Το Αμβούργο της βόρειας Γερμανίας αναδείχθηκε ο «βασιλιάς» της νυχτερινής ζωής για το 2017, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε γνωστή πλατφόρμα για online κρατήσεις hostel.

Η Hostelworld πραγματοποίησε έρευνα σε 27 χώρες για το πώς οι ίδιοι οι κάτοικοί τους εκτιμούν και βαθμολογούν τη νυχτερινή ζωή σε δεκάδες πόλεις. Σε πάνω από 4.000 συνεντεύξεις, οι ερευνητές της εταιρείας έθεσαν πέντε βασικά κριτήρια για τη βαθμολόγηση των πόλεων.

  1. Την ποιότητα της νυχτερινής ζωής (με έμφαση στην ποικιλία επιλογών και στο γενικό κλίμα κεφιού)
  2. Το στοιχείο του πόσο ανοιχτοί και φιλικοί είναι οι ντόπιοι (με έμφαση στο πώς αντιμετωπίζουν τους τουρίστες και πόσο εύκολο είναι να γνωρίσει κανείς κόσμο)
  3. Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι άνθρωποι
  4. Πόσο εύκολο είναι να μετακινηθεί κανείς μέσα στην πόλη
  5. Το κόστος

Το Αμβούργο κατέλαβε άνετα την πρώτη θέση, καθώς είναι από τις πλέον φιλικές προς τους τουρίστες πόλεις, οι γνωριμίες γίνονται πανεύκολα, ενώ οι υποδειγματικές συγκοινωνίες μέσα στην πόλη και η εγγύτητα μεταξύ των βασικών hotspots αποτελούν άλλο ένα πλεονέκτημα.

Δεύτερη με μικρή διαφορά αναδείχθηκε η Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας, που έλαβε υψηλότατη βαθμολογία όσον αφορά την ασφάλειά της, αλλά και την ποιότητα της nightlife, αλλά έχασε «στα σημεία» επειδή είναι γενικά ακριβότερη.

Ψηλά στη λίστα βρίσκονται το Βερολίνο και το Δουβλίνο, που είναι σαφώς πιο οικονομικά.

Από την άλλη πλευρά, πολλές πόλεις οι οποίες θεωρούνται δυνατές για νυχτερινούς περιπάτους βρέθηκαν χαμηλά στη λίστα, με βάση την πεντάδα των κριτηρίων. Το Λονδίνο είναι μόλις 26ο, ενώ η Ρώμη και το Τόκιο βρίσκονται ακόμη πιο χαμηλά, στην 39η και 41η θέση αντίστοιχα, η πρώτη λόγω της δυσκολίας στην μετακίνηση και το δεύτερο κυρίως λόγω κόστους, αλλά και περιορισμένων επιλογών.

Η πρώτη δεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής:

Αμβούργο, Γερμανία

Κοπεγχάγη, Δανία

Βερολίνο, Γερμανία

Δουβλίνο, Ιρλανδία

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ

Γκέτεμποργκ, Σουηδία

Πράγα, Τσεχία

Βαρσοβία, Πολωνία

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ.