Το Λέικ Ντίστρικτ είναι η ονειρική περιοχή που σκαρφίστηκε η Βρετανία για να προετοιμάσει ψυχολογικά τους επισκέπτες για την είσοδό τους προς στη Σκωτία. Γιατί όπως όλο το βόρειο Βασίλειο, έτσι και το Λέικ Ντίστρικτ, ακολουθεί τους δικούς του γεωγραφικούς κανόνες, αυθαδιάζοντας προς την γαλήνια  ποικιλομορφία του υπόλοιπου νησιού. Έτσι οι ήρεμοι λόφοι της μαμάς Αγγλίας, δίνουν την θέση τους σε κοφτές πλαγιές και άγρια φαράγγια, η απαλή βλάστηση μετατρέπεται σε δάσος και τούνδρα, ενώ οι πανέμορφες λίμνες παραπέμπουν σε Σκανδιναβικό ή Αλπικό τοπίο.

Για να μπορέσετε όμως να ζήσετε όλη αυτή  την μαγεία, χρειάζεστε χρόνο και μια βάση για να φορτίζετε τις μπαταρίες σας μετά τις ενδιαφέρουσες αλλά συχνά κοπιαστικές εκδρομές σας. Το Κέσγουικ είναι μια από τις ωραιότερες και χαρακτηριστικότερες κωμοπόλεις του Λέικ Ντίστρικτ. Ήταν ιδιαίτερα γνωστό σε όλη την Βρετανία για την παραγωγή μολυβιών από την εποχή της Ελισάβετ της πρώτης, ενώ σήμερα, το εκκεντρικό μουσείο μολυβιού (σπίτι του μεγαλύτερου μολυβιού στον κόσμο) όπως και το σχετικό εργοστάσιο, βρίσκονται στη βόρεια άκρη του χωριού και αποτελούν αξιοθέατα του. Δυο βήματα από το κέντρο του οικισμού, πλάι σε μια πλειάδα καταστημάτων με ορειβατικά είδη που ανοίγουν την όρεξη για εξερευνήσεις, βρίσκεται η φωτογενής λίμνη του Derwent Water. Με φόντο τα άγρια βουνά του Borrowdale, απολαύστε την απαράμιλλη θέα προς το μικρό νησάκι στο κέντρο της, πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ στις μικροσκοπικές αποβάθρες.

Extra tip. Το Lookout Keswick Β&Β βρίσκεται περίπου δεκαπέντε λεπτά ποδαρόδρομο από το κέντρο του Κέσγουικ. Ένα καλοσχηματισμένο μονοπάτι δίπλα από τις γραμμές του τρένου, θα σας οδηγήσει σε αυτό το ατμοσφαιρικό b&b της δεκαετίας του 1920, που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, για να χαρίσει στους επισκέπτες του υπέροχες στιγμές χαλάρωσης. Αποτελείται από μόλις τρία δωμάτια, αριστοτεχνικά διακοσμημένα, με υπέροχη θέα προς το μοναδικό τοπίο του Λέικ Ντίστρικτ.

http://www.thelookoutkeswick.co.uk/