
Αυτος ηταν ενας γυρος-express της Πελοπονησσου κατω απο ‘’ιδιαζουσες’’ συνθηκες που ομως μου ξυπνα, καθως θυμαμαι, το συναισθημα να ξαναπαω και να τον ξανακανω σε περισσοτερες μερες για να δω ακομα περισσοτερα μερη ! Τοση ομορφια δεν παλευεται !!!
Συγνωμη .......εσυ ακομα καθεσε ???

Georgetrips !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.798
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom