Η Αράχωβα έχει δύο πλευρές: την κοσμοπολίτικη και την παραδοσιακή. Και συνυπάρχουν και οι δύο αρμονικά, χωρίς να επισκιάζει η μία την άλλη, καθιστώντς την Αράχωβα ένα προορισμό που έχει κάτι για τον καθένα!

Σίγουρα η Αράχωβα καθορίζεται πολύ από το χιονοδρομικό στη Φτερόλακκα του Παρνασσού, άλλωστε εξαιτίας του ξεκίνησε και η μεγάλη ακμή της. Πάει όμως πολύ παραπέρα από αυτό. Ο κεντρικός δρόμος της, σα μεγάλο τοξωτό γεφύρι, σήμα καταταθέν της, σφύζει από ζωή: μαγαζιά με εξοπλισμό σκι αλλά και τοπικά προϊόντα, παραδοσιακά ταβερνάκια και μοδάτα μπαρ. Στο φόντο πάνω σε ένα βράχο “στέκει” αγέρωχο το περίφημο Ρολόι, ενώ στην κορυφή της Αράχωβας πάνω σε ένα λόφο, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου “απαιτεί” αρκετό κόπο και πολλά σκαλοπάτια για να μας χαρίσει τη μοναδική θέα της.

Στα γύρω της Αράχωβας έχεις πολλά να δεις, με πρώτο πρώτο τον Παρνασσό. Αν ενδιαφέρεσαι για σκι, τότε εκτός από το χιονοδρομικό της Φτερόλακκας ο Παρνασσός έχει και τα Κελλάρια να σου προσφέρει. 0Έπειτα ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών άξίζει τόσο για την ιστορία και την ατμόσφαιρα, όσο και για το μοναδικό φυσικό τοπίο και τη θέα.

Η κοσμοπολιτισσα και glamour πτυχή της Αράχωβας και ο συνδυασμός της με την παραδοσιακή πλευρά της, αποτυπώνονται όσο πουθενά αλλού στο μοναδικής πολυτέλειας και αισθητικής στο Santa Marina Arachova Resort & Spa.