Ζάκυνθος σε γαλαζοπράσινο φόντο!

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική

Mέσα Ιουνίου! Η αγαπημένη μου περίοδος για διακοπές σε ελληνικό νησάκι! Θέλαμε κάτι κοντινό ώστε να χαρούμε το εξαήμερο άδειας που είχαμε χωρίς να χάσουμε πολύ χρόνο σε μετακινήσεις. Ξεκινάμε Παρασκευή μεσημέρι μετά τη δουλεία από τα Κρέστενα και σε λιγότερο από 1 ώρα είμαστε στην Κυλλήνη. Μια καλή επιλογή για φαγητό στην περιοχή (αν υπάρχει χρονικό περιθώριο από την αναχώρηση του πλοίου) είναι το ταβερνακι Σου - Μου πάνω από την παραλία. Φάγαμε, λοιπόν, ωραιότατα και στη συνέχεια "μπαρκάραμε" για Ζάκυνθο! Ο καραβίσιος καφές κι ένας αγώνας Μουντιάλ μας κράτησαν συντροφιά για 1 ωρίτσα και κάτι, μέχρι που φτάσαμε! Επιτέλους διακοπές!
Στη Ζάκυνθο μείναμε 6 υπέροχες μέρες χαλαρωτικές και ξεκούραστες, γεμάτες εικόνες πανέμορφης φύσης και μοναδικής ομορφιάς. Παρ'όλ'αυτά κάποιος αστάθμητος παράγοντας έδωσε μια διαφορετική νότα σ'αυτήν την καλοκαιρινή εξόρμηση. Μας στέρησε την επίσκεψη στο Ναυάγιο, το Μαραθωνήσι και το πάρκο Ασκός αλλά μας αντάμειψε με εικόνες άγριας ομορφιάς και μελαγχολικής γοητείας που δύσκολα συναντάς μες το κατακαλόκαιρο. Ήταν ο άστατος καιρός που τη μια έστελνε τον ήλιο να μας ζαλίσει γλυκά και την άλλη μια ξαφνική βροχή να μας μαγέψει με τον μελαγχολικό της ήχο.
Ένα σημείο κλειδί για τις όμορφες μέρες που περάσαμε ήταν η επιλογή καταλύματος. Μείναμε στο συγκρότημα ανεξάρτητων κατοικιών Paliokaliva village ανάμεσα στο Τσιλιβί και το Τραγάκι. Ιδανική τοποθεσία για τις εξορμήσεις στο νησί καθώς είναι σχεδόν στο κέντρο του οδικού άξονα και ταυτόχρονα απέχει μόλις 10-15 λεπτά από την πόλη της Ζακύνθου. Μέσα σε έναν ελαιώνα με μικρά μονοπατάκια, κούνιες, αιώρες, παγκάκια, φαναράκια, κεράκια και ρομαντικές γωνιές βρίσκονται 12 πέτρινα σπιτάκια. Λευκή Ζακυνθινή πέτρα, ξύλινοι κορμοί στην οροφή, ρετρό έπιπλα, ρουστίκ διακόσμηση, πινελιές πολυτέλειας και φινέτσας. Στα συν επίσης η πισίνα με την υπέροχη θέα (τέλειο σημείο για να απολαύσεις μια τελευταία βουτιά το δειλινό παρέα με ένα ποτάκι) και το free wireless. Κι όλα αυτά στην μισή τιμή από την αντίστοιχη του Αυγούστου. Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Παραμυθένιο περιβάλλον, ζεν ατμόσφαιρα, ιδανική επιλογή!
Ζάκυνθος, Τσιλιβί, Παραδοσιακές πέτρινες βίλλες -- Paliokaliva Villas --
 

Attachments

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Xαίρομαι που πέρασες όμορφα στη Ζάκυνθο, αλλά θα πρότεινα για κάποιον που θέλει να κλείσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για Αύγουστο να το σκεφτεί καλύτερα γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως: http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E5%E9%E1-%E5%F0%E5%E9%E3%FC%ED%F4%F9%F2.html
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Η Ζάκυνθος έχει άπειρες πραλίες για όλα τα γούστα. Εμείς "τιμήσαμε με την παρουσία μας" πολύ συγκέκριμένες γιατί οι εν λόγω διακοπές είχαν ως σκοπό την απόλυτη χαλάρωση κι όχι το sight-seeing. Έτσι επιλέξαμε αυτές που με βάση τα όσα είχαμε διαβάσει και δει πιστεύαμε πως θα έχουν το στυλ που μας αρέσει. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε το Ναυάγιο και το Μαραθωνήσι γιατί είχε απαγορευτικό και τις 6 ημέρες που είμασταν στο νησί.:(Πάμε όμως σε αυτά που είδαμε...
Την πρώτη μέρα φτάσαμε απόγευμα στο νησί και αφού ταχτοποιηθήκαμε στο κατάλυμα θέλαμε άμεσα να κάνουμε τη βουτιά μας κάπου κοντά. Πού όμως; Η παραλία του Γαϊδάρου ήταν the place to be!:haha: Σε 5 λεπτά ήμασταν εκεί. Εντελώς μόνοι μας σε ένα αμμουδερό,ειδυλλιακό κολπίσκο με ζεστά, ξέβαθα νερά. Ό,τι καλύτερο για καλωσόρισμα!

Την επόμενη μέρα εξορμήσαμε στα νοτιοδυτικά του νησιού, στην περιοχή του Κεριού. Στην παραλία Κερί απολαύσαμε τις βουτιές μας καθώς και κάτι τρελούς ύπνους κάτω από τα δεντράκια, ξενερώσαμε με το απαγορευτικό για Μαραθωνήσι και τέλος αναχωρήσαμε για την διπλανή παραλία, τη Μαραθία. Η Μαραθία είναι κατά τη γνώμη μου μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Μετά από σύντομο μονοπατάκι αντικρίζετε το σημείο που το πράσινο συναντά το γαλάζιο. Ξαπλώστε κάτω από τη σκιά των δέντρων του βράχου, πάνω στα λευκά βότσαλα και χαζέψτε το απέραντο γαλάζιο. Καφεδάκι (προμηθευμένο από πριν) και ευχάριστο ανάγνωσμα (λογοτεχνικό βιβλίο, αθλητική εφημερίδα, voyager κλπ) απαραίτητα! Το μπάνιο είναι απόλαυση!

Το απογευματάκι οδεύσαμε προς τα βορειοδυτικά. Πόρτο Λιμνιώνας! Το απόλυτο σημείο για δροσερές βουτιές στα κρυστάλλινα νερά και στη συνέχεια χάζεμα του υπέροχου τοπίου από το δικό σας prive βραχάκι. Το απόγευμα πιστεύω πως είναι ιδανική ώρα για επίσκεψη στην περιοχή. Έχει σκιά, ησυχία (ήμασταν για άλλη μια φορά μόνοι μας) και παραδόξως το νερό δεν ήταν ιδιαίτερα παγωμένο. Μην το χάσετε!

Τρίτη μέρα στο νησί και ξεκινάμε για το Πόρτο Βρώμη με great expectations! Που να ξέραμε!:pΕνώ το Πόρτο Βρώμη μας είχε ενθουσιάσει από τις φωτογραφίες on line, εμείς το αντικρίσαμε βρώμικο και με θολά νερά! Πρώτο χτύπημα! Το δεύτερο ήρθε όταν μάθαμε για το απαγορευτικό για το Ναυάγιο. Αυτά έχει η ζωή! Κι έτσι πνίξαμε την πίκρα μας στον Μακρύ Γιαλό. Πολύ ωραία παραλία με βοτσαλάκια και δροσερά νερά! Απολαύσαμε ωραίο μπανάκι, santouits on the beach και μια ωραία βόλτα στις γαλάζιες σπηλιές! Την Ζάκυνθο την είχα επισκεφθεί και μικρή με τους γονείς μου και θυμάμαι ότι 2 πράγματα με είχαν ενθουσιάσει τότε πιο πολύ. Οι γαλάζιες σπηλιές και η πισίνα του ξενοδοχείου. (μάλλον δεν άλλαξα και πολύ τα τελευταία 15 χρόνια:p). Κάναμε λοιπόν τη βόλτα μας στις όμορφες σπηλιές με τα υπέροχα νερά, βουτήξαμε στο απέραντο γαλάζιο, φωτογραφηθήκαμε στο πιο γαλάζιο σημείο και μ'αυτά και μ'αυτά σώθηκε η μέρα!

Τέταρτη μέρα στο νησί κι ο ήλιος παύει να μας χαμογελά! Δεν πτοούμαστε όμως. Κατηφορίζουμε νοτιοανατολικά. Προορισμός μας είναι η παραλία Γέρακας. Το τοπίο είναι εξωτικό! Τεράστια αμμώδης παραλία, σκούρα πράσινη βλάστηση την αγκαλιάζει τρυφερά, σιελ νερά στο χρώμα του ουρανού! Τα σύννεφα, τα κύματα και η επιλογή της φύσης (οι χελώνες καρέτα-καρέτα την έχουν επιλέξει ως τόπο γέννησης των αυγών τους) καθιστούν το τοπίο επιβλητικό! Το μπανάκι τέλειο, το παιχνίδι με τα κύματα ακόμα καλύτερο! Νιώθουμε τυχεροί!

Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού. Φυσικά προτιμάμε την δεξιά πλευρά μακριά από τα δυνατά beat και τα αγγλάκια. Το τοπίο είναι κι εδώ γαλήνιο και εξωτικό! Ο ήλιος μας κάνει τη χάρη και το μπάνιο είναι υπέροχο. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία μοιάζει με λίμνη. Παραδεισένια αίσθηση!

Τις 2 τελευταίες μας μέρες στο νησί μέχρι το μεσημέρι έβρεχε! Το πρωί ξυπνούσαμε με τον ήχο της βροχής, πέρναμε πρωινό στο παραμυθένιο σπιτάκι χαζεύοντας από τα παράθυρα το φθινοπωρινό σκηνικό κι όταν το μεσημεράκι ο ήλιος έκανε την εμφανισή του πιάναμε ξαπλώστρα δίπλα από την πισίνα κι απολαμβάναμε ξεκούραση, καφεδάκι, βουτιές και γαλήνη! Not bad!;)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Xαίρομαι που πέρασες όμορφα στη Ζάκυνθο, αλλά θα πρότεινα για κάποιον που θέλει να κλείσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για Αύγουστο να το σκεφτεί καλύτερα γιατί μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως: http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E5%E9%E1-%E5%F0%E5%E9%E3%FC%ED%F4%F9%F2.html
Σ'ευχαριστώ πολύ! Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτό που λες. Το έχω διαβάσει το topic...Ούτε καν πήγαινε το μυαλό μου. Τελικά στον βωμό του κέρδους ακόμα κι ο επαγγελματισμός εξανεμίζετε.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Σ'ευχαριστώ πολύ! Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτό που λες. Το έχω διαβάσει το topic...Ούτε καν πήγαινε το μυαλό μου. Τελικά στον βωμό του κέρδους ακόμα κι ο επαγγελματισμός εξανεμίζετε.
Το ξενοδοχείο είναι πανέμορφο, δεν το συζητώ, αλλά ο επαγγελματισμός τον Αύγουστο πάει περίπατο... Πες κι άλλα για Ζάκυνθο γιατί με ενδιαφέρει! :)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Kαι φτάνουμε στο πάντα αγαπημένο θέμα του φαγητού!

ΤΑ ΚΑΛΑ

Μαλάνος : στην πόλη της Ζακύνθου προσφέρει νόστιμα παραδοσιακά φαγητά. Αποτελεί καλή επιλογή ιδίως για μεσημεράκι.

La Bruschetta : στο Κερί, με όμορφη θέα απολαύσαμε γευστικές πίτσες και κόκκινο ιταλικό κρασάκι.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Αresti piano bar-restaurant : στο Κρυονέρι σε μια μικρή, ρομαντική βεραντούλα γευτήκαμε εκλεπτυσμένες γεύσεις, ένα μπουκάλι κρασί και την ιδιάιτερα ρομαντική ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ!!!

Αλιτζερίνοι : στο Κοιλιώμενο, σε έναν παραδοσιακό χώρο, τα φαγητά είναι πεντανόστιμα (από το ζυμωτό ψωμί ως το σαγανάκι και από τα κρεατικά έως το παραδοσιακό γλυκάκι στο τέλος). Μην το χάσετε με τίποτα!

Πορτοκάλι : στο Αργάσι σε έναν όμορφο κήπο με νεοχίπικη διακόσμηση απολαύσαμε πεντανόστιμα ζυμαρικά με φρέσκα υλικά και ευωδιστά μυρωδικά! Η τάρτα σοκολάτα-πορτοκάλι ήταν το καλύτερο φινάλε! Super!

