Στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν έχουν δει ή έστω δεν έχουν ακούσει κάτι για το Αμερικανικό μιούζικαλ θρύλο του 1965, την ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και γυρισμένο σε μια πανέμορφη περιοχή έξω από το Σάλσμπουργκ, έγραψε την δική του ιστορία στον κινηματογράφο και χάρισε αιώνια δόξα στους πρωταγωνιστές, την περίφημη Τζούλη Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.

Για εσάς όμως που πιστεύετε ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του έργου είναι το μαγευτικό τοπίο των Άλπεων και η υπέροχη πόλη του Σάλσμπουργκ, ένα τοπικό τουριστικό γραφείο αναλαμβάνει να σας ξεναγήσει στους τόπους των γυρισμάτων, θυμίζοντας σας μερικές από τις κλασσικές σκηνές. Μαζί του, μεταξύ των άλλων, θα δείτε από κοντά το Αβαείο που έγιναν οι γάμοι του κινηματογραφικού ζευγαριού, τους Mirabell Gardens με τα σιντριβάνια τους, όπου γυρίστηκαν πολλές από τις μουσικές σκηνές και φυσικά την πανέμορφη βουνοπλαγιά των Αυστριακών Άλπεων που δεσπόζει στο κεντρικό διαφημιστικό πόστερ της ταινίας .

Extra tip. Η Villa Trapp, όπως ονομάζεται πλέον το αυθεντικό σπίτι της ομώνυμης οικογένειας, είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε την απόλυτη ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ εμπειρία. Πρόκειται για το σπίτι της πραγματικής οικογένειας Trapp, που η ιστορία της ενέπνευσε στους δημιουργούς του έργου. Η εν λόγω βίλλα μέχρι το 2008 ήταν κλειστή για το κοινό, μια που ήταν έδρα ενός τάγματος μοναχών, αλλά σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και φυσικά ένα μεγάλο μέρος του είναι αφιερωμένο στην οικογένεια Trapp και την ιστορία της.

http://www.panoramatours.com/

http://www.villa-trapp.cc/