Η γειτονιά της Queen Street West είναι μια από τις ανερχόμενες περιοχές του Τορόντο. Πρωτοποριακή, ιδιαίτερα δημοφιλής στους καλλιτεχνικούς κύκλους και γεμάτη αναστηλωμένα κτίσματα του 18ου  αιώνα, συνδυάζει την γοητεία της Βικτοριανής εποχής με το ζωντανό πρόσωπο μιας μοντέρνας μεγαλούπολης. Είναι μια γειτονιά γεμάτη πολιτιστικά δρώμενα, ψαγμένα μαγαζιά, μοδάτα ξενοδοχεία.

Το Gladstone Hotel βρίσκεται στην καρδιά της Queen Street West και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα art hotels στον κόσμο. Στεγάζεται σε ένα παλιό Βικτωριανό κτίριο που έχει ανακαινιστεί ευρηματικά, καταπλήσσοντας με την αρχιτεκτονική του πρωτοτυπία τον επισκέπτη. Κάθε ένα από τα τριάντα επτά  δωμάτια, έχει σχεδιαστεί από διαφορετικό καλλιτέχνη, ο οποίος είχε απόλυτη ελευθερία να υλοποιήσει το πιο καινοτόμο του όραμα. Έτσι λοιπόν μια ετερόκλητη ομάδα αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και εικαστικών καλλιτεχνών, συνεργάστηκε αρμονικά, πραγματοποιώντας ένα πρωτοποριακό project, που αισθητικά εντυπωσιάζει και πρακτικά ικανοποιεί τις ανάγκες του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Extra tip. Το Gladstone Hotel, έχοντας σαν σκοπό την ανάδειξη και καθιέρωση νέων καλλιτεχνών στην πολιτιστική ζωή της πόλης. διοργανώνει τακτικά στις αίθουσες του εκθέσεις ή μουσικές βραδιές με πρωταγωνιστές ανερχόμενους τοπικούς καλλιτέχνες. Αξίζει να τις παρακολουθήσετε.

http://www.gladstonehotel.com/hotel/