Transavia Eρωτηση για transavia

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
που όσοι έχουν priority μπορεί να περιμένουν στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους.
Συνέβη σε μένα αυτό στο αεροδρόμιο του Orly. Τα πιο άσκοπα 7 ευρώ που έχω ξοδέψει ποτέ.
Ωχ τέτοια να μου λέτε! Δεν έχω ξαναπετάξει μαζί τους!
Έχω ακριβώς την αντίθετη εμπειρία τις δύο φορές που πέταξα με Transavia. Πολύ καλές εντυπώσεις σε όλα.

iAkis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Μου απάντησαν στο chat ότι πάω κατ' ευθείαν στο Gate και ότι στη συγκεκριμένη πτήση δεν υπάρχει priority. Άρα ουσιαστικά το δεκάρικο/άτομο που σκάσαμε για priority είναι για να είμαστε σίγουροι ότι οι βαλίτσες θα ανέβουν στην καμπίνα.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σόφια.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Τα φώτα σας παρακαλώ. Πετάω την Κυριακή για Ορλύ. Θα έχουμε μαζί μας μόνο τις δύο προβλεπόμενες χειραποσκευές κατά άτομο και δεν θα πάρουμε priority. Κάνουμε online check in και μετά πού πάμε; Κατευθείαν στην πύλη ή στο γκισέ να παραδώσουμε τις χειραποσκευές επειδή δεν έχουμε priority;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Τα φώτα σας παρακαλώ. Πετάω την Κυριακή για Ορλύ. Θα έχουμε μαζί μας μόνο τις δύο προβλεπόμενες χειραποσκευές κατά άτομο και δεν θα πάρουμε priority. Κάνουμε online check in και μετά πού πάμε; Κατευθείαν στην πύλη ή στο γκισέ να παραδώσουμε τις χειραποσκευές επειδή δεν έχουμε priority;
Έχοντας κάνει τσεκ ιν, όταν πάτε στο αεροδρόμιο περνάτε τον έλεγχο και μετά κατευθείαν στη πύλη. Το priority είναι για να επιβιβαστείς πιο γρήγορα στο αεροπλάνο. Η προβλεπομενη αποσκευή δεν παραδίδεται στο γκισέ, την παίρνετε μαζί σας στο αεροσκάφος.
Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σόφια.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Καλό ταξίδι και καλά να περάσετε!!
Ευχαριστώ πολύ @Sassenach77
Η προβλεπομενη αποσκευή δεν παραδίδεται στο γκισέ, την παίρνετε μαζί σας στο αεροσκάφος.
Όμως λέει ότι μόνο 70; αποσκευές θα μπουν στο αεροπλάνο για τα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα. Άρα όσες δεν μπουν θα παραδοθούν στην πύλη;

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Όμως λέει ότι μόνο 70; αποσκευές θα μπουν στο αεροπλάνο για τα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα. Άρα όσες δεν μπουν θα παραδοθούν στην πύλη;
Ναι

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Αύριο έχουμε πτήση από Θεσσαλονίκη για Ρίο με ενδιαμέσο το Άμστερνταμ. Το εισιτήριο όταν το έκλεισα ανέφερε ότι η πτήση Θεσσαλονίκη-Άμστερνταμ με κωδικό KL2635 εκτελείται απο την transavia.
Τώρα μπαίνω να κάνω check-in γιατί θέλω να πρσθέσω και βαλίτσες, και στην KLM βγάζει το μήνυμα
"Unfortunately for flights operated by Transavia it is not possible to check in online via KLM. Please check in with Transavia"
Μπαίνω στην transavia και μου βγάζει
"'This booking is made via another airline and therefore you cannot log in."
Πήρα στο τηλεφωνικό κέντρο της KLM και μου είπαν ότι 1. για να προσθέσω αποσκευή πρέπει να καλέσω την transavia και στη συνέχεια ξανά αυτούς και 2. ότι θα πρέπει να παραλάβω τις αποσκευές στο Άμστερνταμ.

Ουσιαστικά εμείς πληρώσαμε για ένα ενιαίο εισιτήριο και αυτοί το αντιμετωπίζουν σαν δύο ξεχωριστά εισιτήρια χωρίς να ανφερει πουθενά στην κράτηση ότι είναι self-transfer. Και το χειρότερο ότι σε καμία απο τις δύο εταιρείες δε μπορώ να κάνω check in ενώ τηλεφωνικά έχουν απίστευτη αναμονή.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; ή να το ρισκάρω να κάνω check-in στο αεροδρόμιο.

ribo7

Member
Θέλω να κλείσω εισιτήρια για δικούς μου με παιδί 9 ετών με Transavia. Το Plus fare έχει τη δωρεάν 20kg βαλίτσα και δωρεάν επιλογή θέσης. Αλλά μου προσθέτει τη βαλίτσα σε όλους τους επιβάτες που δε θέλω. Θέλω μόνος ο ένας να έχει 20kg βαλίτσα.
Οπότε επιλέγω το Basic fare και διαλέγω βαλίτσα ανά επιβάτη σε επόμενο βήμα. Αλλά η κράτηση θέσης είναι 10€ η φθηνότερη. Επειδή θέλω να τα γλιτώσω, μπορώ να κάνω skip.
Αλλά πως θα εγγυηθω αργότερα στο check-in ότι το παιδί θα κάτσει δίπλα σε ενήλικα? Ή μηπως και στο check-in θα μου ζητάει το 10ευρω?

