POD 39

Τα POD hotels, αυτοχαρακτηρίζονται σαν τα πιο ντιζαϊνάτα budget  hotels σε ολόκληρη την Νέα Υόρκη και μάλλον δεν έχουν άδικο. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των δωματίων παραπέμπει σε αεροπορικό ντιζάιν και δένει υπέροχα με τα φωτεινά χρώματα και την μοντέρνα διακόσμηση. Πρόσφατα άνοιξε το δεύτερο ξενοδοχείο της αλυσίδας, το POD 39, σε ελαφρώς καλύτερο location από το πρώτο, δυο βήματα από το Grand Central Station, στο κέντρο του Μανχάταν.

+ Νεανικό ξενοδοχείο με μοντέρνα σχεδίαση και ένα φανταστικό rooftop lounge bar, από όπου, μαζί με το ποτό σου, απολαμβάνεις, ειδικά το ηλιοβασίλεμα, μια συγκλονιστική θέα της πόλης.

–    Το πιο φτηνά δωμάτια είναι μικρά και διαμορφωμένα σε κουκέτες, ενώ το κόστος για τα μεγαλύτερα, ξεφεύγει κάπως από τον χαρακτηρισμό budget.

Home

WYTHE HOTEL

Τα δωμάτια σε αυτό το πρώην εργοστάσιο βαρελοποιίας στο Μπρούκλιν, που μετατράπηκε σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, συνδυάζουν τα βιομηχανικά στοιχεία του χθες (τσιμεντένια πατώματα, τεράστια παράθυρα,  πλακάκια μετρό στα μπάνια) με την φινέτσα  και τις ανέσεις του σήμερα (ενδοδαπέδια θέρμανση, wallpaper design, εντυπωσιακά οπτικοακουστικά μέσα στα δωμάτια.)

+ Η φαντασμαγορική θέα, από το υπέροχο μπαρ του έκτου ορόφου προς το skyline του Μανχάταν, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη θέα ορισμένων προνομιακών δωματίων, εξηγούν απόλυτα γιατί το Wythe Hotel γρήγορα έγινε τόσο δημοφιλές.

–    Αυτό που για πολλούς είναι το δυνατό σημείο του ξενοδοχείου, δηλαδή το location, για άλλους αποτελεί και το σημαντικότερο μειονέκτημά του. Βρίσκεται στο Μπρούκλιν ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν.

http://wythehotel.com/

GERSHWIN HOTEL

Το Gershwin Hotel (τώρα ονομάζεται The Evelyn) είναι ξενοδοχείο εύρημα. Έχει ιδανικό location, βρίσκεται περίπου στο κέντρο του Μανχάταν, είναι νεανικό, καλόγουστο και για τα δεδομένα της πόλης φτηνό. Πιθανώς το καλύτερο value for money σε ολόκληρο την πόλη.

+ Location , location , location και φτηνό, φτηνό, φτηνό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Extra bonus, το υπέροχο Birch Coffee στο ισόγειο. Ξεκινήστε την μέρα σας απολαμβάνοντας εκεί το πρωϊνό σας.

–    Καλό θα ήταν να ξέρετε πως τα δωμάτια του Gershwin είναι μικρά, χωρίς πολλές πολυτέλειες και χρειάζονται ανακαίνιση. Σταθμίστε τα υπέρ και τα κατά και αποφασίστε.

https://www.theevelyn.com/

BUBBA & BEAN LODGES

Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συμβατικά ξενοδοχεία, τα απλά αλλά καλόγουστα δωμάτια του Bubba & Bean Lodges αποτελούν μια άριστη λύση. Στεγάζονται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 1800 και βρίσκονται στο Upper East Side του Μανχάταν, δυο τετράγωνα από το Central Park και κοντά στα σημαντικότερα μουσεία της πόλης.

+ Αξιοπρεπής, φτηνή και πρωτότυπη λύση διαμονής, στυλ b&b, σε μια ήσυχη γειτονιά  της πόλης.

–    Η περιοχή του Upper East Side είναι κυρίως αστική και αυτό έχει σαν συνέπεια τον αποκλεισμό της από τον σκληρό πυρήνα των ενδιαφερόντων της πόλης. Οι επιλογές διασκέδασης, το βράδυ ειδικά, είναι ελάχιστες.

http://www.bblodges.com/

INCENTRA VILLAGE HOUSE

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Το INCENTRA VILLAGE HOUSE χωρίς να ξεφεύγει οικονομικά, δεν είναι ακριβώς budget επιλογή. Τα έντεκα υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια του κοστίζουν από περίπου 240$, αλλά η εμπειρία και μόνο να μένεις σε ένα διακριτικό, ιστορικό κτίριο του 1841, που βρίσκεται στις παρυφές του trendy Meatpacking District είναι ανεκτίμητη.

+ Στυλάτο, Βικτωριανό αρχοντικό, με εξαιρετική διακόσμηση, ανάμεσα σε δυο από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της Νέας Υόρκης, το Meatpacking District και το Greenwich Village.  Ιδανικό για ζευγάρια.

–    Οι τιμές, ειδικά για τα καλύτερα δωμάτια του πάνω ορόφου ξεφεύγουν αν και η οικονομική υπέρβαση αξίζει.

http://www.incentravillage.com/