Το γοητευτικό ηφαιστειογενές νησί του Savaii είναι το τρίτο μεγαλύτερο Πολυνησιακό νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο από τα τέσσερα κατοικήσιμα νησιά που αποτελούν το κράτος της Σαμόα. Με πληθυσμό 43.000 περίπου κατοίκους, αντιπροσωπεύει το χαρακτηριστικότερο  δείγμα Πολυνησιακού πολιτισμού στην χώρα, μια που ο τρόπος ζωής των κατοίκων ελάχιστα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Το νησί, σε αντίθεση με το γειτονικό Upolu, όπου βρίσκεται  η πρωτεύουσα Άπια, διάλεξε τον δρόμο της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με κύρια όπλα τις μοναδικές φυσικές καλλονές, την εξαιρετική   πολιτιστική παράδοση και την παροιμιώδη φιλοξενία των κατοίκων του. Αποτέλεσμα αυτών, ένας υπέροχος εξωτικός παράδεισος, με ελάχιστα σημάδια σύγχρονης ζωής, γεμάτος δάση, καταρράκτες, κοραλλιογενείς υφάλους, αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά μοναδικές παραλίες.

Η Salelologa είναι η βασική πύλη εισόδου στο Savaii,  το μέρος που θα πρωτοπατήσει ο επισκέπτης το πόδι του όταν φτάσει στο νησί. Βρίσκεται στα ανατολικά  και εδώ καταλήγει το ποστάλι, που ενώνει καθημερινά τα δύο μεγαλύτερα νησιά της Σαμόα. Πρόκειται για έναν οικισμό έκπληξη με καταστήματα, εστιατόρια, δημόσιες υπηρεσίες και πάνω απ’ όλα μια καταπληκτική παραδοσιακή αγορά.

Στο άκρο αυτής της γραφικής πολίχνης, μόλις οκτώ λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της, βρίσκεται το Safua Hotel, που αποτελεί την καλύτερη επιλογή διαμονής στο νησί. Μην φανταστείτε εξτρεμισμούς και πολυτέλειες, τέτοια στο Savaii δεν θα βρείτε. Το Safua είναι ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο με χαρακτήρα, που σε κερδίζει αμέσως με την απλή παραδοσιακή του διακόσμηση και πάνω απ’ όλα με την ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών. Τα δωμάτια είναι μεγάλα, καθαρά, με ζεστό νερό και κλιματισμό, η τοποθεσία υπέροχη και το φαγητό ίσως το καλύτερο σε όλη την Salelologa.

Extra tip. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου είναι πραγματική περίπτωση. Φιλικότατοι, ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και φιλόξενοι, θα σας λύσουν κάθε απορία σχετικά με την ζωή στο νησί,  θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση κάθε είδους εκδρομής και πάνω απ’ όλα θα σας κάνουν να αισθανθείτε πραγματικά μέλη της μοναδικής ντόπιας κοινότητας του νησιού.

http://safuahotel.blogspot.com/