Το μικρό νησί του Λάμου, είναι η παλαιότερη κατοικημένη περιοχή της Κένυα. Στο Λάμου, η ντόπια παράδοση των Σουαχίλι, συναντά τον Ισλαμικό πολιτισμό φτιάχνοντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κουλτούρας που συναρπάζει.

Αν και βρίσκεστε στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, οι λευκές κελεμπίες, τα καλυμμένα γυναικεία κεφάλια και η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, σας δίνουν δικαίως την αίσθηση της Μέσης Ανατολής, μια που οι δεσμοί του νησιού με το Ισλάμ είναι πολύ στενοί. Άραβες έμποροι, που έψαχναν μια βάση για να αναπτύξουν το εμπόριο τους με την μαύρη ήπειρο, έφτασαν τον 15ο αιώνα στο νησί, εγκαταστάθηκαν μόνιμα και το μπόλιασαν με τις δικές τους συνήθειες και παραδόσεις. Τυπικά δείγματα αυτού του παντρέματος, είναι τα χαρακτηριστικά ξύλινα βαρκάκια, που εύκολα μπορεί να νοικιάσει κανείς και να πραγματοποιήσει μια ολοήμερη ρομαντική εκδρομή  στα υπόλοιπα νησάκια του αρχιπελάγους.

Σήμερα, το Λάμου παραμένει ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αφρικής και σας καλεί να το ανακαλύψετε. Αυτοκίνητα στο νησί δεν υπάρχουν γι’αυτό περπατήστε με την άνεσή σας στα στενοσόκακα, κάντε μια βόλτα με τα  γαϊδουράκια μέχρι τις κοντινές  παρθένες παραλίες και τέλος ρουφήξτε την ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, μιας  πόλης που θεωρείται ως ο καλύτερα διατηρημένος οικισμός Σουαχίλι σε ολόκληρη την Ανατολική Αφρική και έτσι από το 2001 κοσμεί τον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Extra tip. To Hotel Peponi βρίσκεται σε μια απέραντη παραλία λίγο έξω από την πόλη και αποτελεί την κορυφαία επιλογή για διαμονή. Τα υπέροχα bungalows που το αποτελούν, είναι χτισμένα και διακοσμημένα σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική παράδοση με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να νιώθει έντονα την γοητεία του τόπου.

http://peponi-lamu.com/hotel-restaurant-bar