Η Νότια Ισπανία και ειδικότερα η Γρανάδα, είναι γεμάτη Μαυριτανικά  μνημεία  και δεκάδες υπέροχα κτίρια, που μαρτυρούν το Αραβικό παρελθόν της πόλης. Αναμφίβολα ένα από τα γοητευτικότερα είναι το Hotel Casa Morisca.

Πρόκειται για ένα υπέροχα ανακαινισμένο σπίτι του 15ου αιώνα που άλλαξε χρήση και μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο μην χάνοντας τίποτε από τον παλιά του γοητεία. Η ξύλινη εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση, η πρωτότυπη Μαυριτανική πισίνα, η χαρακτηριστική εσωτερική αυλή και οι κήποι, αντηχούν την δόξα του Μαυριτανικού παρελθόντος.

Τα δωμάτια που ανάλογα με την κατηγορία έχουν άπλετη θέα προς την πόλη ή βλέπουν σε ένα υπέροχο αίθριο, είναι διακοσμημένα με αντικείμενα εποχής και έχουν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα ξύλινα παραδοσιακά ταβάνια.

Εxtra high light. Η θέα από την ταράτσα προς τον Torre de Comares, ενός από τα  αντιπροσωπευτικότερα μνημεία της Γρανάδα, είναι φανταστική. Απογευματάκι λοιπόν, ανεβείτε τα σκαλιά, χαλαρώστε στην ταράτσα και απολαύστε το ποτό σας, βλέποντας τον ήλιο να χάνεται πίσω από τις στέγες της πόλης.

http://www.hotelcasamorisca.com