Ο περισσότερος κόσμος που επισκέπτεται το Χονγκ Κονγκ, περιορίζεται στα λιγοστά αξιοθέατα του κυρίως νησιού και στα ακόμη λιγότερα του γειτονικού Κοουλούν. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που τολμούν μια εκδρομή προς τα Νέα Εδάφη, τα οποία και πανεύκολα προσβάσιμα είναι από το αστικό κέντρο και προσφέρουν πρωτόγνωρες συγκινήσεις στον ψαγμένο επισκέπτη, που θα θελήσει να αφεθεί στην γοητεία τους.

Πριν χρόνια, ο κύριος λόγος που κάποιος έφτανε ως εδώ, ήταν για να ρίξει μια φευγαλέα ματιά πέρα από τα σύνορα, προς τις στρατιές των αγροτών, που δούλευαν νυχθημερόν, στα απέραντα ριζοχώραφα της Κομμουνιστικής Κίνας. Στις μέρες μας όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Ο επισκέπτης θα φτάσει μέχρι τα Νέα Εδάφη για να δει παλιές παραδοσιακές περιοχές και κυρίως για να θαυμάσει το πανέμορφο εθνικό πάρκο του Tai Mo Shan, που περικλείει το ομώνυμο ανενεργό ηφαίστειο και είναι το υψηλότερο βουνό του Χονγκ Κονγκ.

Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μόλις μια ώρα μακριά από το κέντρο της πολύβουης πόλης, μπορεί να συναντήσεις έναν τέτοιο τροπικό παράδεισο. Κι όμως, χάρη σε πληθώρα εντυπωσιακών παρεμβάσεων, το μεγαλύτερο μέρος του Tai Mo Shan έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει με ευκολία την υπέροχη φύση του. Μέσα από ένα εξαιρετικό δίκτυο μονοπατιών ο επισκέπτης θα δει πάνω από χίλια πεντακόσια είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και είκοσι επτά είδη πανέμορφων άγριων ορχιδέων, τον μεγαλύτερο καταρράκτη του Χονγκ Κονγκ, ενώ θα συναντήσει και μια πολυποίκιλη πανίδα από πεταλούδες μέχρι αγριογούρουνα.

http://www.afcd.gov.hk/english/country/cou_vis/cou_vis_cou/cou_vis_cou_tms/cou_vis_cou_tms.html