Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς για την κατασκευή του, τον Σεπτέμβριο του 2017 το πρώτο LEGO HOUSE άνοιξε τις πύλες του, στην ιστορική έδρα της εταιρείας, στο Μπίλουντ της Δανίας. Πρόκειται για κτήριο 12.000 τ.μ., που εξωτερικά μοιάζει να είναι και το ίδιο χτισμένο με… τουβλάκια LEGO, σαν κι αυτά που όλοι μας αγαπήσαμε στην παιδική μας ηλικία και που συνεχίζουν να κλέβουν τις καρδιές των παιδιών.

Σε αντίθεση με τις Legolands σε άλλα σημεία του κόσμου, οι οποίες έχουν ως στόχο κυρίως την τέρψη, η λογική του LEGO House είναι σχεδόν αμιγώς διαδραστική: ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, με διαφορετικό χρώμα το καθένα, όπου κάθε δραστηριότητα έχει στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και τη μάθηση μέσω του παιχνιδιού. Η Κόκκινη Ζώνη έχει στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, η Μπλε της λογικής, η Κίτρινη της ενσυναίσθησης και η Πράσινη των κοινωνικών δεξιοτήτων. Μάλιστα στον χώρο υπάρχουν παιδαγωγοί οι οποίοι ασχολούνται εξατομικευμένα με τα παιδιά, κατευθύνοντάς τα με βάση τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Το LEGO House κερδίζει τη μάχη της πρωτοτυπίας και στον παράγοντα φαγητό, καθώς στα τρία εστιατόρια τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του, οι οικογένειες και τα παιδιά «χτίζουν» τις παραγγελίες τους με τουβλάκια LEGO, καθώς ο κατάλογος είναι κωδικοποιημένος. Κάθε μέρος του μενού, αλλά και κάθε πιάτο έχει το αντίστοιχο τουβλάκι του. Μέχρι τα ρομπότ – σερβιτόροι να σας παραδώσουν τα εδέσματα, μπορείτε να περάσετε την ώρα σας παίζοντας με τα τουβλάκια της παραγγελίας!

Ακόμη ένα συν του LEGO House σε σχέση με μία Legoland είναι η πολύ μικρή έμφαση που δίνει στο εμπορικό κομμάτι. Υπάρχει κατάστημα στο οποίο πωλούνται φιγούρες LEGO, που είναι μάλιστα μοναδικές, ωστόσο η παρουσία του στο χώρο είναι εντελώς διακριτική και επικουρική.

Το εισιτήριο κοστίζει περί τα 27 ευρώ (ανάλογα με την ισοτιμία ευρώ – κορόνας Δανίας) για όποιον είναι τριών ετών και άνω, ενώ το γεύμα κοστίζει για τους μεγάλους περίπου 23 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ για τα παιδιά περί τα 13 ευρώ.

https://www.legohouse.com/en-gb