Από την πρώτη στιγμή που θα περπατήσει κάποιος στα ονειρικά στενοσόκκακα της Καρθαγένα δε Ίντιας, τον συνεπαίρνει η μαγική αύρα της πόλης. Κάτι η εντυπωσιακή αποικιοκρατική αρχιτεκτονική, κάτι η λαμπρή μακραίωνη ιστορία, κάτι το ζεστό χαμόγελο των κατοίκων, κάτι  η μαγική κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, η Καρθαγένα αμέσως φανερώνει την υπέροχη ιδιαιτερότητά της και συναρπάζει. Ακόμη και τα δύσκολα χρόνια της βίας, του εμφυλίου και τον ναρκωτικών, η Καρθαγένα, κομμάτι θαρρείς μιας άτυπης συμφωνίας, παρέμενε μακριά από όλα, αιώνιο σύμβολο ελπίδας για καλύτερες μέρες, που τελικά ξημέρωσαν στην Κολομβία.

Πραγματικά, η Καρθαγένα είναι ίσως ότι ποιο ωραίο έχει να παρουσιάσει σε πόλη η Λατινική Αμερική. Μια πόλη κούκλα, γεμάτη εντυπωσιακά αποικιοκρατικά μέγαρα, φημισμένα άπαρτα τείχη, ασφάλεια, διασκέδαση, ξενοιασιά, σωστός παράδεισος για τον τουρίστα που θα αφήσει στην άκρη τις προκαταλήψεις του χθες για την Κολομβία και θα χωθεί ολόκληρος στην αγκαλιά της. Η Καρθαγένα του σήμερα όμως, έχει την εξυπνάδα να μην στέκεται μονάχα στην ιστορία της, συντηρεί τον μύθο της,  φοράει συνέχεια τα καλά της και κερδίζει με το σπαθί της τον λαμπερό τίτλο της τουριστικής ναυαρχίδας της χώρας. Παλιά κτίρια ανακαινίζονται και μεταμορφώνονται σε υπέροχα boutique ξενοδοχεία, εντυπωσιακά εστιατόρια, μπαράκια και καταστήματα μόδας ξεφυτρώνουν σε όλη την παλιά πόλη ενώ σοφιστικέ γκαλερί συμπληρώνουν το πάζλ της τουριστικής ανανέωσης, σκορπίζοντας έναν αέρα κοσμοπολιτισμού σε κάθε άκρη της.

Λίγο έξω από τα τείχη της παλιάς πόλης, στην ανερχόμενη γειτονιά της Γετσεμάνη βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα boutique ξενοδοχεία της πόλης, το Casa Lola. Εξωτερικά είναι αδιάφορο, σαν ένα από τα δεκάδες αποικιοκρατικού κτίρια που κατακλύζουν την γειτονιά, αλλά όταν η εξώπορτα ανοίξει, βρίσκεσαι στον παράδεισο. Εκπληκτικό ντιζάιν, ευφάνταστος συνδυασμός αποικιοκρατικού στυλ με έξοχες πινελιές μοντερνισμού, κρυφοί κήποι, άριστο service και φυσικά απίστευτες ανέσεις. Αν σε όλα αυτά προσθέσετε τις εντυπωσιακά φιλικές για Καρθαγένα τιμές, τότε σίγουρα το Casa Lola θα αποτελέσει την ιδανική μας βάση.

https://www.booking.com/hotel/co/casa-lola.el.html?aid=317904