Η Ζάκυνθος, πέρα από τις υπέροχες παραλίες της έχει να προσφέρει και μια πολύ όμορφη πόλη. Ένα απογευματάκι κάναμε βολτούλα στην περιποιημένη κεντρική πλατεία, στους πεζόδρομους, κατά μήκος του λιμανιού, ανάψαμε ένα κεράκι στον ναό του Αγίου Διονυσίου και περιπλανηθήκαμε στις γειτονιές της πόλης!
Το πιο όμορφο μέρος όμως της πόλης είναι ο άνω οικισμός, η Μπόχαλη. Στενά δρομάκια, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και καταπληκτική θέα! Ό,τι πρέπει για καφεδάκι ή ποτάκι με "πιάτο" όλη την πόλη της Ζακύνθου. Αξέχαστο θα μου μείνει το απόγευμα στο "Διεθνές", να θαυμάζουμε την υπέροχη θέα καθισμένοι σε μια ρετρό κούνια-κανεπεδάκι απολαμβάνοντας ένα μιλφέιγ φρυγανιάς με παγωτό (παραδοσιακό ζακυνθινό γλυκό). Τι ωραία...

Το καλύτερο μέρος για ποτό είναι το "πορτοκάλι" που προανέφερα! Ξαπλωμένοι σε αιώρες απολαμβάνωντας ποτάκια-don't miss it!
Tα ψώνια για φίλους και συγγενείς τα κάναμε από τον αγροτικό συνεταιρισμό γυναικών Κοιλιωμένου. Τέλειο ζυμωτό ψωμί, λαδοτύρι, παστέλια,λεμοντσέλο κι άλλες ποιοτικές λιχουδιές!
Πέρασε σχεδόν 1 μήνας από τις διακοπές μας στην Ζάκυνθο. Η ξύλινη χελωνίτσα που είναι κολλημένη στο ψυγείο μου μου θυμίζει καθημερινά το πανέμορφο αυτό νησί. Ρομαντικές στιγμές χαλάρωσης σε γαλαζοπράσινο φόντο!Επισκεφθείτε το!:rolleyes:
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μπράβο pattyyy. Χαίρομαι που το νησί κατάφερε να σου αφήσει καλές εντυπώσεις το 2010. Και σίγουρα ο Ιούνιος είναι πολύ καλύτερη επιλογή από το φουλ του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Κάθε φορά που διαβάζω ιστορίες για τη Ζάκυνθο και βλέπω φωτογραφίες, νιώθω ένα τσίμπημα. Πήγαινα μικρή σχεδόν κάθε καλοκαίρι στη θεία μου.
Το νησί το γνώρισα και το έζησα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα.
Οι τεράστιες αμμουδερές παραλίες του είχαν τότε ελάχιστο κόσμο και καθόλου ομπρέλες.
Για τα αγγλάκια, ούτε λόγος. Δεν υπήρχε ούτε ίχνος. Το Αργάσι, χωρίς να είναι ποτέ κανένα σπουδαίο μέρος δεν είχε αυτό το χάλι.
Το Τσιλιβί ήταν σχεδόν έρημο. Μια ταβέρνα στη μια άκρη της παραλίας και μια ταβέρνα στην άλλη.
Στο Λαγανά ποτέ δεν πηγαίναμε, όχι λόγω άγγλων, αλλά γιατί πάντα ήταν το πιο τουριστικό και βρώμικο μέρος. Και η παραλία του, σου έδινε λίγο την αίσθηση του βάλτου.
Το παγωτό στη Μπόχαλη ήταν must και τα χωριά του νησιού πολύ ενδιαφέροντα.
Οι παραλίες του Βασιλικού μοναδικές και ο κόσμος που πήγαινε στο Γέρακα ελάχιστος. Και το ναυάγιο δεν είχε ακόμα "ανακαλυφθεί". Είναι μεταγενέστερη ατραξιόν.

Η τελευταία φορά που πήγα (έχουν περάσει αρκετά χρόνια) ήταν καταλυτική.
Αυτό που έβλεπα δεν είχε καμία σχέση με το μέχρι τότε αγαπημένο μου νησί. Παντού τρεις σειρές ομπρέλες, μπιτς μπαρ, μεθυσμένοι άγγλοι και σε πολλά σημεία όπως το Αργάσι, κακόγουστα μαγαζιά.
Τα ομολογουμένως ωραία γαλαζοπράσινα νερά και το καλό φαγητό του νησιού, δεν ήταν αρκετά για να με κάνουν να ξαναπάω.
 

