Σίγουρα έχετε ακούσει για ένα νησί που έχει κάνει τη νύχτα μέρα. Ένα νησί που τα πανηγύρια του αφήνουν εποχή; Με όμορφα χωριά, ξεχωριστές παραλίες και αν μη τι άλλο, μοναδική προσωπικότητα. Σίγουρα έχετε ακούσει για την Ικαρία. Ό,τι όμως κι αν ακούσετε, δεν είναι αρκετό αν δεν ζήσετε τις ξεχωριστές εμπειρίες που η Ικαρία μπορεί να σας προσφέρει!

 1. Δυο λιμάνια έχει το νησί
  Δεν είναι πολλά τα νησιά που στα λιμάνια το έχουν.. δίπορτο. Ο Άγιος Κήρυκος στα νότια και ο Εύδηλος στο βόρειο τμήμα του νησιού είναι οι δυο είσοδοι στο νησί. Το άγαλμα του Ικάρου σας υποδέχεται στον Άγιο Κήρυκο, ενώ στο μικρό και χαριτωμένο οικισμό Εύδηλο σας συντροφεύουν πολύχρωμα καϊκάκια
 2. Για τα πανηγύρια
  Τα πανηγύρια είναι συστατικό στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του νησιού, κι αν δεν γίνεται συμμέτοχοι σε ένα από αυτά, θα έχετε χάσει πολύτιμη εμπειρία. Εδώ θα σας υποδεχτούν σαν φίλο, θα σας φιλέψουν, θα πείτε ντόπιο κρασί και θα χορέψετε μέχρι πρωίας – για την ακρίβεια, θα μάθετε να χορεύετε τον κανονικό, παραδοσιακό Ικαριώτικο χορό..
 3. Παραλίες
  Οι εξωτικές (και δυσπρόριτες) Σεϋχέλλες με τα τιρκουαζ νερά και τα πάλλευκα βράχια, ο φυσικός κόλπος του Να με το δραματικό φαράγγι που κατεβαίνει ως τη θάλασσα, η τεράστια αμμουδιά της Μεσακτής -παράδεισος των surfer, o Φάρος, για ατέλειωτη ξάπλα και βιβλίο κάτω από τ’ αλμυρίκια, είναι κάποιες μόνο απ τις παραλίες που έχει το νησί να προσφέρει.
 4. Θερμές Πηγές και Τρεχούμενα Νερά
  Η Ικαρία έχει αναδειχτεί σε ιαματικό προορισμό. Δεν είναι μόνο τα διάσημα ιαματικά λουτρά στα Θέρμα, σε όλο το νησί υπάρχουν διάσπαρτες θερμές πηγές. Βέβαια, ποτάμια, καταρράκτες και κάθε λογής τρεχούμενα νερά “αναβλύζουν” από κάθε πόρο του νησιού.
 5. Χωριά
  Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ελληνικών νησιών, εδώ το πιο διάσημο χωριό είναι ορεινό, κι ο λόγος για το Χριστό Ραχών, το.. after χωριό που κοιμάται τη μέρα και ξυπνάει τη νύχτα. Να προσθέσουμε το Καραβόσταμο, περικυκλωμένο από πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, ενώ αξίζει μια επίσκεψη και ο παραδοσιακός οικισμός της Ακαμάτρας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, την πλατεία- στολίδι !