Στη βόρεια Σουηδία, εκατό περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το λιμάνι της Λουλέα, βρίσκεται το Χάραντς, ένα πανέμορφο χωριουδάκι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Λουλέ. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών είναι παραδοσιακή Λαπωνική μια που η πλειοψηφία των περίπου εξακοσίων κατοίκων του είναι Λάπωνες  Σάμι.

Λίγο έξω από το χωριό, χαμένο μέσα σε ένα υπέροχο παρθένο δάσος, βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα και πιο πρωτότυπα ξενοδοχεία του κόσμου, το Tree Hotel. Τα πέντε δωμάτια που το αποτελούν είναι φτιαγμένα πάνω σε ζωντανά δένδρα και κατασκευασμένα με σύγχρονες προδιαγραφές, έτσι ώστε  να επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον. Είναι σχεδιασμένα με μοντέρνο ντιζάιν, ζεσταίνονται με ενδοδαπέδια θέρμανση, ο φωτισμός τους αποτελείται από χαμηλής ενέργειας συστήματα, ενώ οι τουαλέτες είναι χημικές και εντελώς άοσμες. Η θέα προς το δάσος και το ποτάμι είναι μαγευτική, ενώ το γειτονικό χωριό βρίσκεται σε θέση βολής προσφέροντας στον επισκέπτη πληθώρα επιλογών από εστιατόρια και café έως καταστήματα και μπαρ. Ηighlight της διαμονής είναι το δωμάτιο της σάουνα, που και αυτό είναι κτισμένο πάνω στα δένδρα, χαρίζοντας στον επισκέπτη μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Tree Hotel είναι οι αρχές του καλοκαιριού, όπου θα μπορέσετε να χαρείτε την μεγάλη διάρκεια της ημέρας απολαμβάνοντας τις περίφημες Λευκές νύχτες.

Extra tip. Αν βρίσκετε την τιμή των περίπου 450€ την βραδιά τσιμπημένη έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια από τις ξεναγήσεις που διοργανώνει η εταιρία που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο στο γειτονικό δάσος. Θα θαυμάσετε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά όλα τα δωμάτια και την σάουνα.

http://www.treehotel.se/?pg=en-start