Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Άνκορ στην Καμπότζη, είναι χωρίς αμφιβολία εμπειρία ζωής. Ο τυχερός επισκέπτης θα θαυμάσει τα εκπληκτικά μνημεία της αυτοκρατορίας των Χμερ, μιας αυτοκρατορίας που μεσουράνησε από τον 9ο έως τον 14ο αιώνα και που σήμερα τα απομεινάρια της αποτελούν τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η έκταση αυτού του εκπληκτικού αρχαιολογικού πάρκου, εκτείνεται σε μια τεράστια δασώδη περιοχή, ίση περίπου με ολόκληρη την Αττική και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα εκατό περίπου πέτρινων ναών, που πραγματικά ξεπηδούν από την ζούγκλα και αποτελούν την μεγαλύτερη θρησκευτική κατασκευή στον κόσμο.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η πρόσβαση σε αυτή την μαγική γωνιά του πλανήτη μας ήταν σχεδόν αδύνατη. Πολύχρονοι πόλεμοι και εμφύλιες διαμάχες, κρατούσαν καλά κρυμμένη από τους πολλούς την εντυπωσιακή πολιτεία των Χμερ και μόνο μετά την οριστική παύση των εχθροπραξιών, το 1991, ο τόπος άρχισε να μπαίνει δειλά- δειλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Σήμερα, η πόλη της Σιέμ Ριπ, η κοντινότερη πόλη στον αρχαιολογικό χώρο της Άνκορ, αναπτύσσεται ραγδαία και κατακλύζεται από τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και εστιατόρια, παντός είδους, που προσφέρουν πολυποίκιλες υπηρεσίες στους πολυπληθείς πλέον επισκέπτες της περιοχής.

Το ξενοδοχείο FCC βρίσκεται στο κέντρο της Σιέμ Ριπ και απευθύνεται στους λάτρεις της αποικιοκρατικής ατμόσφαιρας. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό art deco αριστούργημα, που στέγαζε την παλαιά εξοχική κατοικία του Γάλλου αρμοστή στην Ινδοκίνα και μέχρι πρόσφατα το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Πλήρως ανακαινισμένο, συνδυάζει την εκλεπτυσμένη Γαλλική γοητεία με την ντόπια παράδοση, χαρίζοντας έτσι στον επισκέπτη την ιδανική βάση για την περιήγησή του στον μυστηριακό τόπο της Άνκορ. Αν σε αυτά προσθέσετε τις εξόχως φιλικές τιμές και την άριστη εξυπηρέτηση από το προσωπικό, τότε σίγουρα το FCC αποτελεί ένα ξενοδοχείο εύρημα.

http://www.fcccambodia.com/angkor/