Edit: Από το FAQ της Transavia:
When you are checking in online you can choose your own seats from those available at the time. However, there may not be sufficient seats next to each other for you and your family. That is why you can reserve seats up to 48 hours before departure. The price starts from €4 per seat.

Άρα φαντάζομαι κλείνω τώρα το Basic, μετά μέσω Manage Booking κάνω κράτηση θέσεων, ευελπιστώντας ότι θα έχουν μείνει με τα 4€, αλλιώς θα σκάσω τα 10ευρα.

Last edited:

ribo7

Member
Είχα κλείσει με Transavia εισιτήριο με βαλίτσα, το Plus fare, που έχει δωρεαν αλλαγή εισιτηρίων μέχρι 14 μέρες πριν την πτήση. Προσπαθώ να το αλλάξω και ενώ στο απλό search βλέπω τα εισιτήρια πολυ φθηνότερα απ' ότι είχα πληρώσει εγώ (κοιτάω το Plus fare), στην αλλαγή μου ζητάει 7€. Οτι ημερομηνίες κοιτάω με φθηνότερα στο search, 7€ μου βγάζει! Τι φάση? Βάζουν άλλες τιμές όταν κάνεις την αλλαγή? Είναι κάποια στάνταρ ταρίφα στα ψιλά γράμματα που χάνω?

Edit: Και στη φόρμα που συμπλήρωσα και μου απάντησαν, αλλά και στη συνομιλία μέσω Whatsapp, δε μου λένε ξεκάθαρα πως γίνεται να βγάζει πιο ψηλή τιμή κατά το re-booking σε σχέση με τις τιμές που δείχνει μια συνηθισμένη αναζήτηση στο site. Ψάχνοντας λίγο, βρήκα εδώ https://www.transavia.com/en-NL/faq/change-flight/ αυτό:

1660983445866.png

Τώρα γιατί στο customer service δε μου το είπε κανένας, δε θα το σχολιάσω. Τους έχω απαντήσει με αυτό το screenshot και περιμένω να βρω λύση. Απλά ενημερώνω ώστε να το έχει κάποιος στο νου του σε αντίστοιχη περίπτωση.

Last edited:

ribo7

Member
Τραγικοί της Transavia. Από το support στο Whatsapp μου απάντησαν ότι χρησιμοποιούν διαφορετικές τιμές κατά το re-booking σε σχέση με τη νέα κράτηση. Τώρα για το screenshot που λέει για "λάθος στις τιμές" ή είναι άσχετοι αυτοί οι 2/3 που μου απάντησαν ή όντως έκαναν αβαβά ή το έχουν γράψει επίτηδες τόσο ασαφές και αποφασίζουν κατά το δοκούν πότε το σύστημα βγάζει σωστές ή λάθος τιμές.
Τεσπα, επειδή περνάνε οι μέρες, θα πληρώσω τα 7€ για αλλαγή και την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το Flex των 10€ (ελπίζοντας να είναι αχρείαστο ή να έχει καλύτερους όρους).

dmtrs

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νυρεμβέργη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μακριά απο εδώ!
Κάποιος που να έχει πετάξει με την συγκεκριμένη και ξέρει...

Σε βήμα για να κλείσω εισιτήρια για schiphol, δείχνει το εξής για τις αποσκευές:

Hand luggage
1 piece of hand luggage + 1 accessory per adult/child (total of max. 10 kg)

Δδλ εάν καταλαβαίνω καλά, 1 cabin bag και ένα backpack ή τσάντα χειρός, συνολικού βάρους 10kg?!

Τα ζυγίζουν αυτά κάπου;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Δδλ εάν καταλαβαίνω καλά, 1 cabin bag και ένα backpack ή τσάντα χειρός, συνολικού βάρους 10kg?!
Ακριβώς, αλλά πρόσεξε να είσαι εντάξει σε κιλά και διαστάσεις.
Ακριβώς θα τα δεις εδώ:

https://www.transavia.com/help/en-eu/luggage/hand-luggage/space-reservation

Τα ζυγίζουν αυτά κάπου;
Υπάρχει περίπτωση να τα ζυγίσουν στην πύλη πριν την αναχώρηση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
32.881
Μέλη
37.876
Νεότερο μέλος
sofaki69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα