Σμαραγδένια νερά και δαντελωτές ακτές, όμορφα χωριά και πλούσιες ταβέρνες, : η Χαλκιδική έχει εμπειρίες για όλους, κι εμείς διαλέξαμε κάποιες μόνο από αυτές για να φτιάξουμε το μοναδικό portfolio των φετινών διακοπών!

Βουρβουρού

Μαγευτικές παραλίες με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου να καθρεφτίζονται στα νερά τους, πλούσια βλάστηση που φτάνει σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα, κρυμμένα μονοπάτια, μικρά νησάκια και κρυμμένα πεζοπορικά μονοπάτια, αρκούν να μας κρατήσουν απασχολημένους εδώ για μέρες!

Άφυτος

Δεν είμαστε πρωτότυποι και υπάρχει λόγος για αυτό: o παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι πραγματικά όμορφος, με τα στενά σοκάκια και τα καλντερίμια να θυμίζουν χειμωνιάτικο ορεινό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα η θάλασσα να διεκδικεί τα βλέμματα στραφταλίζοντας κυριολεκτικά στα δυο βήματα!

Καβουρότρυπες

Οι τολμηροί που θα αψηφίσουν την κατηφοριά και τα βράχια, θα απολαύσουν μπάνιο σε μια παραλία πραγματικά “τσέπης”, περικυκλωμένη από πεύκα, βράχια και ιδανική για απομόνωση.

Παρθενώνας

Ήταν το κρυμμένο μυστικό -όχι πια. “Περικυκλωμένος” από πλαγιές κατάφυτες με λιόδεντρα και πεύκα, ο μικρός παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα ήταν μέχρι και τις τελευταίες δεκαετίες σχεδόν έρημος. Τα πέτρινα καλντερίμια του όμως γεμίζουν ξανά από κόσμο και τα σπίτια με την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική αποκτούν ξανά ζωή.

Η Μαριγούλα

Τα τραπέζια του οινομαγειρειου Μαριγούλα κουβαλούν αρκετές δεκαετίες.. και αρκετές λιχουδιές, τοπικές μακεδονίτικες, καθώς και εξαιρετικό κρασί, χύμα αλλά και δυνατή λίστα με ετικέτες για τους ενδιαφερόμενους.

Ξενώνας Χοροστάσι

Στηρίζουμε τις νέες προσπάθειες αναβίωσης ενός τόπου, ειδικά όταν αυτές γίνονται με γούστο, μεράκι και πραγματική αγάπη για τον τόπο αυτό, όπως ο παραδοσιακός ξενώνας Χοροστάσι στον Παρθενώνα