Sugar

Member
Μηνύματα
206
Likes
126
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού. Φυσικά προτιμάμε την δεξιά πλευρά μακριά από τα δυνατά beat και τα αγγλάκια. Το τοπίο είναι κι εδώ γαλήνιο και εξωτικό! Ο ήλιος μας κάνει τη χάρη και το μπάνιο είναι υπέροχο. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία μοιάζει με λίμνη. Παραδεισένια αίσθηση!



Επειδή κι εμένα μ' ενδιαφέρει η Ζάκυνθος και ειδικά η συγκεκριμένη περιοχή τί ακριβώς έχει δεξιά πλευρά. Εκεί κοντά είναι το The Bay και η Πλάκα? Εχεις κάποια πρόταση για διαμονή. Το ψάχνω τόσο καιρό και ακόμα δεν έχω καταφέρει να κλείσω για τις 20 Αυγούστου. VarioAthens έχεις κάποια πρόταση άλλη γιατί βλέπω ότι στράβωσε η κράτηση τελευταία στιγμή.
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού. Φυσικά προτιμάμε την δεξιά πλευρά μακριά από τα δυνατά beat και τα αγγλάκια. Το τοπίο είναι κι εδώ γαλήνιο και εξωτικό! Ο ήλιος μας κάνει τη χάρη και το μπάνιο είναι υπέροχο. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία μοιάζει με λίμνη. Παραδεισένια αίσθηση!



Επειδή κι εμένα μ' ενδιαφέρει η Ζάκυνθος και ειδικά η συγκεκριμένη περιοχή τί ακριβώς έχει δεξιά πλευρά. Εκεί κοντά είναι το The Bay και η Πλάκα? Εχεις κάποια πρόταση για διαμονή. Το ψάχνω τόσο καιρό και ακόμα δεν έχω καταφέρει να κλείσω για τις 20 Αυγούστου. VarioAthens έχεις κάποια πρόταση άλλη γιατί βλέπω ότι στράβωσε η κράτηση τελευταία στιγμή.

σωστα εκει ειναι και το the bay
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.496
Likes
8.015
Στη συνέχεια αναχωρούμε για την παραλία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή του Βασιλικού. Φυσικά προτιμάμε την δεξιά πλευρά μακριά από τα δυνατά beat και τα αγγλάκια. Το τοπίο είναι κι εδώ γαλήνιο και εξωτικό! Ο ήλιος μας κάνει τη χάρη και το μπάνιο είναι υπέροχο. Τα νερά είναι διάφανα και η παραλία μοιάζει με λίμνη. Παραδεισένια αίσθηση!



Επειδή κι εμένα μ' ενδιαφέρει η Ζάκυνθος και ειδικά η συγκεκριμένη περιοχή τί ακριβώς έχει δεξιά πλευρά. Εκεί κοντά είναι το The Bay και η Πλάκα? Εχεις κάποια πρόταση για διαμονή. Το ψάχνω τόσο καιρό και ακόμα δεν έχω καταφέρει να κλείσω για τις 20 Αυγούστου. VarioAthens έχεις κάποια πρόταση άλλη γιατί βλέπω ότι στράβωσε η κράτηση τελευταία στιγμή.

Τίποτα δυστυχώς! Έχω μείνει ξεκρέμαστη, γιατί όσα μου αρέσουν είναι full και αυτά που έχουν μείνει δεν μου αρέσουν καθόλου! Αν βρείς εσύ τίποτα, πες μου κι εμένα!
 

zmaria

Member
Μηνύματα
1.335
Likes
1.201
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Μπράβο Patyyy πολύ καλές οι πληροφορίες σου!!! Ότι πρέπει για κάποιον που θα πάει διακοπές εκεί. Ζάκυνθο έχω να πάω πολλά χρόνια αλλά κι εγώ τον Λαγανα θυμάμαι πως δεν τον άντεχα καθόλου! Κατά τα άλλα είναι πολύ όμορφο νησί.


Α ρε varioAthens έφαγες μεγάλο πακέτο, με σκέφτομαι στην θέση σου και βγάζω καντήλες γιατί κι εγώ κλείνω πολύ νωρίς για διακοπές...
Σόρυ για το οφ τοπικ
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.785
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom