Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τη νοτιοδυτική Γερμανία, ο ταξιδιώτης θα παρατηρήσει, κοντά στην πόλη του Σίνσχαϊμ, ένα κτήριο με δύο γιγάντια υπερηχητικά αεροσκάφη να δεσπόζουν στην κορυφή του. Πρόκειται για ένα μόνο από τα πολυάριθμα εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου Αυτοκίνησης και Τεχνολογίας της γερμανικής πόλης.

Το μουσείο αποτελεί παράδεισο για κάθε φίλο του αυτοκινήτου και γενικότερα των μηχανισμών με τους οποίους ο άνθρωπος μετακινείται από τόπο σε τόπο. Όχι μόνο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συλλογή Φόρμουλα 1, αλλά διαθέτει και την μεγαλύτερη συλλογή κλασικών αμερικανικών αυτοκινήτων εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Πρωτότυπο στη σύλληψη και ενδιαφέρον στην εκτέλεση, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει τη δημοσιότητα και την αναγνώριση που του αξίζει.

Μπαίνοντας έχει κανείς την αίσθηση ότι εισέρχεται σε ένα γιγάντιο γκαράζ όπου τον περιμένουν 3.000 οχήματα παγκόσμιας κλάσης και αισθητικής. Τα σπορ, αλλά και τα vintage αυτοκίνητα έχουν την τιμητική τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αγωνιστικά, τις μοτοσικλέτες, τα τρακτέρ, καθώς και ορισμένα αεροσκάφη.

Η έκθεση γύρω από την Φόρμουλα 1 είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πίστα του Χόκενχαϊμρινγκ. Η American Dream Cars Collection είναι αφιερωμένη στα οχήματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που καθιερώθηκαν μέσω της pop κουλτούρας τις περασμένες δεκαετίες, καθώς και σπορ αυτοκίνητα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Μία ολόκληρη αίθουσα είναι αφιερωμένη στις Porsche 911, στις Ferrari στις Lamborghini ενώ από το μουσείο δεν λείπει και το γνωστό πυραυλοκίνητο Blue Flame, το οποίο έσπασε κάποτε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων στη Γιούτα.

Κορωνίδα του μουσείου αποτελούν τα δύο υπερηχητικά αεροσκάφη που προέρχονται από τη Γαλλία και τη Ρωσία. Η τοποθέτησή τους έχει γίνει σε τέτοια γωνία ώστε να δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκονται σε φάση απογείωσης. Υπάρχει εξάλλου και πρόβλεψη για σκάλες μέσω των οποίων ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί και να εξερευνήσει από κοντά τα απότομα κεκλιμένα αεροσκάφη.

https://sinsheim.technik-museum.de/en/