Αγκίστρι - Ιούνιος 2011

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Η περίπτωσή μου δείχνει το καλό με αυτό το νησί! Μπορείς να το κανονίσεις τελευταία στιγμή. Έτσι και εγώ Πέμπτη το σκέφτηκα, Σάββατο πρωί ήμουν εκεί…
Ξύπνημα, Μετρό, Δελφίνι, Αγκίστρι! Τόσο απλά 10:30 ήμασταν εκεί.
Είχα μια περιέργεια να δω τι θα συναντήσω, πως είναι δυνατόν τόσο κοντινός και φθηνός προορισμός να μην είναι διαφημισμένος? Κάτι δεν πάει καλά?
Τελικά ήταν το ακριβώς αντίθετο.. Μια χαρά πάει, απλά μάλλον το κρατάει ο κόσμος κρυφό για να μην χάσει την μαγεία του…

Λοιπόν.. Με το που φτάσαμε στον Μύλο (εκεί σε αφήνει το δελφίνι) περιμέναμε να έρθει ή το λεωφορείο ή το τρενάκι να μας πάει στο κέντρο (Σκάλα). Μέσα σε 5 λεπτά ήρθε το τραινάκι και πήρε κάποιους από εμάς. Πολύ κοντινή η διαδρομή και πολύς χαβαλές μέσα!

Φτάνοντας στην σκάλα, αντικρίσαμε ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο μέρος με πολύ ηρεμία (ήταν και νωρίς). Τι καλύτερο να κάνουμε περιμένοντας να πάει 12:00 να πάμε στο δωμάτιο? Μα φυσικά να βρούμε έναν φούρνο! Αφού ρωτήσαμε, βρήκαμε και κάτσαμε στον φούρνο απ’ όπου περνάει όλη η Σκάλα απ΄ότι κατάλαβα. Φάγαμε, ηρεμήσαμε και αρχίσαμε να ψάχνουμε για το δωμάτιο. Με 1-2 ερωτήσεις το βρήκαμε, σε πολύ ωραίο σημείο, με πισίνα και πρωινό 60 Ευρώ. Μια χαρούλα και ευγενική η κοπελιά στην υποδοχή.
Αφήνουμε πράγματα και βουρ για μπάνιο! Λοιπόν τι παίζει με τις παραλίες τώρα. Από αριστερά έχει αμμουδιά με ξαπλώστρες κλπ. Εγώ είχα κάνει έρευνα όμως και ήξερα τι «παίζει» στα δεξιά… Περπατάς παραλιακά σε ένα δρομάκι, το οποίο εξελίσσεται σε χωματόδρομο μέσα σε πευκόδασος (γεμάτο σκηνές), και καταλήγει σε μία πινακίδα: Σκληρή ή Χαλικάδα?
Η Σκληρή είναι μια μικρή παραλία-κολπίσκος, και η Χαλικιάδα είναι μια πιο μεγάλη εξωτική παραλία με βότσαλο. Εμείς επιλέξαμε την Χαλικιάδα. Ακολουθεί μια καταρίχηση (όχι και πολύ εύκολη) και έφτασες! Πολύ ωραία παραλία, πεντακάθαρη! Να τονίσω πως η παραλία είναι γυμνιστών κανονικά! Εμείς όταν πήγαμε το ποσοστό με μαγιώ-χωρίς ήταν 50-50.

Extra tips:
-Διάρκεια διαδρομής 15 λεπτά (ξεκούραστη όμως)
-Μην πάτε χωρίς ομπρέλα + νερό (το κάναμε εμείς και φύγαμε σαν αστακοί) :shock:


Κατά τις 4-5 επιστροφή στο δωμάτιο, φοβερό δροσιστικό ντουζάκι, καφεδάκι από κάτω και άραγμα στο μπαλκονάκι (απαραίτητο coolαρισμα μετά το μπάνιο)

Λίγο πριν πέσει ο ήλιος ξεκινήσαμε την βόλτα! Κλασσικός παραλιακός δρόμος με ταβερνάκια που λιάζουν τα χταπόδια και η μύτη σου σε παρακαλάει να κάτσεις.. περατζάδα, χαζεύεις τον κόσμο, τα βιβλία κλπ… Και έρχεται η ώρα του φαγητού!!! Είχα σταμπάρει ένα ταβερνάκι στο τέλος του δρόμου προς Χαλικιάδα, και λέω δεν πάμε μπας και? Ε το μόνο που θα σας πω είναι πως ήταν το pic της βραδιάς…. Το μαγαζί «τα σπάει!!!!»
Είναι σε πολύ ήρεμο σημείο, μπαλκόνι στην θάλασσα, με θέα την φωτισμένη Αίγινα, με φοβερό και φθηνό φαί!!!! Τι γαρίδες με κάρρυ, τι ροφό στα κάρβουνα, τι ταμπουλέ, τι γαύρο μαρινάτο.. χαμός… Προσωπικό πολύ κουλ και ευγενικό, όσοι δεν έβρισκαν τραπέζι άραζαν σε κάτι μαξιλάρες και έπιναν μπυρίτσα, έπαιζε χαλαρό τζαζ λες και βρισκόσουν σε γκανγκστερικό μαγαζί στα 50s… Λίγο πιο πίσω είχε ένα μινι μπαρ όπου μια ήσυχη παρέα έπινε τις τεκίλες της… Ότι και να πω γι αυτό το μαγαζί είναι λίγο… το ερωτεύτηκα…

Αφού μαζέψαμε τα κομμάτια μας, λέμε να πάμε και για ένα ποτό! Στην αρχή πήγαμε να δούμε αυτό HOOK CLUB που μου είχε φανεί ενδιαφέρον από το ιντερνετ, αλλά δεν είχε κόσμο. Πιθανόν Ιούλιο – Αύγουστο με κόσμο να είναι πολύ καλό! Και συνεχίσαμε προς το κέντρο, ήπιαμε το ποτάκι μας στα χαλαρά και νάνι….

Το πρωί απλά ξυπνήσαμε, πήγα πάλι από τον φούρνο, πήρα τα εισητήρια, πληρώσαμε για το δωμάτιο και φύγαμε! Το πλοίο φεύγει από την Σκάλα και κάνει κάτι λιγότερο από 2 ώρες για Πειραιά.

Άμα ξαναπήγαινα (που θα ξαναπάω) θα νοικιάσω και ποδήλατο!

Αυτή λοιπόν ήταν η πρώτη μου ιστορία! Φωτό σε λίγες μέρες!!!! Για οποιαδήποτε πληροφορία ρωτήστε με! :clap:




 

Attachments

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Καλώς όρισες frenchman και ευχαριστούμε πολύ για την ιστορία σου.
Η Χαλικιάδα είναι προσωπική αγαπημένη, τη θεωρώ την ομορφότερη μάλλον παραλία πλησίον της πρωτεύουσας. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να κατέβει τα βράχια με ομπρέλλα και δε θα το συνιστούσα λόγω επικινδυνότητας. Τα βράχια που συναντάτε στα δεξιά βαδίζοντας προς την παραλία, σας εξασφαλίζουν επαρκή σκιά. Απλά μη ξεχάσετε νερό και σνακς. Η παραλία και το γύρω σκηνικό ενδείκνυται για ελεύθερο. Προσοχή στα έντομα και τα ερπετά.
Και στα επόμενα frenchman:)
 

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ονειρεμένο Ταξίδι
Antarctica
Όντως φοβερή παραλία, μου θύμισε λίγο δυτική Λευκάδα, με όχι τόσο γαλάζια νερά όμως! Δεν εχεις άδικο γι αυτό που λες για την κατάβαση. Όσο ήμασταν εμείς πάντως κατέβαιναν με ολόκληρα ψυγεία ή άλλα μεγάλα και ογκώδη πράγματα, οπότε θέλει απλά λίγη προσοχή.

Ααα, καλώς σας βρήκα!
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
πέρασμα καρακορουμ
το αγαπημενο μου νησι παροτι βορειος....θα ελεγα οτι ολο το νησι ειναι ομορφο ολες τις εποχες του χρονου..εχει ωραιες διαδρομες για ποδηλατο η ακομη και με τα ποδια ..η διαδρομη απο το μεγαλοχωρι προς τα λιμεναρια ειναι υπεροχη και μεσα απο τα πευκα ..πηγα αρκετες φορες και σιγουρα θα .....ξαναπαω ...
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ονειρεμένο Ταξίδι
12/10/1944
Πέρασα πρόπερσι τρεις μέρες υπέροχες σε αυτό το καταπράσινο νησάκι! :) Παρότι στερείται έκτασης κ γραφικότητας κερδίζει σε χαλάρωση, παραλίες κ πράσινο. Η Χαλικιάδα είναι κ δική μου αγαπημένη κ το έχω αναφέρει εδώ:

http://www.travelstories.gr/%F3%F4%...%EF%EC%DD%F2-%E1%F0%FC-%E1%E8%DE%ED%E1-3.html
 

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Δελεαστικότατες οι περιγραφές! Το σκέφτομαι για καθαρή Δευτέρα, έχει πάει κανείς;
 

pumkin

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Σκέφτομαι να παω με μια φίλη μου για 5 μέρεσ περίπου και θα ήθελα να ρωτήσω αν το νησί είναι γενικότερα ασφαλές ,εννοώ το να περπατάνε στο δάσος 2 άτομα μόνα τους ή το βράδυ??
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Όποιος πάει Αγκίστρι το καλοκαίρι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ κατ εμέ να αφιερώσει λίγο χρόνο για να επισκεφτεί και την Απόνησο. Ένα ιδιωτικό νησάκι (ενωμένο με το υπόλοιπο νησί) περίπου 20 λεπτά με το λεωφορείο από τη Σκάλα το οποίο είναι παραδεισένιο! Το μόνο κακό είναι πως στο νησάκι ακριβώς επειδή είναι ιδιωτικό πληρώνεις 5 ευρώ για ξαπλώστρα αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το αξίζει διότι τα νερά είναι εκπληκτικά και χαλαρώνεις απόλυτα! Έχει δύο μεριές το νησάκι, τη μπροστινή που έχει συνήθως πιο πολύ κόσμο και την πίσω την οποία συστήνω για ατέλειωτο άραγμα!! Οι ιδιοκτήτες είναι ευγενέστατοι και δεν σε ενοχλούν για κανένα λόγο όμως αν πας ίσως να χρειαστεί να είσαι εξοπλισμένος (εάν βέβαια σκοπεύεις να μείνεις ώρες όπως εμείς) διότι έχει μόνο κάποιους αυτόματους πωλητές. Επιπλέον έχει λίγο πιο δίπλα πριν την είσοδο στον ιδιωτικό χώρο μία ταβέρνα οπότε δε χρειάζεται να κουβαλάς και πολλά πολλά..εμείς με τις μπυρίτσες από τα αυτόματα μηχανήματα ήμασταν κομπλέ!

Το αγκίστρι είναι το αγαπημένο μου νησί στην Ελλάδα για την ομορφιά του, την ηρεμία του και τους καλούς του ανθρώπους!!

ΥΓ:Ρε παιδιά έχει παρατηρήσει κανένας τον παπά του νησιού; Εγώ γενικά με τον κλήρο δεν τα πάω καλά αλλά αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο γελαστός και τόσο στον κόσμο του που σε γεμίζει αμέσως θετική ενέργεια..έχει πολύ γέλιο!!

Να και δύο φωτογραφίες της μπροστινής παραλίας της Απονήσου:
asphotos_b.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_ash4_488390_10151026496857993_1490657875_n.jpg


asphotos_a.ak.fbcdn.net_hphotos_ak_snc6_284828_10151028711022993_350402412_n.jpg
 

anna1999

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
τελειος κοντινος καταπρασινος προορισμος

παιδια ειστε αρκετοι βλεπω που εχετε παει αγκιστρι
εγω πηγα το καλοκαιρι του 2012 και τοτε το μαθα κιολας...
ειναι ενα τοσο αξιολατευτο μερος να πας διακοπες θα το κανω πιο συχνα τωρα που ξερω
πηγα για 5 μερες με φιλες μου και μειναμε στην περιοχη σκαλα σενα πολυ ομορφο χωριουδακι με διαμερισματα στον πανω δρομο οχι μεσα στην φασαρια αλλα ταυτοχρονα κοντα στα μαγαζια λεγοταν ακουαριουσ βιλαντζ ηταν πολυ φθηνα και ποιοτικα..'επισκεφθηκα την απονησο την χαλκιαδα και γενικα ολα τα μερη μιας και ειναι μικρο νησι και το γυρνας ολο με ποδηλατο και οι μερες διαμονης μασ ηταν αρκετες να τα δουμε ολα....ο κοσμος γενικα ειναι πολυ φιλικος και εξυπηρετικος οι τιμες λογικες και το νησι πραγματικαπανεμορφο....
η δραγωνερα επισης ειναι μια πολυ καλη παραλια αν και η μιση ιδιωτικη και πληρωνεις ξαπλωστρα αλλα ειχε και ενα μπαρακι με μουσικη και ηταν τελεια ε συνδυασμο με το πευκο και την θαλασσα....σιγουρα θα ξαναπαω μιας και ειναι τοσο φθηνα κοντα και ποιοτικα
αννα:D
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
παιδια ειστε αρκετοι βλεπω που εχετε παει αγκιστρι
εγω πηγα το καλοκαιρι του 2012 και τοτε το μαθα κιολας...
ειναι ενα τοσο αξιολατευτο μερος να πας διακοπες θα το κανω πιο συχνα τωρα που ξερω


Φετος να δεις ποσοι θα πανε!Λογω ελλειψης..ρευστου...θα βουλιαξει το ομορφο Αγκιστρι!(που λεφτα για Μυκονο και Σαντορινη...για εξωτερικο μην το συζηταμε...;))
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.818
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom